Obavijesti

Show

Komentari 33

Posljednja sezona serije: Od ‘geekova’ do najvećih kulera

Posljednja sezona serije: Od ‘geekova’ do najvećih kulera

BAZINGA! Penny nije bila u pilot epizodi, Leonard zapravo savršeno vidi, Bernadette je odglumila piskutavi glasić, a Sheldon nikad nije gledao ‘Star Trek’...

VIDEO

Dvanaesta i posljednja sezona popularnog sitcoma “Teorija velikog praska“ počinje 24. rujna, a imat će 24 epizode.

Serija je premijeru imala 2007. godine, a iako sve sezone kritičari nisu proglasili jednako kvalitetnima, zadržala je obožavatelje. Skupina “štrebera” i znanstvenika - Sheldon, Raj, Howard i Leonard te neurobiologinja Amy, susjeda i glumica Penny, farmakologinja i mikrobiologinja Bernadette, kao i niz drugih, utkali su se u popularnu kulturu.

U seriji su zbog njezine popularnosti te referenci na znanost gostovale brojne zvijezde, a mnoge od njih iz svijeta znanosti. Među njima je legenda komedije Bob Newhart kao znanstvenik i TV zvijezda Arthur Jeffries - za tu je ulogu dobio i Emmyja. Došao je i Spock ili Leonard Nimoy iz “Zvjezdanih staza”, serijala koji likovi iz serije predano i fanatično obožavaju, iako glumac koji glumi Sheldona, lika s najviše problema u prihvaćanju društvenih normi i uzusa, Jim Parsons prije toga nikad nije gledao “Star Trek”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još jedan favorit svih “geekova”, glumac Mark Hamill, najpoznatiji po ulozi Lukea Skywalkera, u seriji glumi samog sebe te vodi Sheldonovo i Amyno vjenčanje. Od ekipe “Star Warsa” tu je i James Earl Jones (Darth Vader i glas Mufase iz “Kralja lavova”) te pokojna Carrie Fisher. Tu su i astronauti Buzz Aldrin i Mike Massimino, milijarder i filantrop Bill Gates te mnogi drugi.

Članovi ekipe često su u intervjuima spominjali kako im je serija otvorila vrata poznanstvima kakva nisu mislili da su moguća. Toliko su se, kažu, “stopili” sa svojim ulogama da ne znaju što će nakon kraja serije. Glumac Johnny Galecki se naučio nositi naočale (istina bez leća jer mu ne trebaju), a Jim Parsons je stvarno naučio svirati najkompliciraniji instrument na svijetu - teremin.

Mayim Bialik je možda najveće iznenađenje serije - iskompleksirana Amy Farrah Fowler i u stvarnom životu ima doktorat iz neurobiologije (a u struci je radila) te je velika vjernica, prakticira ortodoksno židovstvo.

Dok u seriji svi imaju prezimena i titule, samo je susjeda Penny (Kaley Cuoco) bez prezimena, tj. tek ga trebamo otkriti. Njezin je lik zapravo “upao” iz drugog sitcoma - njihova je susjeda i Leonardova simpatija trebala biti cinična djevojka koja radi u salonu za nokte, no producentima se to nakon pilota više nije sviđalo.

I Sheldona su “zaoštrili” kao lik, u prvoj sezoni on razumije sarkazam i ironiju,i jasni su mu seksualno-ljubavni odnosi na temu kojih zafrkava Leonarda. Tek poslije su Sheldona pretvorili u eterično i intelektualno biće, “muškarca-dijete” kojeg je publika toliko zavoljela.

Na setu serije, koja se još i tijekom pilot epizode zvala “Lenny, Penny i Kenny”, radi cijeli niz fizičara koji se brine da sve formule i cjelokupno teoretiziranje budu ispravni. Likovi se u seriji odijevaju gotovo kao u uniforme, i to prema želji producenata, svatko od njih ima vrlo izraženi stil - Howard uvijek ima golemu kopču od remena te najuže moguće hlače i majice, Sheldon nosi kratke rukave na duge, Raj ima vunene veste, a Leonard majice s kapuljačom.

Obožavana serija, na žalost mnogih, završava jer je Jim Parsons, najstariji od ekipe, odlučio nastaviti dalje s karijerom i novim izazovima.

Kad se dvije serije preklope

U seriji kolegicu znanstvenicu glumi Sara Gilbert, čijeg je dečka Galecki (Leonard) glumio krajem osamdesetih u “Roseanne”. Laura Metcalf (Jackie Harris) iz Roseanne je, pak, Sheldonova mama.

‘8 jednostavnih pravila’

U seriji majku susjede (i Leonardove djevojke) Penny igra glumica Katey Sagal (64) koja joj je majku utjelovila i od 2002. do 2005. u humorističnoj seriji “Osam jednostavnih pravila”.

Još jedna znanstvena ikona Amerike

Prava televizijska zvijezda Bill Nye (62) “The Science Guy” glumio je samog sebe te je bio rival komičaru Bobu Newhartu i njegovu Profesoru Protonu. Pojavio se u nekoliko epizoda te izazvao opće oduševljenje kod starije publike i obožavatelja.

Sheldonova nemeza broj jedan

U seriji se kao sporedni lik pojavljuje i glumac Will Wheaton (koji glumi samog sebe, samo jako antipatičnoga), a on je inače poznat po ulozi Wesleya Crushera u seriji “Zvjezdane staze: Nova generacija” koja se emitirala 80-ih.

Musk koji volontira

Šef Tesle i SpaceX-a susreo je Howarda kada su obojica na Dan neovisnosti volontirali u lokalnoj pučkoj kuhinji te pomagali nahraniti siromašne.

The Met Gala 2018 “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”

Hawking je obožavao gledati seriju

Sada pokojni fizičar i, nesumnjivo, najveći znanstvenik naše ere Stephen Hawking “s guštom” se u seriji pojavio čak 11 puta. Sheldon se onesvijestio kad ga je Hawking upozorio na matematičku pogrešku, a poslao je i poklon kad se oženio Amy Farrah.

VIDI OVO! Ove zvijezde ovisne su o plastičnim operacijama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'
KAKVA SENZACIJA NAS ČEKA?

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'

Valentina Pliško otkrila nam je što je inspiracija iza novog kostima u kojem će Baby Lasagna nastupiti na Eurosongu, koliko ga je dugo radila, ali i jednu novost što se samog nastupa tiče...
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu