Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pokradeni slikar: 'Severininom lovom ću razveseliti unuke...'

None Foto: PIXSELL 12

U presudi, inače, stoji kako su Kovačićevim motivima na omotu očigledno pokušali podignuti estetsku razinu. U tome su i uspjeli, ali to bi ih sad moglo skupo koštati. A Mijine unuke veseliti

Slikar naive jesam, ali u životu baš i nisam takav naivac, kroz smijeh nam je rekao Mijo Kovačić (84). Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog suda, zbog povrede autorskih i moralnih prava te bespravnoga korištenja dijela slikareva opusa, Severina Kojić (47), izdavačka kuća Dallas d.o.o. i tvrtka Motivo d.o.o. moraju slikaru platiti odštetu od 26.089 kuna s kamatama.

Foto: Privatni album

- Već znam kak bu to završilo. Imam veliku familiju i onda bu bilo svakom nekaj, meni nikaj. Barem će se unuci razveselit. Jedino kaj mi se još niko nije javil, valjda budu - rekao je Kovačić.

Vecenaj | Autor: Marijan Susenj/PIXSELL Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

U omotu Severinina albuma “Zdravo Marijo” motivi su s Kovačićevih djela “Seoski ples” i “Glavica zelja”. Te je slike narisao prije više od 30 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ja sam prodao i onda su je ukrali, a potom i razbili, tako da ih više nema.

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Slikar Kovačić: 'Severina je za album pokrala moje radove...'

Mijo je rođen u podravskom zaseoku Gornja Šuma u blizini Molva i Hlebina. Odmalena, jer izobilja tamo nije bilo, naviknut je na dvije vrline - rad i štednju. Zbog toga je i pokrenuo postupak protiv Severine.

Severina najavila veliku regionalnu turneju "The Magic Tour" | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

- Čujte, ja tu muziku ne slušam. Ali svejedno, da me barem pitala, došla kod mene ili telefonski nazvala, ja bih joj sve dal besplatno. Ovako nisam mogel preći preko toga jer reda ipak mora bit - objasnio nam je Kovačić.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U presudi, inače, stoji kako su Kovačićevim motivima na omotu očigledno pokušali podignuti estetsku razinu. U tome su i uspjeli, ali to bi ih sad moglo skupo koštati. A Mijine unuke veseliti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (37)
  • Majko mila dali ovaj Šarić mora biti??Svaki članak koji otvorim eto ti njegaaaa pa do kadaaaaa???Luda sam već!!!!

    22. 11. 2019,   19:43
  • Daj vise stim šaricem izlazi mi na uši

    22. 11. 2019,   19:31
  • Severina ima album "zdravo marijo". Ahahaha.

    22. 11. 2019,   19:51