Obavijesti

Show

Komentari 5

Pikanterije obilježile Porin: Od prostota do mokrenja na goste

Pikanterije obilježile Porin: Od prostota do mokrenja na goste
23

26 GODINA PORINA Dvornik mokrio s balkona po gostima, Severina se na pozornici obračunala s Tutićem, Mladen Badovinac kipić poklonio novinarki, Bare se derao na fotografe, a Josipa Lisac je bila ljuta...

VIDEO

Najuglednija hrvatska diskografska nagrada Porin ove godine dodjeljuje se 26. put, i to 29. ožujka. Rijetko tko se sjeća govora zahvale dobitnika, ali se skandali i dan-danas prepričavaju među estradnjacima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Posljednji gaf na svečanoj dodjeli priredili su Dječaci 2016. kad su izveli svoju pjesmu “Struja” u pratnji KUD-a Pleter. Ivo Sivo, Vojko Vrućina (34) i Zondo (36) u prijenosu uživo na HRT-u na kraju nastupa uzviknuli su: “Montirani proces! Stop cenzuri na HRT-u!”.

Dino Stanin/Pixsell

Pet godina unatrag, Porin 2011. godine u Biogradu, pamti se po osvajanju nagrade za najbolju pjesmu 'Bižuterija', no Jelena Rozga (41) pamtila ga je i po vlastitim suzama. Naime, njezini kolege nisu bili oduševljeni što je osvojila nagradu te su je hladno pozdravljali i poprijeko gledali.

- Promatrali su me kao neprijatelja. Ništa mi nije bilo jasno. Pitala sam se jesam li nešto skrivila, jesam li možda nekome nešto ružno napravila - rekla je tad Jelena i dodala da ne zna kad se u životu tako neugodno osjećala.

Prvo je plakala od sreće, a onda od tuge jer nije razumjela zašto su se svi tako grozno ponijeli prema njoj.

Filip Brala/Pixsell

Josipa Lisac (69) nije plakala, ali je bila užasno ljutita na organizatore Porina 2010. jer su ga stalno premještali.

- Malo je u Opatiji, pa malo u Makarskoj, a sad u Biogradu - uzrujana je bila pjevačica. Na koncertu uoči Porina izgubila je živce jer joj je užasno smetala vika djece koja su se igrala ispred dvorane.

Porin 1998

Goran Bare (53) 2009. je također bio 'tankih živaca' te je pobjesnio na fotoreportere. Vikao je da će ih sve pobiti.

- Ti ćeš mene slikati! Tko si ti? J...m te u fotoaparat - vikao je Bare loveći fotoreportere oko stolova. Gađao ih je čašom, a nakon nekoliko krugova uspio se smiriti jer se umorio.

Mnogi izvođači su se složili da je 2008. Upravni odbor nagrade napravio veliku pogrešku. Naime, tragično preminuli Toše Proeski ostao je bez triju nominacija jer je stranac. Album “'Igra bez granica', koji je snimio u Hrvatskoj s našim autorima, smjestili su u kategoriju stranog albuma.

Te godine TBF je osvojio šest kipića, a Mladen Badovinac (42) onaj najvažniji, za album godine, darovao je novinarki.

- Što će mi to na polici - upitao se Mladen.

Dok se reper El Bahattee (39) u izravnom prijenosu na HRT-u 2003. popeo na pozornicu s američkom zastavom na kojoj je bilo napisano: 'Jedite k**ac', i to zbog napada na Irak i rata u Afganistanu. Prosvjed su Amerikanci shvatili prilično ozbiljno jer je Bahatteeju i ostatku njegova benda doživotno zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države.

- Mislim da je potpuno normalno da se umjetnici izražavaju na sebi svojstven način. To je bila instinktivna reakcija cijelog benda. Po prirodi sam pacifist, ne volim oružje i da veliki tlače male. Godine su rekle svoje i tu se zaista više nema što reći - rekao je tada Stiv Kahlin, nekad poznat kao El Bahattee.

Porin 1998

Ipak, kao najveći skandal na Porinu pamti se Severina Kojić (48). Pjevačica je ostala zapamćena na Porinu 2002. godine u Dubrovniku. Uživo je izvela pjesmu “Mala je dala”, a u posljednji tren promijenila je riječi.

Dok je pjevala, gledala je u Zrinka Tutića (63) koji je sjedio u prvom redu gledališta. Pjevačica se tako obračunala s kompozitorom i menadžerom. Nekoliko godina prije njihova je suradnja prekinuta velikom svađom.

- Vitar puše, ja guštiram kapučino u jednom dubrovačkom kafiću i fiksiram plavu kosu na poznatom muškom biću. Svi ga znate, glavni je na Porinovu spisku, teški foler, ušminkani rokenroler. Joj, ispast će sad da je gad, ustvari i je, ali dobro sad - pjevala je Severina skamenjenom Tutiću u prvom redu.

Arhiva 24sata

Samo tri godine nakon što je bio prvi put Porin, točnije 1997., Dino Dvornik obilježio je dodjelu u Opatiji. Pokojni pjevač je s balkona hotela mokrio po gostima koji su sjedili na terasi kafića.

- Bio je to Dinin obol tamošnjem šušuru koji mu se nekad sviđao, a nekad ne - rekla nam je svojevremeno Danijela.

Iste godine Davor Gobac (55) kao prezenter nije izgovorio tekst koji su mu napisali scenaristi, nego je majci u izravnom prijenosu poručio kako može biti sigurna da neće napraviti nikakvu nepodopštinu jer je smješten u sobi s Dinom.     

PAZITE AKO STE U VEZI S OVAKVOM OSOBOM: Blizancima ne smijete ništa reći, ali ovaj horoskopski znak je još gori

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao