Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pištolj kojim je ubijen Tupac Shakur je u Los Angelesu

None Foto: Twitter/Screenshot

Nastavlja se teorija zavjere oko smrti repera Tupac Shakura. Umirovljeni policajac tvrdi kako oružje kojim je umjetnik ubijen nije izgubljeno već mora biti na policiji u Los Angelesu

Reper Tupac Shakur ubijen je 1996. godine u Las Vegasu, a pištolj je 'nestao' prije 11 godina. No, umirovljeni detektiv koji je radio na slučaju i 1998. pronašao Glock pištolj u jednom dvorištu kvarta Compton tvrdi da je naredio da balističari usporede metke iz ubojstva Tupaca i pronađenog pištolja.

- Policijska procedura, s obzirom da se sve poklapalo, znači da je pištolj onda trebao biti vraćen u Las Vegas gdje se ubojstvo i dogodilo. Policija tamo, iz nekog razloga, nije vjerovala da je riječ o poklapanju i pištolj su, navodno, vratili u Los Angeles - kaže policajac koji tvrdi kako je inzistirao da policija u Vegasu zadrži pištolj dok mu je državni tužitelj odmagao i radio protiv njega.

chatterbusy.blogspot.com  | Autor: chatterbusy.blogspot.com Foto: chatterbusy.blogspot.com

Pištolj je, nakon toga, nestao. Shakur je u Vegasu otišao pogledati boksački meč između Bruce Seldona i Mike Tysona u društvu Suge Knighta (52) koji je u lobiju hotela primjetio člana bande Crips iz Los Angelesa. Došlo je do tučnjave između člana bande i Tupaca te njegove pratnje.

Pola sata kasnije dok se sa svojom pratnjom vozio prema klubu iz bijelog je Cadillaca zapucano na Tupacov automobil. Pogodila su ga četiri metka a preminuo je u bolnici od unutarnjeg krvarenja. Njegove zadnje riječi su, navodno, 'je**e se'.

Youtube | Autor: Youtube Foto: Youtube

Istraživački novinar Chuck Philips zaključio je, nakon godine istraživanja, kako je bila riječ o osveti članova bande Crips jer je Shakur tu istu večer istukao njihovog člana. Shakurovi konkurenti, poput repera The Notorious B.I.G. - a koji je također ubijen, negiraju da su imali ikakve veze s ubojstvom.

 

Komentari (22)
  • 2pac je jedan od najvecih. S 25 godina to sve postici, izbaciti toliko hitova i osvojiti cijeli Svijet. A 90% pjesama je sam pisao tekstove i slagao muziku.

    16. 12. 2017,   18:50
  • cuj ove komentare.. da je ovo klosar.. pa ovo je najveci hip hop umjetnik svih vremena.. makaveli tha don jos zivi

    16. 12. 2017,   18:27
  • On i biggi bili su naj veći, poslije njih samo pozeri i teska komercijala. Najbolje kad ti lik rođen u predgrađu pjeva o teskom zivotu u kvartu...

    16. 12. 2017,   18:40