Obavijesti

Show

Komentari 0

Pozitivan ritam najavio četiri festivala i niz događanja

Pozitivan ritam najavio četiri festivala i niz događanja
5

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Pozitivan ritam je najavio bogatu ljetnu festivalsku sezonu 2015. na tvrđavi Punta Christo pored Pule, te niz događanja

VIDEO

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Pozitivan ritam je najavio bogatu ljetnu festivalsku sezonu 2015. na tvrđavi Punta Christo pored Pule, te niz događanja u cijeloj regiji koji će poslužiti kao zagrijavanje za ljetne mjesece. Na jedinstvenoj lokaciji 200 godina stare tvrđave Punta Christo pored Štinjana ovo ljeto održat će se čak četiri festivala, kalendarskim redoslijedom to su Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook festival, te poseban program u Seasplash Summer Clubu na tvrđavi.

- Već ovaj vikend u Puli, točnije u petak, nastupa Anthony B, jedan od najatraktivnijih reggae izvođača današnjice, a odmah dan kasnije Petar Dundov u tunelima Zerostrasse ispod Pule. Time započinjemo niz launch partija za festivalsku sezonu 2015. koji će u sljedećih 60-tak dana održati na području čitave regije. Među njima treba istaknuti veliki warm up party za Outlook festival, 22. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, u suradnji s Tuborg Open Fair na kojem nastupa legenda drum’n’bass glazbe - Goldie - u uvodu je rekao Vedran Meniga, te kao zatvaranje zagrebačke sezone najavio zagrijavanje za Dimensions festival u klubu Sirup, 5. lipnja, u suradnji s ekstraktom.

Tvrđava i pripadajući joj Seasplash Summer Club i ove godine otvaraju svoja vrata tradicionalnim 3ple Dubble Trubble partyjem u subotu, 23. svibnja, u kojem Seasplash u suradnji s udrugom Punta Christo šestu godinu zaredom nastavlja organizaciju društveno- kulturnih programa, u razdoblju od kraja svibnja do kraja rujna. Seasplash Summer klub unutar tvrđave donosi ljetnu inačicu clubbinga Showcase, pojedinačna koncertna i glazbena događanja, a nakon dvije godine stanke u program kluba vraćaju se i jazz večeri. 

Isto tako tradicionalno, prvi u nizu festivala je domaći Slurp!, serija ljetnih clubbing događanja promoviranih u zajedničkom konceptu. Za razliku od prethodne dvije godine kada su Slurp! otvarali renomirani predstavnici s domaće scene, Petar Dundov i Miss Sunshine, na prvom ovogodišnjem festivalskom izdanju, 20. lipnja,  gostuje mladi, i sve popularniji britanski producent s berlinskom adresom - Dax J.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ove godine 13. Seasplash, jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala održat će se od 16. do 19. srpnja, a glavni gosti festivala su Inner Circle, pioniri reggae zvuka, zatim Nucleus Roots i Jah Free od većih međunarodnih imena, te niz jakih regionalnih izvođača; Elemental, Hornsman Coyote & Soulcraft, Superhiks, Sassja i ABOP. Kao posebno programsko iznenađenje Seasplash donosi suradnju sa Goulash Disko festivalom koji se nakon dvije godine održavanja na Visu ovog ljeta seli na tvrđavu Punta Christo. 

- Tako će posjetitelji Goulash Disko festivala, kao i Seasplash festivala, dobiti dva festivalska iskustva za cijenu jednog. Goulash Disko će se pobrinuti za dnevni program na beach stage-u i večernji program na dva stage-a na tvrđavi. Kao i dosad, na Goulashu će sudjelovati ne samo glazbenici nego i drugi izvođači i umjetnici. Uz standardne cirkuske izvedbe, posjetitelji će moći uživati u street art wall-u, različitim radionicama, retro gamingu i mnogobrojnim drugim aktivnostima - najavila je Iva Kvakić, jedna od organizatorica Goulash Disko festivala. 

Pula će po četvrti put postati epicentrom europske elektroničke glazbene scene i to od 26. do 30. kolovoza kada je na redu Dimensions festival. Ispod stoljetnih kamenih zidina i svodova pulske Arene, 26. kolovoza, krenut će uzbudljivo Dimensions putovanje, na koje će publiku tu večer povesti lideri ovog eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera; Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points. I ove godine na koncertu otvorenja Dimensions festivala pridružit će se svjetski poznati internet project Boiler Room, a već sljedeći dan festival se seli na štinjanski poluotok. 

- Festival je poznat po intimnoj atmosferi, ali i inovativnom i raznolikom zvuku pa nam je osim najvećih imena house i techno scene ove godine velika čast ugostiti i jednog od rodonačelnika funka - Georgea Clintona, koji je predvodio r’n’b glazbenu revoluciju 70-tih – najavila je Maja Gujinović iz Pozitivnog ritma te dodala kako je upravo danas objavljen i zadnji val izvođača koje predvodi Juan Atkins, jedan od začetnika techno scene koji ove godine obilježava 35 godina karijere. 

Među 200 najavljenih izvođača regionalnu scenu predvodi Petar Dundov, producent i DJ svjetske kvalitete, koji je bio jedan od govornika na konferenciji. 

- Od svih festivala kod nas, pa čak i na svjetskoj festivalskoj sceni, Dimensions je jedini koji ima rijetku osobinu, a to je da objedinjuje underground kulturu u svojoj srži i jedinstven prostor tvrđave. Ono što ga također razlikuje od ostalih festivala je publika koja dolazi iz cijelog svijeta, a isto tako da se za njega u cijelom svijetu zna. Uvijek se vraćam s novom energijom i novim idejama jer se svaki put susretnem s publikom koja me razumije, a to je na kraju krajeva i razlog zašto se čovjek počne baviti glazbom - rekao je Dundov, koji će ove godine po četvrti put nastupiti na Dimensions festivalu. 

Tjedan dana nakon početka Dimensions festivala, u svoj dom na obali Jadrana po osmi put se vraća Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem culture. Outlook festival bit će otvoren koncertom u impresivnoj pulskoj Areni, 2. rujna, a glavni gosti su uvjerljivo najoriginalniji hip-hop kolektiv svih vremena - Jurassic 5, jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata - SBTRKT, pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, jedan od najenergičnijih i najuzbudljivijih live bendova koji se zadnjih godina pojavio na britanskoj glazbenoj sceni, The Gentleman’s Dub Club te Trojan Sound System, prava institucija britanske sound system kulture. Već sljedeći dan, na tvrđavi Punta Christo na 12 pozornica rasporedit će se preko 300 izvođača, a među njima svoj će festivalski debi imati domaća glazbenica osebujnog vokala i suvremenog, elektronskog mračnog hip-hop zvuka - Diyala.

- Odradit ću svoj tipičan nastup, kombinaciju hard corea, trip hopa, hip hopa, Mješavinu stilova koja nastup odvede na jedan zaista dobar nivo. Nijedan nastup nije manje bitan i ovom se jednako tako radujem. Kroz mjesec dana će mi izaći EP za Jabbaton Records na kojem sam ugostila niz glazbenika, ljudi kojima se divim u glazbenom smislu – rekla je Diyala, koja je nedavno potpisala ugovor za francusku booking agenciju. 

Među prvim imenima Outlook festivala je ‘kralj dancehall glazbe’ Beenie Man, jamajkanski glazbenik koji je 2000.godine osvojio Grammy nagradu za najbolji reggae album, zatim Run The Jewels, zvijezde alternativnog smjera hip hop glazbe, koji stižu direktno sa svjetske turneje i s vrha ljestvica najboljih albuma prošle godine te Madlib, živuća legenda hip hopa, suradnik velikih imena poput Erykahe Badu i Peanut Butter Wolfa koji je za Outlook osmislio poseban desetosatni nastup.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom