Obavijesti

Show

Komentari 54

Otpjevao je pjesmu 'Tata, vozi polako' pa poginuo u prometnoj

Otpjevao je pjesmu 'Tata, vozi polako' pa poginuo u prometnoj
10

Za vrijeme bogate karijere Tomislav Ivčić je napisao više od 200 pjesama i izdao 23 albuma koji su se prodali u više od 2 i pol milijuna primjeraka. Iako je prošlo 26 godina, njegove pjesme i dalje žive...

VIDEO

Na današnji dan, 1993. u automobilskoj nesreći u Zagrebu, tragično je preminuo zadarski glazbenik Tomislav Ivčić. Iza sebe je ostavio suprugu Slavicu, dvije kćeri Izabelu Kristinu te sina Ivana. 

Večernji list

- Uoči mojeg rođenja tata je sjedio s društvom i razmišljao o ženskom imenu. Njegov prijatelj Mladen Grdović je presudio: ‘Neka se dite zove po pismi’ - rekla je Izabela, koja danas neodoljivo liči na oca. 

Rođen u Zadru 1953., Tomislav Ivčić je već 70-ih godina prošloga stoljeća postao jedan od najpopularnijih pjevača i skladatelja u Hrvatskoj, ali i na cijelom prostoru tadašnje Jugoslavije. 

Pokretanje videa...

01:00

Za vrijeme bogate karijere napisao je više od 200 pjesama i izdao 23 albuma koji su se prodali u više od 2 i pol milijuna primjeraka. Njegove pjesme bile su spoj popa i tradicionalnog dalmatinskog izričaja. 

Iako je prošlo 26 godina, njegove pjesme i dalje žive. Slušaju ih nove generacije. Među najpopularnijima je 'Večeras je naša fešta'. Pjesma koja je od objave 1986. postala neslužbena himna cijele Dalmacije, i danas je nezaobilazna na veseljima, a slušaju se i 'Kalelarga' te 'Otrov s tvojih usana'. Zajedno s Mladenom Grdovićem nastupa je kao 'Duo Pegla', a njihova kazeta se prodala u rekordnih 400.000 primjeraka. 

24sata

Za vrijeme rata Ivčić je napisao pjesmu 'Stop the War in Croatia', koja je bila hit i u Australiji. Otpjevao je 1991. godine i, kako mnogi kažu, sudbonosnu pjesmu 'Tata vozi polako' s, tada malom djevojčicom, Vanjom Miho. 

Pokojnom zadarskom pjevaču u čast, park u zagrebačkoj Trnavi od 2015. nosi njegovo ime. 

Stihovi pjesme 'Stop the War in Croatia' protresli su svijet
Stihovi pjesme 'Stop the War in Croatia' protresli su svijet

- To nas je doista ganulo. Tata već godinama ima svoju ulicu u Zadru, blizu rodne kuće. Ima i nekoliko spomen-obilježja u Dalmaciji no ovo je prvi put da ima i park. Najveći dio svojeg života proveo je ovdje u Trnavi. Nakon što se vjenčao s mamom, doselio se u kuću kod punice i punca te nikad nije ni pomišljao da odemo iz kvarta - rekla je Izabela. 

Večernji list

Sjajna karijera Ivčića tragično je prekinuta teškom prometnom nesrećom u kojoj je smrtno stradalo još troje ljudi. Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj.

NEŠTO SKRIVAJU? Meghan i princ Harry uhvaćeni na tajnoj večeri

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život