Obavijesti

Show

Komentari 2

Ples na trampolinima oduševio je publiku na Tvrđavi Barone

Ples na trampolinima oduševio je publiku na Tvrđavi Barone
5

Plesači HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke nastupili su s predstavom Bolero na drugoj večeri Šibenik Dance Festivala. Publika je uživala i u izvedbama Laje Field i Martina Durova, te Xie Xin Dance Theatrea

VIDEO

Koreografija Grka Andonisa Foniadakisa i čudesna izvedba "Bolera" na trampolinima plesača Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke ostavila je bez daha publiku u Šibeniku. Druga večer Šibenik Dance Festivala na sceni Tvrđave Barone u utorak je potvrdila koliko je suvremeni ples zabavan, ali i izuzetno kompleksna disciplina, navodi se u priopćenju za medije.

- Tri, četiri tjedna trenirali smo po šest, sedam sati dnevno. Bilo je jako teško prilagoditi se visokoj kvaliteti kretanja na trampolinu. Sve ovisi o sitnim kretnjama i malim promjenama. Treninzima smo stekli odličnu kondiciju. Tijekom izvedbe je važno da djelujemo kao tim. Ako jedan pogriješi, pogreška je zajednička. Zato brzo prepoznajemo što drugi osjećaju. Moramo djelovati zajedno - kao jedan mozak, jedno tijelo, jedan dah… - kazao je baletni plesač Michele Pastorini nakon prve izvedbe njihova "Bolera" pod vedrim nebom u Hrvatskoj.

Prije Riječana, na scenu su izašli Laja Field i Martin Durov, američko-slovački plesački bračni par, s predstavom "Pinot Noir". Dvoje plesača i koreografa, rado na scenu izvlače stvarni život, a ova predstava govori o početku njihove veze, životu u New Yorku i kulturološkim razlikama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naša je želja stvarati predstave za što širu, a ne isključivo za ekskluzivnu plesnu publiku. Želimo razumijeti ljude i dati im nešto što oni razumiju. Tijekom izlaska, konkretno gledanja naše predstave, pogotovo u doba kad ih sve više toga opterećuje, mi im trebamo pružiti nešto što će ih zabaviti - rekli su Laja Field i Martin Durov.

Prve večeri na otvorenoj pozornici Tvrđave Barone predstavili su se Xie Xin Dance Theatre, a u srijedu i četvrtak Festival se seli u Hrvatsko narodno kazalište.

Direktorica i osnivačica festivala je Zorana Mihelčić, voditeljica i osnivačica Ansambla za suvremeni ples "SJENE“. Cjeloživotno djelovanje u plesnoj umjetnosti obilježile su avangardne predstave, kao i predan koreografski i stručni rad za Šibenski dječji festival. Šibenik Dance Festival svojim programom redovito privlači poznavatelje i ljubitelje suvremenog plesa, te osvaja aktualnim predstavama.

Biserka Petrović uživala je u programu koji je sastavila osnivačica festivala Zorana Mihelčić

VEZU S NJIM TREBA IZBJEGAVATI: Ovo je najsebičniji horoskopski znak

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život