Obavijesti

Show

Komentari 1

Policajac kiborg se vraća: Još uvijek nije gotova njegova priča

Policajac kiborg se vraća: Još uvijek nije gotova njegova priča
3

Zločina ima, kriminalci nesmetano divljaju ulicama grada Detroita, nitko nije siguran niti u svojim domovima. Nova se era nalazi pred nama, a u toj novoj eri treba nam RoboCop

VIDEO

Kako ga nisu uspjeli ubiti u filmovima, tako neće niti u pravom životu jer 'RoboCop' se još jednom vraća. Iako se činilo kako je prethodna prerada pokopala tu franšizu, ipak nam dolazi još jedan film iz serijala. No za razliku od prijašnjih ideja o uskrsnuću, izgleda da su sada filmaši svoje oči uprli na nastavak originalnog filma.

One imaju sve pod kontrolom: Dolaze nam najopakije špijunke
One imaju sve pod kontrolom: Dolaze nam najopakije špijunke

Naime, Ed Neumeier i Michael Miner, originalni scenaristi, napisali su i nastavak kojeg nitko nikada nije snimio. Po tom tekstu, od kojeg će Justin Rhodes (piše i scenarij za novog 'Terminatora') napisati scenarij, snimat će se novi film s Neilom Blomkampom ('District 9', 'Elysium', 'Chappie') za redateljskom stolicom.

- Postoji brdo filmova o RoboCopu i nedavno je snimljena prerada, ali mislim da bi bilo dobro vratiti se starom RoboCopu kojeg svi volimo i početi nanovo. Tako da je to nastavljanje prvog filma, još tog 'old school' doživljaja - konstatirao je o nastavku Ed Neumeier.

Profimedia

Studio koji se bacio na projekt jest MGM Studios, kojem se očigledno nije baš svidjelo što je prethodna inačica 'RoboCopa' polučila jako loše rezultate u SAD-u. Taj je reboot tamo po završetku prikazivanja studiju donio samo 58 milijuna dolara, od čega je studio dobio pola. No nakon izlaska filma u kina diljem svijeta, priča se dosta promijenila.

U svjetskim kinima je film zaradio sveukupno oko 184 milijuna dolara, a s kasnijim iznajmljivanjem je ipak postalo jasno da film nije neuspjeh, čak i kad se odbije 100 milijuna dolara troška snimanja filma. Međutim, glavni problem je bio taj što su ljudi očekivali film poput preostalih u franšizi, znači iznimno nasilan.

'Niz mračni hodnik': Tamne sile su oduvijek carevale u toj školi
'Niz mračni hodnik': Tamne sile su oduvijek carevale u toj školi

A to nisu dobili, kao što nisu obrađene niti glavne teme RoboCopa, poput utjecaja medija, korupcije, pohlepe, identiteta i kritike kapitalizma. Novi redatelj iza sebe ima već nekoliko filmova, u svakom od kojih je obradio točno te teme, pa je i te kako moguće da će nastavak biti dobar.

- Kako sam stario, dio filma koji je najviše ostavio utjecaja na mene jest onaj o identitetu i potrazi za njime. Dokle god je ljudska komponenta tamo, dobra priča može raditi. Nije zarobljena u jednoj točki u povijesti. Ono što je u 'RoboCopu' cool je isto ono što je bitno za dobre westerne, znan-fan filmove i drame. Ljudski element je iznimno bitan za priču koja se priča - rekao je redatelj.

Ako se pri tome filmu da 'ispravna' kategorija, to jest R, a ne kategorija PG13 za djecu, stvarno bismo mogli dobiti odličan film.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode