Obavijesti

Show

Komentari 0

Pet novih hitova u kolovozu u utrci za Cesaricu

Pet novih hitova u kolovozu u utrci za Cesaricu
5

Publika će moći glasovati za Mejaše i pjesmu “Ale, ale”, pjesmu “Budan" Igora Delača, Miju i pjesmu “Do posljednjeg retka", pjesmu “Sam” Jacquesa Houdeka te Lanu Jurčević i pjesmu “Usne ko milijun watti”

VIDEO

Popularni tamburaši u starkama, Mejaši, u novoj pjesmi “Ale, ale” premijerno su zapjevali na kajkavskom narječju, a uz vesele, ljetne ritmove ponovno donose samo njima karakteristični glazbeni humor. “Pjesma je maslo Denisa Dumančića, Nene Ninčevića i Branimira Mihaljevića, a videospot još je jedna posebna priča jer je napravljen u animiranom obliku. U spotu se pojavljuje i nekoliko poznatih osoba među kojima su Denis Dumančić i Mladen Grdović, a potpisuje ga kreativni tim Undertoon produkcije.

Pjesma “Budan" prvi je pop singl Igora Delača s kojim je napravio značajan iskorak i potpuni zaokret u glazbenoj karijeri u obliku svježeg i modernog pop zvuka, a koji je u vrlo kratkom roku postigao zavidan uspjeh u radijskom eteru osvojivši radijske top ljestvice. Pjesma ujedno predstavlja i prvi dio „Trilogije o ljubavi“, a tekst pjesme potpisuje TV voditeljica Uršula Tolj, dok su za zaraznu glazbu, radiofoničan aranžman i modernu produkciju zaslužni Miroslav i Ivan Zečić. Za pjesmu “Budan” snimljen je vrlo zanimljiv i zapažen videospot koji je režirala glumica Nevena Vukes.

Mia Dimšić, iznimno talentirana kantautorica i vlasnica Porinom višestruko nagrađivanog albuma “Život nije siv” posljednje dvije godine živi svoj san. Njezini singlovi osvojili su radijske etere, a njezina vedrina i jednostavnost osvojili su publiku. Mia je na CMC festivalu predstavila još jednu sjajnu i vedru pjesmu “Do posljednjeg retka”. Glazbu potpisuje Vjekoslav Dimter, tekst Damir Bačić, a spot je u režiji Borisa Sekulića. Pjesma će zasigurno pronaći put do vašeg srca i na najljepši mogući način zaokružiti priču oko albuma “Život nije siv”, koji je oduševio kritiku i publiku i Miji donio 6 nagrada Porin.

Samo mjesec dana nakon izlaska prvog ovogodišnjeg singla 'Pravi sretnik', pjesme koja je vrlo brzo zaživjela među publikom i zavladala vrhovima top ljestvica, Jacques Houdek i njegov kreativni tim odlučili su ponovno iznenaditi novim modernim zvukom u pjesmi “Sam”. Autor glazbe i teksta je Ante Pecotić, produkciju, kao i za prošli singl, potpisuje Bojan Šalamon Shalla, a za režiju videospota zaslužan je Dario Lepoglavec . “Dovoljno smo iskusni, a još uvijek i dovoljno hrabri pa s puno entuzijazma i umjetničkog žara, baš kao i na početku karijere, pomičemo granice i želimo ponuditi hrvatskoj glazbenoj sceni nešto novo, moderno, neočekivano!” zaključuje hrvatski Mr. Voice. 

Pjevačica Lana Jurčević svojim je obožavateljima predstavila novi glazbeni uradak naziva “Usne ko milijun watti”. Radi se o dinamičnoj, plesnoj pjesmi za koju su zaduženi sama Lana kao autor glazbe, Fayo kao autor teksta i Nikola Perišić, kao aranžer. Ovo je jedna od onih pjesama na Laninim koncertima koje dižu temperaturu i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Atraktivni spot za kojeg je zaslužan Dario Radušin sniman je na različitim lokacijama, a podsjetio nas je na mnoge latino hitove koji žare i pale svjetskom scenom.

Cesarica je nagrada publike za hit godine. Svakog mjeseca u posebnom izdanju glazbene emisije PopRock.hr predstavlja se pet pjesama koje u tom mjesecu konkuriraju za Cesaricu. Ona pjesma koja u pojedinom mjesecu osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u finalni krug glasovanja.

Nakon završenog glasovanja publike za pjesme predložene u srpnju za prestižnu je titulu hita godine nominirana pjesma „Nama se nikud ne žuri“ koju izvode Vatra i Massimo, a autorski je potpisuje Ivan Dečak.

Pjesme koje su u konkurenciji za titulu Hita mjeseca u kolovozu su: Mejaši “Ale, ale”, Igor Delač "Budan", Mia “Do posljednjeg retka”, Jacques Houdek “Sam” te Lana Jurčević “Usne ko milijun watti”.

Za predložene pjesme s liste za kolovoz publika može glasovati do petka, 31. kolovoza u ponoć, na online kanalima za komunikaciju: Facebook, Viber i na službenoj stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac