Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bitka za prijestolje završila je neočekivanim izborom vladara

None Foto: IMDB 5

Ukoliko niste gledali epizodu, predlažemo vam da preskočite čitanje jer ima spoilera...

'Igra prijestolja', jedna od najkrvavijih 'igara' svih vremena, dočekala je kraj. U bitci za tron pobijedio je lik za kojeg se to najmanje očekivalo - Bran Stark, nepokretni dječak koji nikada nije ni iskazao želju za prijestoljem.

Foto: IMDB

Možda će upravo zbog toga on biti najbolji vladar Westerosa, jer svi dosadašnji kraljevi i kraljice, a i oni koji su to htjeli postati, imali su neutaživu želju za moći. To ih je koštalo života, što je potvrdila i posljednja epizoda, u kojoj umire Daenerys Targaryen, poznatija kao 'Majka zmajeva' i lik koji je do samog kraja imao najveće šanse za prijestolje.

Iako je pobijedio u igri za tron, Bran ipak nije zasjeo na njega. Naime, nakon što je jedini preživjeli zmaj vidio da mu je 'majka' umrla, pobjesnio je pa je rigajući vatru spalio Željezno prijestolje. To je svakako jedna od zanimljivijih scena u posljednjoj epizodi, jer osam sezona trajala je borba za tron koji je na kraju uništen u sekundi.

Foto: IMDB

Zanimljivo je i da Bran nije jedini Stark koji je postao kralj. Nakon što su ga proglasili vladarom Westerosa, njegova starija sestra Sansa otvoreno mu je rekla da se Oštrozimlje, odnosno dinastija Stark, neće pokoriti kralju Sedam kraljevstva te da će biti nezavisni entitet. Očekivano, Sjever je kasnije kao svoju kraljicu proglasio upravo Sansu pa je Bran postao vladar šest kraljevstva. Sve u svemu, epizoda je bila puna iznenađenja, a nije nedostajalo ni gafova.

Foto: IMDB

Nakon što se u četvrtoj epizodi osme sezone u kadru 'stvorila' kava poznatog brenda, u posljednjoj epizodi gledatelji su u jednoj sceni 'počašćeni' plastičnom bocom. To je dovelo brojne fanove do zaključka kako su tvorci 'Igre prijestolja' izgubili interes te da je osma sezona potpuni promašaj. Ipak, nedvojbeno je da će se još dugo pričati o seriji koja je gledateljima prikazala intrigantne likove sklone incestu, pedofiliji, homoseksualizmu, ubijanju članova obitelji i drugim kontroverznim scenama.

DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Komentari (102)
  • Ma 8 sezonu su skroz upropastili. Sve je tvrda zdola, u svakom slučaju jadno. 7 sezona radiš likove i priču i onda u jednoj sezoni sve uništiš samo da bi "šokirao gledatelje... večinu i je ali negativno. Bran kralj???? Zar sam nije rekao da on više nije Bran? Sansa koma lik izdala brata za svoje osobne interese. Ma koma u svakom slučaju.

    20. 5. 2019,   22:51
  • Hvala na spoileru u podnaslovu genijalci. Nadam se da će onaj koji je pisao ovaj članak stati na lego kocku i udariti malim nožnim prstom od stol.

    20. 5. 2019,   22:36
  • uzas od 8 sezone nikad gluplji kraj

    20. 5. 2019,   23:21