Obavijesti

Show

Komentari 12

Paraolimpijac Lovro s glasom zvijezde: Huljića sam rasplakao

Paraolimpijac Lovro s glasom zvijezde: Huljića sam rasplakao
4

Lovro Dokić ima 17 godina i najmlađi je paraolimpijac alpskog skijanja u Hrvatskoj. Pjeva u janjevačkoj klapi, svira klavijature, trenira plivanje, skija, glumi, a u ‘Zvijezdama’ se nada da će doći do finala

VIDEO

Zagrepčanin Lovro Dokić (17) na svijet je došao bez lijeve podlaktice, ali to ga nije spriječilo da svira klavir, pjeva i bavi se skijanjem. Prošle je godine postao najmlađi paraolimpijac u Hrvatskoj. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Lovro Dokić 01:42

- Ne smatram to hendikepom i uopće ne volim tu riječ. Odmalena su me učili da je to normalna stvar pa sam tako počeo svoj nedostatak pretvarati u prednost - rekao je samouvjereni Lovro, koji pjeva u janjevačkoj klapi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S prijateljima sam osnovao klapu Glam. Cijelo to društvo su Janjevci, a glazbeni stručnjaci imaju visoko mišljenje o janjevačkim klapama  - objašnjava. U show 'Zvijezde - ljetni hit' prijavio se sam jer je vjerovao kako je njegov glas dovoljno dobar da prođe audiciju. Ipak nije očekivao da će rasplakati jednog od glazbenih velikana - Tončija Huljića (57).

- Čast mi je nastupati ispred takvih profesionalaca koje volim, slušam i jako poštujem. Ako bih morao odabrati najdražeg, dvoumio bih se između gospodina Huljića i gospodina Graše, ali mislim da bi ipak Huljić presudio - govori nam Lovro. Osim Petra Graše (43) glazbeni uzor mu je i Oliver Dragojević, ali zašto bi na kraju prevagnuo Tonči, ima više razloga.

- Kako ja volim reći, ‘grande padre’ Tonči Huljić, kao i cijela njegova obitelj. Izbacivali su, a i dalje izbacuju hit za hitom koje su slušali moji roditelji, a sad slušam i ja - rekao je. Uz pjevanje Lovro se bavi i glumom, i to od pete godine, glumio je u dva kratkometražna filma, a za Olimpijske igre u Pyeongchangu pripremao se četiri godine.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

- Državni sam prvak već nekoliko godina zaredom, a kao šećer na kraju su došle i Igre, na kojima sam ostvario vrlo zadovoljavajuć plasman kao najmlađi sportaš na startu - komentira Lovro. Trenutačno pohađa srednju školu za medijskog tehničara, a san mu je jednog dana raditi na televiziji te mu nije bitno hoće li biti iza ili ispred kamere.

- Za školu smatram da je najbolji korak koji sam poduzeo. Kad bih pobijedio, bio bih presretan zbog ljetnog hita, a novčani dio bih volio uložiti u posao kojim bi se dalje bavio - ispričao je. Posebnu taktiku za pobjedu u showu nema, ali nikad ne dopušta da ga “pojede trema”.

- Život nosi pobjede i poraze. Smatram da sam za svoje godine napravio već jako puno, stoga se trudim da tako i ostane. Nije fora u tome da se uklopiš nego da se ističeš - poručuje Lovro.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica