Obavijesti

Show

Komentari 55

Tko će pobijediti? Za najbolju pjesmu bori se ovih 26 zemalja

Tko će pobijediti? Za najbolju pjesmu bori se ovih 26 zemalja
1

U Tel Avivu danas će biti proglašen pobjednik 64. po redu Eurosonga. Španjolska, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Italija najveći su financijski suradnici natjecanja pa su ušli izravno u finale

VIDEO

Već 15 godina za redom Eurosong je raspoređen na dvije polufinalne i jednu finalnu večer. Prva večer bude utorkom, druga četvrtkom, a finale subotom odnosno danas. U finale idu najbolji iz dvije polufinalne večeri, ali i od prije izabrane države. Od 2013. godine, redoslijed nastupa određuju producenti Eurosonga, vodeći se premisom 'da se svaka pjesma istakne na svoj način'.

Prva na pozornicu u Tel Avivu stati će predstavnica Malte Michela s pjesmom 'Chameleon'.

Albaniju u finalu predstavlja Jonida Maliqi s pjesmom 'Ktheju tokës'. Jonida je jedna od rijetkih koja je cijelu pjesmu izvela na svom jeziku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Češku će predstavljati sastav Lake Malawi s pjesmom 'Friend of a friend'. 

Njemačku predstavlja grupa S!sters s istoimenom pjesmom. 

Ruse će do pobijede probati dovesti Sergey Lazarev s pjesmom 'Scream'. Lazarevu ovo nije prvi put na Eurosongu.

 Za Dansku nastupa Leonora s pjesmom 'Love Is Forever'. Osim pjevanja i pisanja tekstova, jedno vrijeme bavila se i klizanjem. 

Predstavnik San Marina, Serhat u finalu nastupa s pjesmom 'Say na na na'. Diplomirani stomatolog odabrao je bijelo odijelo, a kako bi što bolje 'začinio' svoj nastup uključio je i plesače.  

Sjevernu Makedoniju predstavlja Tamara Todevska s pjesmom 'Proud'. Ovo joj nije prvi put da se 'bori' na Eurosongu. Tamara je Toši Proeskom pjevala prateće vokale, kao i nekoliko godina poslije svojoj sestri Tijani Dapčević. 

Švedsku predstavlja John Lundvik s pjesmom 'Too Late For Love'. 

Zala Kralj i Gašper Šantl s pjesmom 'Sebi' predstavljaju Sloveniju. Zanimljivo je da su se njih dvoje upoznali preko Instagrama nakon što je Zala objavljivala snimke na kojima pjeva. Oboje su bili u bijelom, a pratitelji već pišu kako se tijekom njihovog nastupa osjetila jaka kemija. 

Cipar predstavlja Tamta s pjesmom 'Replay'. I ona je ove godine igrala na kartu seksepila, a nakon što je skinula lateks jaknu u polufinalnoj emisiji ostala je u prozirnom bodyju čuo se gromoglasni pljesak. Već četiri godine za redom predstavnici Cipra dolaze sa švedskim skladateljom. 

Nizozemsku predstavlja Duncan Laurence s pjesmom 'Arcade'. Otkako su poznata imena natjecatelja ovogodišnjeg Eurosonga, Nizozemac se drži na prvom mjestu na kladionicama.

Grkinja Katerine Duska u finalu će nastupiti s pjesmom 'Better Love'. Cijeli scenski nastup odlično je odrađen, a tijekom nastupa na pozornici su joj se priključile i plesačice. Katerine se za polufinalnu večer odlučila za unikatnu bijelu haljinu s čipkastim detaljima. 

Za domaćine pjeva Kobi Marimi (27) pjesmu 'Home'.

Norvešku predstavlja bend KEiiNO s pjesmom 'Spirit In The Sky'. Norveška dosad ima tri pobjede na Eurosongu.

Michael Rice (21) s pjesmom 'Bigger Than Us' predstavlja Veliku Britaniju.

Island predstavljaju Hatari s pjesmom 'Hatrið mun sigra'. Osim članova benda u polufinalu na pozornici bile su i plesačice. I to u kavezu. Svi su bili odjeveni u sado mazo stilu. 

Estoniju će predstavljati Victor Crone s pjesmom 'Storm'. U polufinalu nije imao pretjeranog scenskog nastupa, a pjevač se odlučio na crno bijelu kombinaciju. Moderna pop produkcija na engleskom jeziku na kladionicama nije najbolje kotirala. 

Najmlađa ovogodišnja nastupnica dolazi iz Bjelorusije. Zena svoju zemlju predstavlja s pjesmom 'Like it'. Ovo joj nije prvi put da sudjeluje u velikim natjecanjima. Naime, sedamnaestogodišnjakinja predstavljala je prije tri godine Bjelorusiju na dječjem Eurosongu i osvojila treće mjesto. 

Azerbajdžan predstavlja Chingiz s pjesmom 'Truth'. 

Za Francusku nastupa Bilal Hassani (19) s pjesmom 'Roi' te su jedni od glavnih favorita za pobjedu. 

Italiju ove godine predstavlja Mahmood (26) s pjesmom 'Soldi', a na kladionicama drže se na sedmom mjestu. 

Srbiju predstavlja Nevena Božović s autorskom pjesmom 'Kruna'. Za nastup u polufinalu odlučila se za neobičnu crnu haljinu s prorezom, a cijelu kombinaciju upotpunila je srebrenim nakitom. Ovu pjesmu posvetila je svom suprugu Nikoli.

Za Švicarsku nastupa Luca Hänni s pjesmom 'She Got Me'. Uz pjevanje, radio je kao model za muško donje rublje. 

Australiju predstavlja Kate Miller-Heidke s pjesmom 'Zero Gravity'. Pjesmu je napisala sa svojim suprugom, a govori o post porođajnoj depresiji. Pjevačica je tijekom nastupa u polufinalu čak i letjela. Na sebi je imala haljinu koja podsjeća na vjenčanicu, a sve je to upotpunila krunom. 

Španjolsku se predstavlja s pjesmom 'La Venda' koju izvodi pjevač Miki (23).

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac