Obavijesti

Show

Komentari 3

Outlook - najveći europski festival bass glazbe u Puli

Outlook - najveći europski festival bass glazbe u Puli
14

Najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, početkom se rujna po sedmi put vraća na predivnu lokaciju poluotoka i tvrđave Punta Christo pored Pule

Slaveći fuziju dub, reggae, hip-hop, drum ‘n’ bass, garage, house i srodne glazbe na 12 dnevnih i noćnih pozornica širom poluotoka i 40 boat partyja, Outlook festival od, 3. do 7. rujna, dovodi preko 300 izvođača, spajajući tako glazbene legende s novom generacijom glazbenika i nadolazećih talenata. 

Impresivnu listu izvođača predvodi možda do sada najveći glazbeni zalogaj britansko-hrvatskog organizacijskog tima, Ms. Lauryn Hill, koja će Outlook festival otvoriti koncertom, 3.rujna, u pulskoj Areni.

U sljedeća četiri dana i noći odlične glazbe na tvrđavi Punta Christo, Outlook će okupiti najbolje svjetske izvođače, dj-e i producente basu naklonjenih žanrova, a među njima svakako je najzvučnije ime hip hop legende Buste Rhymesa, koji će izvesti "best of Flipmode", set inspiriran zlatnim dobom hip hop glazbe i njegovim radom s Flipmode i A Tribe Called Quest. U svoj set Busta Rhymes će uvrstiti i najbolje pjesme s ranijih albuma kao što su The Coming, When Disaster Strikes i Extinction Level Event, kao i selekciju pjesama s novog nadolazećeg albuma Extinction Level Event 2. Uz njega, ljubitelji hip hopa sigurno će se radovati i nastupu DJ Premiera, jednog od najboljih svjetskih hip hop producenata, poznatog i po radu sa izvođačima kao što su Jay-Z, Big L, Notorious B.I.G. i Nas. 

Barrington Levy, legenda reggae i dancehall scene, Horace Andy, jedan od najpoznatijih vokala s Jamajke i stalni suradnik Massive Atacka, Congo Natty, istinski začetnik jungle glazbe koji djeluje još od 1980-tih te koji se od nedavno pridružio poznatoj izdavačkoj kući Ninja Tune/Biga Dada te Jah Shaka kao legenda roots i soundsystem kulture – ikone su glazbene scene čiji će nastupi Outlook festivalu dati posebnu vrijednost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Festivalsku publiku na noge će bez puno truda dići ‘divlji’ pioniri pioniri zouk i kuduro glazbe Buraka Som Sistema, dok će drum and bass dimenziju festivala predstaviti četiri punokrvna predstavnika tog žanra: Goldie, DJ Marky, Andy C i Friction. 

Sa zadovoljstvom ćemo ponovo na tvrđavi Punta Christo dočekati legendarnog radijskog voditelja a DJ-a Davida Rodigana, kao i poznati dubstep duo Digital Mystikz koji čine Mala i Coki

Daddy G, jedan od trojice osnivača utjecajnog benda Massive Attack, koji se uz Portishead i Trickyja smatra pionirom ‘bristolskog zvuka’, nastupit će u posebnom, dnevnom DJ izdanju na festivalskoj plaži. 

Boddika, predvodnik i inovator žive britanske underground glazbene scene i njegov jedinstveni zvuk kojeg ćemo imati prilike čuti na jednoj od 12 pozornica Outlook festivala. Publiku će zasigurno rasplesati i Dub FX, od kritike hvaljen beatboxer, koji stvara živu glazbu služeći se samo svojim nevjerojatnim vokalom i nekoliko efekata, kao i u svijetu sve traženiji slovenski hip hop DJ i producent Gramatik.

Na pozornicu Outlook festivala vraća se jedan od festivalskih favorita, ujedno i pionir britanske urbane glazbe Zed Bias, koji s lakoćom osvaja publiku željnu house i dubstep zvuka, break beata i garagea. Phaeleh, trenutno jedan od najzanimljivijih mladih britanskih producenata, svoje će sjajne kompozicije s publikom podijeliti u nekoliko živih nastupa kroz festivalski vikend. 

Detaljna satnica Outlook festivala biti će objavljena sredinom kolovoza.

Outlook festival je poznat i po tome da mnogo pažnje posvećuje kvaliteti zvuka o čemu svjedoči prisutnost najboljih svjetskih soundsystema: od Mungo’s Hi Fi’a do Void’s Incubus sistema, Martin Audio’s Longbow i legendarnog NCA Soundsystema, koji danas čine integralni dio festivalske ponude.

Slavlje glazbe otvara se 3.rujna posebnom glazbenom poslasticom - vrhunski isproduciranim koncertom u pulskoj Areni, dvije tisuće godina starom rimskom amfiteatru, koji je zasigurno jedan od najspektakularnijih koncertnih prostora u svijetu. Zvijezda večeri je Ms. Lauryn Hill koja je postala svjetski poznata kao članica grupe The Fugees, koji su nakon Micheala Jacksona najprodavaniji svjetski R&B izvođači. Uspješnu solo karijeru započela je izlaskom hvaljenog albuma “The Miseducation of Lauryn Hill” koji je osvojio pet rekordnih Grammy nagrada. Oslanjajući se na različite glazbene utjecaje i uzore, Ms. Lauryn Hill stvorila je vlastiti osebujan izričaj, praćen briljantnim nastupima uživo i nevjerojatnom karizmom.

Kao predgrupe nastupit će Submotion Orchestra, sve popularniji britanski sedmeročlani bend iz Leedsa, koji spaja duboke bass zvukove s elektronskom, soul, jazz i dub glazbom. Uživo će nastupiti i Fatima, pjevačica snažnog i osjećajnog glasa, koja izdaje za Eglo Records, kao i nova zvijezda, Andrew Ashong, dobitnik nagrade Gilles Peterson’s Worldwide Award 2013 za pjesmu godine sa skladbom “Flowers”.

Poznata je i satnica koncerta: Ms. Lauryn Hill (00.20 – 01.40), Fatima (23.05 – 23.40), Andrew Ashong (22.15 – 22.50), Submotion Orchestra (20.00 – 21.00).

Nastao iz skromnih početaka, nezavisni Outlook festival je ubrzo postao omiljena svjetska festivalska meka za sve ljubitelje bass glazbe zahvaljujući izborom vrhunskih glazbenika, brojnim popratnim sadržajima i festivalskoj lokaciji koja je bez sumnje jedna od najljepših na svijetu. U zadnjih sedam godina Outlook festival se razvio u jedan od najomiljenijih europskih festivala o čemu svjedoče brojne nagrade, priznanja i pohvale koje stižu od strane posjetioca, izvođača, medija i gostiju sa svih strana svijeta. Naime, Outlook festival  osvajač je nagrade UK Festival Awards za "Best Overseas Festival" 2011. i prošle je godine ponovno nominiran u istoj kategoriji, kao i na European Festival Awards u kategoriji "Best Medium Sized Festival". Također, Outlook festival je drugu godinu za redom osvojio nagradu za najbolji festival na Drum’n’Bass Arena Awards, koje su se održale 5. prosinca 2013. u Londonu.

Povoljnije festivalske ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije po cijeni od 750 kuna, ulaznice za koncert otvorenja od 350 kuna, te vikend plus ulaznice od 600 kuna (vrijedi za petak/subotu i četvrtak ili nedjelju, znači 2+1 dan po izboru) mogu se nabaviti ovdje putem interneta, te na pretprodajnim mjestima: 

ZAGREB: Aquarius CD shop - Branimir centar Kneza Branimira 29, Aquarius CD shop - Maksimirska 16, Aquarius CD shop - Varšavska 1, Churchill - Arena centar Lanište 32, Churchill - Avenue Mall Av. Dubrovnik 16, Churchill - City Center West Jankomir 33, Daily News - Importanne Glavni kol. Trg Ante Starčevića 1,  Dirty Old Shop - Zagreb Tratinska 18, Mini me – Trg Petra Preradovića 1, Punkt – Branimir centar Kneza Branimira 29, Tvornica Kulture Šubićeva 2, Via Tours - Borongaj Krešićeva 32 

PULA: Dina De Ville's / PDV Music Shop - De Villeov uspon 1, Activa Travel Pula Scalierova 1
ZADAR: iGrow shop Stomorica 2 
SPLIT: iGrow shop - Split Mihovilova širina 13 
ŠIBENIK: Vino&Ino - Fausta Vrančića b.b.
RIJEKA: iGrow shop - Rijeka Blaža Polića 5

Ostala imena koja su na popisu Outlook festivala: 

Gentleman’s Dub Club, Newham Generals, Paleman, General Levy, Randall, Roska, Logan Sama, Kenny Knots, Solo Banton, Elijah & Skilliam, True Tiger, Cultural Warriors feat. Nello B, LV & Joshua Idehen (live), Fliptrix, Leaf Dog, BVA, Verb T, Jam Baxter, Edward Scissortongue, DJ Madnice, DJ Sammy B-Side, Earl Gateshead, MC DRS, Nucleus Roots, LX One, Royal T, Anushka, Barely Legal, Nomine, Safire, Benton, Amy Becker, Acre, Geode, BMB Spacekid, Jonny Dub, Livin Proof, Dr. Syntax, Split Prophets, Sonny Jim, Lee Scott, OnoeCaponoe, The Purist,  184, Disorda, Skuff, Jman, Cracker Jon & Too Late, Frankie Stew & Harvey Gunn, Konchis & Physiks, DJ Fingerfood, Jives, Patrice, Jroots, Jaksun, The Saint, Inkling, Passion Fruit, Dr.Meaker, Flava D, Etch, Gardna, Horus Records, Finna, Andy H, Oscar Luweez, Boyson, Finwai Defenders of Style.

Sve informacije o Outlook festivalu i svim izvođačima možete naći na:

www.pozitivanritam.hr
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
https://soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
http://instagram.com/outlookfestival

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden