Obavijesti

Show

Komentari 29

Otvorila nam je dušu, ali nije mogla pokoriti svoje 'demone'

Otvorila nam je dušu, ali nije mogla pokoriti svoje 'demone'
1

TRAGIČAN KRAJ Godine 2011. iznenada nas je napustila jedna od najvećih pjevačkih zvijezda u posljednjem desetljeću. Umrla je sa 27 godina zbog trovanja alkoholom

VIDEO

Prije pet godina svijet se oprostio od jednog od najvećih vokala, Amy Winehouse. Umrla je od trovanja alkoholom te se tako upisala u 'Klub 27' uz legendarne glazbenike Jimija Hendrixa, Briana Jonesa, Janis Joplin, Jima Morrisona i Kurta Cobaina.

Već s deset godina se prvi put gotovo predozirala. Nakon što je saznala da njezin otac ima ljubavnicu popila je miks tableta. Teško se prilagodila u društvu, a iz škole su je izbacili zbog probušenog nosa. Voljela je ukrašavati svoje tijelo, a imala je i tetovažu svoje bake. IMala je komplekse i mislila je da je izrazito ružna. Plijenila je pozornost zlouporabom droga i pijančevanjem.

Njen zaštitini znak bila je frizura koja ju je povisila za čak 16 centimetara. Bila je vrlo niskog rasta, visoka tek nešto više od 150 centimetara kad je na glavi imala punđu i umetke. Imala je i specifičan modni izričaj te je inspirirala poznatog dizajnera Karla Lagerfelda.

Udala se 2007. za Blakea Fielder-Civila s kojim je imala buran brak. Viđali su ih s masnicama, a Winehouse je priznala kako često tuče svog supruga. Njihovi roditelji bili su protiv njihove veze jer su oboje bili suicidalni i skloni drogama. Moderni 'Sid i Nancy' okončali su svoj brak 2009. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njen uzor bio je Frank Sinatra kojemu je posvetila svoj prvi album. Album je dobio pozitivne kritike, a na njemu se vidio utjecaj jazza. Tri godine nakon Franka, izdaje album s kojim ostvaruje svjetsku slavu.

Međunarodni uspjeh doživjela je s pjesmama 'You Know I'm No Good' i 'Rehab', a album 'Back to Black' najprodavaniji je album ovog stoljeća u Velikoj Britaniji. Njime je osvojila čak pet Grammyja.

Autobiografska pjesma 'Rehab' nastala je kad je njen bivši menadžer htio da ide na odvikavanje, a s time se složio i njen otac.

Pjesma 'Back to Black' nastala je za njenog bivšeg supruga koji je nakon prekida otišao svojoj bivšoj, a ona se vratila starim porocima.

Iste tematike je i 'Love is a Losing Game', a kad ju je napisala Amy je bila emocionalno nestabilna.

Publiku je osvojila pjesmom 'Valerie' koja je prerada popularnog singla grupe The Zutons.

Voljela je soul, pa je 'Me and Mr. Jones' Billy Paula utjecao na njen istoimeni hit. Njen Mr. Jones je njujorški reper Nas koji je bio njen dobar prijatelj.

Gotovo sve pjesme pa i 'Tears Dry on Their Own' s albuma 'Back to Black' posvećene su Blakeu Fielder-Civilu. On joj se vratio godinu poslije izlaska albuma. 

Pjesma 'In My Bed' najpopularnija je pjesma s njenog debitantskog albuma 'Frank', a napisala ju je Winehouse.

Napisala je i 'Just Friends' koja se nalazi na posljednjem albumu te je posvećena nesretnoj ljubavi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...