Obavijesti

Show

Komentari 38

Ponovno su s nama: Povratak najvećih turskih ljubavnika

Ponovno su s nama: Povratak najvećih turskih ljubavnika
6

POČINJE GROZNICA Miljenici hrvatske publike Halit Ergenç i Bergüzar Korel u ‘Ranjenoj ljubavi’ igraju muža i ženu. Ovo im je već treći put da su zajedno na setu neke serije

VIDEO

Zbog ove uloge morao je pustiti dugu bradu, a zbog fizički zahtjevnih scena borbi, jahanja, pucnjave i valjanja u blatu, turski glumac Halit Ergenç (48) pripremao se u teretani i “isklesao” tijelo do savršenstva.

Uz najpoznatiju mušku zvijezdu turskih sapunica, ulogu njegove supruge igrat će Bergüzar Korel (34), glumica koja je i u privatnom životu Ergençova žena.

- Ona mi daje snage da na setu izdržim naporna snimanja - kaže turski glumac, koji uživa u novoj ulozi jer igra s mladom suprugom. U seriji “Ranjena ljubav” on se zove Cevdat i, baš kao u stvarnom životu, ludo voli suprugu Aziz. Njihovu obiteljsku idilu poremetit će Prvi svjetski rat i nakon toga grčka opsada Izmira 1919. godine.

U okupiranom gradu stanje je neizdrživo, pa Cevdat mora birati između domovine i obitelji. On je časnik turske vojske i, unatoč strasnoj ljubavi prema Aziz, obranu zemlje smatra svojom prvom i najvažnijom dužnošću. Usprkos njenim molbama da ne ide u rat, odlazi na frontu i povremeno dolazi kući, sve dok njegov najbolji prijatelj Tevfik prelijepoj Aziz ne javi da se njezin suprug neće vratiti… Taj događaj stavit će na kušnju njihov brak, ali i živote.

Velika prekretnica

Ljubitelji turskih serija sjećaju se Halita Ergença i Bergüzar Korel od prije šest godina. Njih dvoje igrali su Onura i Šeherezadu u popularnoj sapunici “1001 noć”, koja se u Hrvatskoj prikazivala 2010. godine. No dok ljubavnih scena između Šeherezade i Onura gotovo da i nije bilo, u “Ranjenoj ljubavi” romantičnih scena između dvoje supružnika ima napretek.

Milijunska publika

Nova serija odmah je privukla milijunsku publiku, a osvojila je i društvene mreže. Set je postavljen u Istanbulu, Izmiru i Bodrumu, a mnoge scene na otvorenom snimljene su na originalnim lokacijama u Izmiru. Turski mediji već mjesecima najavljuju kako je riječ o najboljoj seriji snimljenoj nakon “Sulejmana Veličanstvenog”, koja je ujedno bila najgledanija turska sapunica dosad jer su je prodali u 70-ak zemalja.

Producenti ni ovaj put nisu štedjeli novca, pa su i u ovu seriju ulupali desetke milijuna dolara kako bi i “Ranjenu ljubav” prodali u što više europskih zemalja s brojnom turskom dijasporom.

Ova serija bila je i velika prekretnica za glavnoga glumca Halita Ergença jer je nakon duge pauze ponovno dobio priliku. Naime, uloga Sulejmana Veličanstvenog toliko ga je obilježila da ga producenti dugo nisu htjeli angažirati za nove uloge jer su smatrali da će publiku previše asocirati na ulogu slavnog turskog sultana.

Nema više ljubomore

Morao je čekati četiri godine dok serija nije pala u zaborav. Za to vrijeme nastupao je sa simfonijskim orkestrima i na raznim jazz festivalima te čuvao sina kojeg je dobio s Bergüzar 2009..

Sretna okolnost je da mu je ovaj put partnerica njegova supruga Bergüzar, pa neće biti ljubomornih ispada, kao što je to bilo kad je snimao “Sulejmana”. Berguzar nije mogla podnijeti ljubavne scene koje je Halit morao odglumiti s Meryem Uzerli (33), koja je igrala Sulejmanovu najveću ljubav - Hurem.

Najbolji prijatelj izdat će Cevdata zbog ljubavi

Tevfika, koji je ludo zaljubljen u Cevdatovu suprugu, igra također poznati turski glumac Onur Saylak (39).

U seriji će izdati glavnog junaka i slagati njegovoj ženi da joj je suprug mrtav ne bi li se s njome vjenčao. Prije no što je diplomirao glumu, Saylak je studirao politologiju i htio postati državni službenik.

Tu je i njemačka zvijezda turskih korijena Baki Davrak (45), kojeg je proslavila uloga Najata, jednog od glavnih junaka u filmu “Na rubu raja” iz 2007. godine. U seriji “Ranjena ljubav” gledatelji će ga teško prepoznati jer nosi dugu sijedu bradu i igra okrutnoga grčkog zapovjednika Vasilija, koji predvodi okupaciju Izmira.

Nakon što je diplomirao glumu u Berlinu, neko vrijeme radio je kao vrtlar u parkovima da bi se riješio stresa uzrokovanoga glumačkim poslom.

Nakon preljuba u skladni brak

Oboje su imali sličnu biografiju. Ergençov otac bio je glumac, a i Bergüzar je rođena u glumačkoj obitelji. U inat ocu Halit nije želio studirati glumu, pa je dvije godine proveo na pomorskoj akademiji, a tek nakon toga upisao je glazbenu akademiju i htio postati operni pjevač.

Iz Pariza s ljubavlju

Privukao ga je mjuzikl pa je neko vrijeme boravio u Americi. Nije uspio pa se vratio u Tursku 2006., kad je dobio poziv za ulogu Onura u “1001 noći”. Ubrzo je prohodao s devet godina mlađom glumicom Gizem Soysaldi, a onda se godinu dana kasnije s njom vjenčao.

Ni karijera Bergüzar Korel nije počela velikim uspjesima. Na jednoj audiciji su je odbili jer su, kako su rekli, tražili nekog zanimljivijeg. Uloga Šeherezade prva joj je velika uloga u karijeri. Bergüzar je u to vrijeme bila zaručnica baletana Tana Sagturka.

A onda su Halit i Bergüzar zajedno otputovali u Pariz na promociju serije i tamo je u prosincu 2008. planula ljubav. Bergüzar je odmah razvrgnula zaruke s baletanom, a Halit se nakon samo devet mjeseci razveo od supruge Gizem, koja je nakon toga pobacila njihovo dijete.

Par se vjenčao i u braku su 2009. godine dobili sina. Godine 2013. u Istanbulu su počeli protesti protiv rušenja stabala i gradnje trgovačkog centra u Gezi Parku.

Marširali protiv Erdogana

Nezadovoljstvo se ubrzo pretvorilo u proteste protiv aktualnog turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, Halit i Bergüzar marširali su na čelu kolone, držeći se za ruke te stali ispred policijskih kordona i vodenih topova. Bračni par pokazao je tako ljudsku i građansku hrabrost te se usprotivio autoritarnoj politici premijera Recepa Tayyipa Erdogana. Sve svjetske agencije prenijele su tad njihove fotografije.

Obitelj mu je na prvom mjestu

Halit Ergenç proživio je veliku krizu kad mu je tijekom snimanja “Sulejmana Veličanstvenog” umro otac, koji je bio također glumac.

I Bergüzar i Halit imaju veliku obitelj, a 2010. godine ona se povećala rođenjem sina Alija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'