Obavijesti

Show

Komentari 3

Podzemlje bankarskog svijeta: Najintrigantnija priča stoljeća

Podzemlje bankarskog svijeta: Najintrigantnija priča stoljeća
13

Kada četvorica autsajdera vide ono što banke, mediji i regulatori odbijaju vidjeti, a to je slom svjetskog gospodarstva, dolaze na ideju oklade koja će ih obogatiti

VIDEO

Oklada stoljeća, dugo iščekivani istoimeni film najprodavanije publicističke knjige u SAD-u, prikazan je pred odabranom publikom financijskih stručnjaka, predavača s katedre za financije Zagrebačke škole ekonomije i managementa, nakladnika ekonomske literature Mate d.o.o. i predstavnika medija.

Kada četvorica autsajdera vide ono što velike banke, mediji i regulatori odbijaju vidjeti, a to je predstojeći slom svjetskog gospodarstva, dolaze na ideju oklade stoljeća. Njihovo će ih hrabro ulaganje dovesti do podzemlja bankarskog svijeta
gdje će sumnjati u sve i svakoga.

VIDEO

Svježim pristupom jednoj od najintrigantnijih priča ovog stoljeća, ovaj film istovremeno zabavlja i informira.

- Sanjam da ljudi izlaze iz kina i pišu svom predstavniku u Kongresu tražeći izmjenu bankarskog sustava i da neće dobiti glas ne učini li to, bio lijevi ili desni. Malo je čudno to reći s obzirom na težinu teme, ali ako smo uspjeli, gledatelji će se istovremeno osvijestiti i uživati - rekao je redatelj McKay.

Glumac Steve Carell se nada da će film probuditi neke duhove.

- Da sam na zabavi i netko me pita o čemu se radi ovaj film rekao bih 'Sjećaš li se kad su propale hipoteke i hrpa kompanija je propala, a nitko za to nije odgovarao? Sjećaš li se kad je sve jednostavno eksplodiralo, a onda je Vlada došla i sve izbavila i sve se činilo super? O tome priča ovaj film i zapravo se radi o filmu strave i užasa i puno je strašniji od opisanog - izjavio je glumac.

VIDEO

O autentičnosti situacija u financijskom svijetu za vrijeme financijske krize 2007. godine koja je pogodila gotovo cijeli svijet i ostavila zastrašujuće posljedice koje se osjete i danas, raspravljalo se na okruglom stolu pod vodstvom moderatora dr. Igora Gvozdanovića, predsjednika Uprave Platinum Investa. Uz moderatora, na okruglom stolu sudjelovali su i Denis Alajbeg, viši predavač s katedre za financije i Vuk Vuković, predavač na katedri za ekonomiju Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Blitz Film i Video distribucija

- Film Oklada stoljeća svakako je ponajbolji film koji se bavi tematikom nastanka nedavne financijske krize. Njegov polu-dokumentarni karakter u kombinaciji sa sjajnim elementima standardne filmske dramatike i odličnom glumačkom ekipom, i laicima će na vrlo jednostavan i precizan način objasniti kompleksne financijske instrumente poput MBS-ova i CDO-ova koji su bili izvorište hipotekarne krize u SAD-u - kaže Vuk Vuković.

Ekonomski stručnjak je još dodao i da film pokazuje koliko je brzo bogaćenje na Wall Streetu isprazno.

YouTube/Screenshot

- Osim toga film sadrži i moralne poruke o svijetu Wall Streeta ali i hipotekarnih mešetara, otkrivajući svu ispraznost pretkriznog karaktera brzog bogaćenja. Kako je podloga za film bila izvrsna knjiga Michaela Lewisa (od istog autora ekranizirani su i Blind Side, te Moneyball) , gledatelji mogu očekivati jednako zanimljiv i dinamičan film - dodao je Vuković.

Film je temeljen na istinitoj priči i romanu Michaela Lewisa (The Blind Side, Moneyball), a režirao ga je Adam McKay (Anchorman, Step Brothers). U glavnim ulogama su Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling i Brad Pitt.

Film 'Oklada stoljeća' u distribuciji Blitz film i video, u domaća kina stiže 14. siječnja ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...