Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte ekskluzivni video luksuzne Gibine vile na Korčuli

None Foto: Pixsell/kolaž 10

Trenutačnu vrijednost Gibonnijeve vile je teško procijeniti. Na Njuškalu se, na sličnim pozicijama, ne nudi puno objekata - znatno manja kuća prodaje se za 6,5 milijuna kuna...

Glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni (50) izabrao je Korčulu za oazu mira. Nekoliko kilometara od Vele Luke, na zemljištu od 591 četvornog metra, izgradio je ljetnu rezidenciju. U mirnoj uvali, s pogledom prema Lastovu, prvi red do mora, s tek nekoliko susjeda. Gotovo da nije mogao odabrati bolju, intimniju lokaciju za svoju urbanu vilu...

POGLEDAJTE VIDEO:

Gibina luksuzna vila ne odudara od susjednih objekata, redom su to impozantne građevine. Po jednom 'detalju' Stipišićeva vila izdvaja se od ostalih - na njoj, možda jedinoj, nema oznake za kategorizaciju apartmana. Zato ima sve ostalo što je potrebno društvu i/ili obitelji: od satelita preko preljevnog bazena na terasi pa do solarnih panela ispod parkinga.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vidi se ruka arhitektice sa smislom za prostor, terasa za uživanje na otvorenom ne nedostaje, pogotovo na prizemnoj etaži. Kat je površinom najveći, pogotovo uz 'pomoćni objekt' na istom nivou, odvojenu kućicu od 40-ak kvadrata. Vila ukupne stambene površine (uključujući pomoćne objekte i spremišta) oko 200 kvadrata uokvirena je osmišljenom hortikulturom, čempresima s morske strane, maslinama i stablima limuna uz rubove imanja.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uz obalu je i mali mul s dvije bitve.

IMOVINSKE KARTICE ESTRADE Gibonni kupio dvore na Korčuli: Ima imovinu od 10 milijuna kn

Koliko je Gibo platio cijelu investiciju teško je znati, no raspitali smo se u nekoliko renomiranih splitskih agencija za nekretnine. Doznali smo kako zemljište, pogotovo na relativno osamljenoj lokaciji kakva je Treporte, odnosno lošije povezanom otoku sa Splitom, nije posebno skupo, pa neka je i na ovako atraktivnoj lokaciji. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Za svaku gradnju na otoku kažu da je skuplja oko 30 posto nego na kopnu, a naravno mnogo toga ovisi i o uređenju interijera. Trenutačnu vrijednost vile je teško procijeniti. Na Njuškalu se, na sličnim pozicijama, ne nudi puno objekata - znatno manja kuća prodaje se za 6,5 milijuna kuna, dok površinom veća i potpuno uređena 'ekstravagantna' vila ide za nešto više od osam milijuna istih hrvatskih novčanica.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

ISKORIŠTAVAJU I MULJAJU: Blizanci su veliki manipulatori horoskopa, ali ovaj znak je gori i od njih

Komentari (56)
  • a za kaj razvlacite tudju pvt imovinu po novinama? sto pisac ovim hoce reci? mislim,..ne kuzim… :/

    30. 3. 2019,   14:37
  • Obiđite političare i razne tajkune kao ove u Uljaniku, niste o njima pisali dok nisu uhićeni.

    30. 3. 2019,   14:22
  • To je imovina koju je zaradio. Gibo je pristojan čovjek koji nije punio novinske stupce aferama i uvijek se držao samo svog posla. Baš mi je drago da si je napravio kuću kakvu želi i neka uživa!

    30. 3. 2019,   14:41