Obavijesti

Show

Komentari 26

Potresne sudbine slavnih žena: One su silovane i zlostavljane

Potresne sudbine slavnih žena: One su silovane i zlostavljane
1

Ove žene iz svijeta showbusinessa ispričale su svoje potresne priče kako bi podigle svijest o spomenutoj problematičnoj tematici te pomogle zlostavljanim ženama da prekinu šutnju

VIDEO

Glas žena koje su doživjele nasilje u obitelji i u vezama i onih koje su bile zlostavljane glasno se čuje tek posljednjih nekoliko godina. I dok se svijet zgražava nad ogromnim porastom nasilja nad ženama, činjenica je da ono oduvijek postoji, samo što se o tome nije javno govorilo.

Ove poznate dame ispričale su svoje potresne priče kako bi podigle svijest o spomenutoj problematičnoj tematici te pomogle zlostavljanim ženama da prekinu šutnju

Oprah Winfrey

USA - Greenleaf OWN Series Premiere - West Hollywood

Oprah Winfrey (62) otvoreno je pričala o seksualnom zlostavljanju koje je trpjela od svoje devete godine i zbog kojeg je ostala trudna kada je imala četrnaest godina. Silovao ju je rođak koji je osuđen na četrnaest godina zatvora.

U vrijeme kada je bila tinejdžerica poslali su je živjeti kod oca. Vernon Winfrey odmah na početku, ne znajući da je Oprah k njemu sigla u drugom stanju, svojoj mezimici postavio stroga pravila ponašanja.

- Rekao mi je da bi radije vidio svoju kćer kako pluta u rijeci nego da porodici nanese sramotu rodivši nezakonito dijete. Dok mi je on to govorio, ja sam znajući već da sam u drugom stanju, jedini izlaz vidjela u samoubojstvu– ispričala je Oprah koja ipak nije digla ruku na sebe, ali je pokušala nekolicinom očajničkih poteza potražiti pomoć.

Kako bi prekinula neželjenu trudnoću, tada četrnaestogodišnja djevojčica probala je svašta, pa je pila čak i deterdžent za pranje posuđa. Međutim, kao pravi borac, Oprah je spontani pobačaj nakon kojeg je izgubila dijete shvatila kao šansu za novi početak.

Anne Heche

Reuters

Glumica Anne Heche (47) imala je stravično djetinjstvo. Nju je silovao otac sve dok nije napunila 12 godina. Anne je naknadno otkrila i da je od njega dobila herpes. Ona je kasnije ispričala kako je 'bježala u četvrtu dimenziju' mašte te da joj je upravo to pomoglo da preživi to razdoblje.

- Silovao me je. Imao me je. Gušio me je. Oborio je me je na zemlju i silovao me je. Djeci je jako teško pričati o seksualnom zlostavljanju jer ne razumiju da se to događa - ispričala je glumica.

Teri Hatcher

PIXSELL

Očajna kućanica' Teri Hatcher (51) djetinjstvo pamti po užasnoj traumi. Naime, kada je imala samo pet godina silovao ju je ujak. Glumica je 2002. godine na sudu svjedočila protiv silovatelja koji je osuđen na četrnaest godina zatvora.

Queen Latifah

PA/Pixsell

Queen Latifu (46) silovao je mladić koji ju je čuvao dok je bila dijete. Dugo je šutjela o tome, ali odlučila je sve ispričati kada je s 22 godine izgubila brata. Njezina majka ostala je zapanjena, a otac nije rekao ni riječ. Dugo je odlazila psihijatru kako bi se naučila nositi s traumom. 

Rita Hayworth

Screenshot

Poznatu američku glumicu silovao je otac koji ju je trenirao da bude plesačica. To se događalo sve dok nije odrasla, a Rita nije ni bila svjesna da ovakva veza između oca i kćeri nije primjerena.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...