Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Porezna bi mogla posjetiti vrata Jacquesa Houdeka

None Foto: Jurica Galoić

Pjevač i njegova suradnica naplaćivali su ulaznice, od čega su plaćali razglas, sve bez faktura. Houdek ulaznice po 20 kuna nije izdavao

Ministar financija Ivan Šuker komentirao je slučaj Jacquesa Houdeka. Tvrdi da isti zakon vrijedi za sve porezne obveznike.
- Zakon o porezu na dodanu vrijednost točno propisuje koje robe i usluge podliježu PDV-u - kaže Šuker.
Houdek je, kako smo već pisali, u dječjim vrtićima i školama otpjevao niz koncerata i za njih je naplaćivao po 20 kuna, ali djeci nije izdavao ulaznice. Kaže da je tim novcem podmirivao trošak razglasa, za koji također nije imao fakture, a novac je, kako je rekao, ili izravno uplaćivao osobi koja mu je iznajmila razglas ili na račun suradnice Daliborke Carević. Iz Ministarstva financija kažu da je Poreznoj upravi, u pravilu, dovoljna informacija iz novina da pošalje porezne nadzornike.

Komentari (20)
  • Pazi ti frajera;još kaže neki dan u istim novinama da nema šanse da izda račun jer je popljuvan sa svih strana!I još kaže da nije lako biti najbolji pjevač u državi!!Pa tko je njemu uopće rekao da je najbolji!!SAMOZVANI NAJBOLJI PJEVAČ U DRŽAVI,moš mislit!da ga bar hoće sada porezna oderat!Da je to napravio netko od nas \"običnih\" ljudi već bi nam oderali kožu!

    17. 12. 2007,   18:50
  • vidi se kako uziva u ovoj torti na slici :P

    17. 12. 2007,   16:47
  • Joj, kak ste vi čudni! Pa, trebalo mu je za razglas! Kaj ne znat KOLIKI čovjek razglas treba za pjevat u VRTIĆU!!!! Možete si mislit kako će ga porezna dohvatiti! Nema šanse. Predebelu ima pozadinu...i u doslovnom i u prenesenom značenju.

    17. 12. 2007,   17:03