Obavijesti

Show

Komentari 0

Otvorenje novog CineStara na tren blokiralo centar Zagreba

Otvorenje novog  CineStara na tren blokiralo centar Zagreba
73

Novo i jedinstveno kino, Kaptol Boutique Cinema, uspjelo je na trenutak svojim sinoćnjim svečanim otvorenjem blokirati promet u centru Zagreba. Ne pamti se ovoliki interes za neki događaj

VIDEO

Nakon što je objavljeno da Blitz-CineStar u Centru Kaptol otvara novo i jedinstveno kino, Kaptol Boutique Cinema, ne pamti se ovako veliki interes javnosti za neki događaj. Sinoćnje svečano otvorenje u jednom je trenutku blokiralo  promet u centru Zagreba.

Kako izgleda boutique kino o kojem svi pričaju zadnjih nekoliko mjeseci nisu propustili vidjeti ni brojni uglednici iz društvenog i javnog života - Biserka Petrović, Aleksandra Dojčinović, Zlatko Mateša, akademik Zvonko Kusić, Branka i Hrvoje Krstulović, Iva Balaban, Iva Hraste Sočo, Joško Lokas, Boris Vujčić, Ogi Antunac, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Ivan Lovreček, Đurđa Tedeschi, Nenad Korkut, Mirela Holy, Kristina Krepela, Senka Bulić, Nela Kocsis, Denis Kuljiš, Iris Androšević Pinjuh, Miran Kurspahić, Nina Mia Čikeš, Hamed i Kristina Bangoura, Nikolina Pišek, Renata Sopek, Kristina Bradač, Mario Stanić, Baby Dooks, Dubravko Šimenc, Irena Škorić, Ivana Delač Đolo, Judita Franković, Viktor Drago, Suzy Josipović, Daniela Trbović, Saša Kopljar, Davor Meštrović, Goran Gavranović, Ivana Andabaka, Ivana Husar Mlinac, Loredana i Tomislav Bahorić, Oliver Mlakar, Anamarija Vrdoljak, Marko Tolja, Siniša Glumičić te mnogi drugi. A da bi otvorenje kina „začinili“ filmskim scenama, pobrinuo se Mario Petreković s glumačkom ekipom koja je u liftovima Centra Kaptol evocirala kultni film „The Grand Budapest Hotel“ te iznenađenje posjetitelje već iz garaže liftovima uvela u svijet filma!

Kaptol Boutique Cinema odgovor je na potrebe pravih filmofila i ljubitelja kina. Ovaj koncept koji uz pet dvorana veliku pažnju daje i baru impresivnih proporcija, sasvim je drugačiji od multipleksa. Uz činjenicu da je ovo prvo lasersko kino u regiji, u interijeru se savršeno isprepliće šarm arthouse kina, najsuvremenija tehnologija i uzbudljiv dizajn. Novo kino nalazi se u Centru Kaptol na drugom katu, a interijer kina i bara, kao spoj retro i modernog stila, djelo je dizajnerskog dvojca Deana Franića i Saše Šekoranje koji su na ovom projektu radili više od godinu dana. Za njih je ovo kino u svakom detalju predstavljalo ulazak u drugačiju stvarnost, a u savršenu priču uklopila se i poznata hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja je dizajnirala uniforme osoblja u baru.

Da je riječ o apsolutno polivalentnom prostoru te da su u baru mogući koncerti i klupski programi,  sinoć su dočarali DJ tijekom višesatne setliste te Marko Tolja u pratnji klavijaturiste Gojka Tomljanovića! Oliver Mlakar, voditelj svečanog otvorenja, u jednom je trenutku predstavio g. Krstulovića te g. Kiefta, članove Uprave Blitz-CineStara, koji su proglasili kino otvorenim te otkrili sve detalje ovog vizionarskog poslovnog poteza. 

U tehnološkom smislu, Kaptol Boutique Cinema u potpunosti je opremljeno Barco laserskim projektorima, što ga čini prvim takvim kinom u regiji. Najnovija CLP serija laserskih projektora bazirana je na laserskoj tehnologiji plavog lasera. Navedena tehnologija koristi plavi laser te fosforni “wheel”, kojim se u kombinaciji s plavim laserom stvara puni spektar boja te superiorna visoka kvaliteta slike prema pravilniku određenim za sva digitalna kina u svijetu. Laserska tehnologija, osim velike količine svjetla koju može proizvesti, nudi i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku. 

Kad je riječ o filmskom repertoaru, ovo će kino zadovoljiti različite ukuse jer se uz osnovni kinoprogram očekuje i velik broj filmskih festivala i revija. Od 23. veljače moći ćete pogledati pretpremijerno „Osnivač“,  „Captain Fantastic“ „Ja, Daniel Blake“, te izuzetne naslove poput Rossijevog modnog dokumentarnog filma „Prvi ponedjeljak u mjesecu“, Mooreov „Gdje je sljedeća invazija?“ te „T2 Trainspotting“,  „Moonlight“, „Lav“ ili novi igrani film za djecu i obitelj „Anka,“ a program će od 26. veljače do 5. ožujka u potpunosti zaokupiti 13. izdanje ZagrebDoxa.

Bar kina radit će svakim danom od 9 – 24 sata, subotom i nedjeljom do 2 ujutro te nedjeljom od 10 do 24 sata. Kaptol Boutique Cinema otvara vrata 23. veljače i sigurno će postati novo i važno okupljalište Zagrepčana. Više informacija o kinu možete saznati na stranici kina te na društvenim računima kina na Facebooku i Instagramu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode