Obavijesti

Show

Komentari 9

Pjesma Cranberriesa 'Zombie' posvećena ubojstvima dječaka

Pjesma Cranberriesa 'Zombie' posvećena ubojstvima dječaka
9

Do jučer nisam ni znao da je Dolores O'Riordan pjesmu djelom posvetila i mom preminulom anđelu, kaže Colin Parry, otac pokojnog dječaka Tima koji je prije 25 godina nastradao u bombaškom napadu u Engleskoj

VIDEO

Dječak Tim Parry imao je 12 godina kada je 20. ožujka 1993. poginuo od bombaškog napada Irske Republikanske Armije na sjeverozapadu Engleske u Warringtonu. U blizini njega bio je i trogodišnji Jonathan Ball koji je također nastradao. U eksploziji dvije bombe ozlijeđeno je još 54 ljudi, od kojih četvero ozbiljnije. Policija je kasnije javila da su bombe bile skrivene u koševe za smeće. 

Sljedeće godine Dolores O'Riordan, koja je iznenada preminula u ponedjeljak u 47. godini, napisala je antiratnu pjesmu 'Zombie' u znak prosvjeda zbog bombaških napada u Velikoj Britaniji i Irskoj. 

- To je bila najagresivnija pjesma koju sam ikada napisala. U to vrijeme je bilo mnogo eksplozija diljem zemlje i situacija je bila jako loša. Bili smo na turneji po Velikoj Britaniji i smrt djece me strašno pogodila. Bilo je teško pjevati o tome, ali kad si mlad ne razmišljaš puno o tim stvarima, samo ih napraviš - rekla je Dolores prije nekoliko godina. Dodala je kako je ponosna na tu pjesmu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio sam dirnut kada sam saznao da je Dolores pjesmu djelom posvetila i mom anđelu. Sve ove godine nisam bio svjestan da pjesma 'Zombie' govori o tom tragičnom događaju u Warringtonu. Sve mi je otkrila supruga jučer kada je saznala na vijestima - rekao je Colin Parry, otac preminulog Tima, za radijski kanal BBC. Dodao je kako su riječi pjesme vrlo moćne. 

O'Riordan je pjesmu napisala u svom stanu u pauzi između svirki, a originalno je bila namijenjena izvođenju na akustičnoj gitari.

PA/Pixsell

Glazbenicu su mrtvu u ponedjeljak na podu kupaonice hotela 'London Hilton on Park Lane' pronašle čistačice. 

'Bila je užasno depresivna zbog čega se jednom pokušala ubiti'
'Bila je užasno depresivna zbog čega se jednom pokušala ubiti'

- Ušle smo u njezinu sobu misleći da je prazna i da je Dolores izašla negdje van - rekle su zaposlenice hotela. Dodale su kako zbog istrage policije ne smiju reći u kakvom su stanju zatekle pjevačicu. Londonska metropolitanska policija izvijestila je da se uzrok smrti još ne zna, a njezina obitelj u Irskoj je shrvana. 

Dolores O

- Dolores je bila užasno depresivna tjednima prije smrti. Patila je i od bolova u leđima zbog čega je otkazala većinu nastupa prošle godine - kažu njezini bliski prijatelji. Dodaju kako je u londonskom studiju snimala nove glazbene materijale, a nedavno je nastupala s američkim bendom D.A.R.K. 

U 47. godini iznenada umrla pjevačica The Cranberriesa
U 47. godini iznenada umrla pjevačica The Cranberriesa

S glazbenikom iz tog benda, Oleom Koretskyjem, bila je u kraćoj vezi, a par je zajedno u New Yorku dočekao Novu godinu. To im je ujedno i posljednja fotografija na kojoj su zajedno. 

 

NYE: take away, TV, pajamas 😳👻

A post shared by Olé Koretsky (@doubleole) on

Rock zvijezda je prošle godine rekla da pati od poremećaja mentalnog zdravlja, što je 2013. kulminiralo njezinim pokušajem samoubojstva. Bipolarni poremećaj su joj liječnici dijagnosticirali 2015., a borila se i s poremećajima u prehrani, alkoholizmom, a navodno je i kao djevojčica bila seksualno zlostavljana. 

Pjevačica Cranberriesa istukla stjuardesu i čuvara u avionu
Pjevačica Cranberriesa istukla stjuardesu i čuvara u avionu

- U maničnim fazama bolesti nisam spavala i patila sam od halucinacija. Zato sam stalno uzimala lijekove - otkrila je pjevačica prije nekoliko godina. 

DPA/Pixsell

O'Riordan je iza sebe ostavila djecu Taylora Baxtera (20), Molly Leigh (16) i Dakotu Rain (12), koje je imala iz 20-godišnjeg braka s menadžerom grupe Duran Duran, Donom Burtonom (55). Djeca žive s ocem u Kanadi. 

Župnik iz njezine crkve je potvrdio kako će joj sprovod biti u rodnoj Irskoj. 

- Njezina obitelj i dalje čeka informacije o njezinoj smrti te kada će se prevesti lijes - kaže izvor blizak pjevačici. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju