Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Partijaneri tuguju za Sidrom: Ispred kluba zapalili lampione

None Foto: Čitatelj24sata/Pixsell 15

U čast nekadašnjem klubu s najboljim 'after' partyjima bivši posjetitelji zapalili su lampione pored ruševina koje su od njega ostale. Na taj su se način oprostili sa Sidrom koje je nekad bilo njihovo omiljeno mjesto

Četiri je ujutro. Vi ste u, ajmo tako reći, polutrijeznom stanju, željni ste još zabave, a izbora nema puno. Ali ima Sidro. Tj., bilo je Sidro. To možda nije bio najljepši klub niti se mogao 'pohvaliti' ugodnim mirisima, no svakako je imao dušu. Međutim, Klub je na službenoj Facebook stranici u četvrtak ujutro objavio fotografije i napisao: 'Jutros započelo rušenje Sidra'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sada su u čast nekadašnjem klubu s najboljim 'after' partyjima bivši posjetitelji zapalili lampione, pored ruševina koje su od njega ostale. Na taj su se način oprostili sa Sidrom koje je vjerojatno nekad bilo njihovo omiljeno mjesto okupljanja. Ovaj će klub nedostajati brojnim studentima i svima željnima zabave, kojima je obilježio najbolje godine života.

Foto: čitatelj 24sata

Klub je u neprepoznatljivu stanju, a nas su tamo dočekali radnici koji su neumorno rušili omiljeno partijanersko mjesto u gradu. Na naše inzistiranje da nam kažu tko ih je poslao, jedan od radnika nam je kroz smijeh odgovorio: 'Milan', aludirajući na zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića (63).

NEMA VIŠE AFTERA Odlazi u povijest: 'Došli su bez najave i počeli rušiti Sidro...'

Svi radnici su bili jednako odjeveni, a na uniformama im je pisalo “GRADITELJ SVRATIŠTA”.

- Odlučili su da je to ruglo grada i da treba srušiti. Došli su u osam ujutro bez najave, bez papira, bez prava na žalbu. Imali smo jedan sat za iseliti. Nismo to očekivali i mislili smo da će se to dogoditi možda na proljeće, a ne sad iz čista mira. Trebali smo imati oproštajnu feštu, a sad se nismo stigli ni propisno oprostiti - rekao je za Večernji list Ivan Stojanović, jedan od članova upravnog odbora Sidra.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Sa službene stranice Sidra spojili su nas s gospođom Ivonom Vrsaljko, koju je Stojanović ovlastio za komuniciranje s medijima.

- Stojanović je uvjeren kako je Grad Zagreb kriv za rušenje Sidra jer ga smatraju ruglom. Gradu je taj klub trn u oku i uvjereni su da je smetnja ‘Ljetu na Savi’ - rekla nam je Vrsaljko, članica udruge Crkva svetog Maradone.

ZAGREPČANI SU TUŽNI Nema više naše birtije! Ruši se Sidro, legendarni klub na Savi

Ta udruga bavi se promicanjem kulture i okuplja fanove Sidra.

- Ovom gradu je očito cilj ugasiti alternativnu scenu - dodala je.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Da je brodić na Savi blizu okretišta tramvaja na Savskome mostu uistinu bio omiljeno partijanersko mjesto Zagrepčana, pokazuju komentari na društvenim mrežama. 'Ode dio naše mladosti i ludosti', 'Tu smo najbolja studentska jutra proveli... Kakva šteta za buduće generacije', 'Vrijeme da se krene', 'Više se nikad neće slušati isto'..., pisali su ljutiti i razočarani fanovi kluba.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Inače, na službenim stranicama tvrtke 'GRADITELJ SVRATIŠTA', koja ruši kultni klub, ponosno stoji: 'Naše je građevinsko poslanje vrhunska materijalizacija novoga i održavanje postojećega. Na društveno opravdan način. Činimo sve kako bismo u tome bili najbolji, a Vi što zadovoljniji'.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (1)
  • Prćija na livadi ima člana upravnog odbora :-) Vrh

    9. 11. 2019,   13:49