Obavijesti

Show

Komentari 0

Otvoren Međunarodni filmski festival za djecu, KinoKino

Otvoren Međunarodni filmski festival za djecu, KinoKino
28

Glavni program ovogodišnjeg izdanja festivala čini osam dugometražnih filmova koji se natječu za čak tri nagrade, onu za najbolji film po odluci profesionalnog žirija, dječjeg žirija i publike

VIDEO

Svečanom projekcijom mnogima omiljenog filma iz djetinjstva - 'Goonies', Richarda Donnera iz 1985. - u utorak, 21. veljače u zagrebačkom kinu Europa otvoreno je drugo izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino.

- KinoKino jedan je od naših najdražih projekata - zato što ga radimo za dječju publiku, naše najiskrenije i najinspirativnije kritičare i buduće filmofile - izjavila je direktorica Festivala Selma Mehadžić.

Direktorica se osvrnula i na prethodna vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naš Goon Dock sasvim je sigurno kino Europa - kino zbog čije smo neizvjesne sudbine prije deset godina potpisivali peticiju Daj mi kino. Inspiraciju za daljnji rad nalazimo svakodnevno upravo u vama, našoj publici - ustvrdila je referirajući se na Gooniese i borbu za dobru stvar.

Koordinatorica Festivala Katarina Crnčić istakla je da nas u drugom izdanju KinoKino Festivala očekuje tridesetak filmova iz doslovno cijelog svijeta, niz radionica i brojni gosti.

Glavni mali junaci u filmskim pričama o hrabrosti, snalažljivosti i prijateljstvu, Marko Tocilj (koji je utjelovio Koka u filmu Uzbuna na Zelenom Vrhu Čejen Černić) i Cvita Viljac (koja tumači naslovnu ulogu u filmu Anka Dejana Aćimovića), službeno su otvorili festival.

Glavni program ovogodišnjeg izdanja festivala čini osam dugometražnih filmova koji se natječu za čak tri nagrade - nagrade za najbolji film prema odluci profesionalnog žirija, dječjeg žirija i publike. Dječji žiri čini petero osnovnoškolaca, dok su članovi profesionalnog žirija ove godine njemački glumac David Kross, domaći kreativni svaštar Mario Kovač te ilustrator i redatelj Milan Trenc.

Uvodnu riječ prije projekcije imao je naš poznati filmolog Nikica Gilić koji je istaknuo nekoliko zanimljivosti o filmu Goonies, zaključivši: 'Dobro ispričana priča o putovanju, dobro ispričana priča o mašti nikada neće zastarjeti. Isto vrijedi i za dobre filmove za djecu, a oni su najzahvalnija publika'.

U nastavku tjedna dječja će publika, osim u filmovima, imati priliku uživati i u radioničkim sadržajima, filmskim kvizovima, a samo za odrasle predviđen je Program 18+.

Sve informacije o KinoKino Festivalu mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici kino festivala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode