Obavijesti

Show

Komentari 11

Poznate trudnice: 'Majčinstvo su dočekale pozirajući gole'

Poznate trudnice: 'Majčinstvo su dočekale pozirajući gole'
13

POKRENULA TREND Američka glumica Demi Mooore prva je pozirala 1991. i uvela trend te je većina poznatih žena nakon nje 'kopirala' njezinu pozu

VIDEO

DEMI MOORE 

Glumica Demi Moore (55) fotografirala se gola 1991. kada je bila u sedmom mjesecu trudnoće s kćeri Scout (27) za američki magazin Vanity Fair. Nosila je samo dijamantne naušnice i prsten. Naslovnica je izazvala puno kontroverze i kritizirali su Amerikanku rekavši da je to sramotno i groteskno no Moore to nije smetalo.

- Osjećala sam se glamurozno, lijepo i slobodnije zbog svog tijela. Ne znam kako sam se više obiteljski mogla prikazati - rekla je glumica i dodala kako je njezino poziranje 'zdrava feministička izjava'.  Moore je 'ovjekovječila' fotografkinja Annie Leibovitz (68) te joj je to jedan od najpoznatijih i najboljih radova.

Prvotno glumica nije htjela objaviti sliku nego je pozirala za privatni album. Moore je ovim potezom pokrenula novi trend te su se uskoro i druge poznate žene odlučile na to. 

NATALIE PORTMAN

Natalie Portman (36) fotografirala se poput svoje kolegice za magazin Vanity Fair prošle godine no da bi prikrila golotinju upotrijebila je plahtu. Učinila je to dok je nosila drugo dijete, kćer Amelie s mužem, francuskim plesačem Benjaminom Millepiedom (40). 

Reakcije na njezinu fotografiju oko mjesec dana prije poroda bile su da izgleda zadivljujuće i poput anđela, a stilska urednica Vanity Faira, Jessica Diehl rekla je kako im je upravo Demina fotografija iz 1991. bila inspiracija. No glavni cilj Anne Leibovitz je bio uhvatiti Natalien 'trudnički sjaj'. Portman kaže da nema problema s golotinjom kada je riječ o umjetnosti. 

L.A. Dance Project

- Ne volim kada to ljudi tumače na drugačije načine - objasnila je i dodala je kako se brine o svom tijelu jedući vegansku hranu, spavajući dovoljno i vježbajući redovito. 

CHRISTINA AGUILERA 

Pjevačica Christina Aguilera (37) proslavila je 2014. svoju drugu trudnoću i vijest da nosi curicu pojavivši se gola u V magazinu. 'Odradila' je više fotografija, a na jednoj od njih je bila sa zaručnikom, gitaristom Matthewom Rutlerom (32). No obukla je haljinu dok je on bio bez majice. 

Pjevačica je pozirala kad je bila prvi put trudna 2007. no tada je nosila gaćice i kožnu jaknu. 

 

Marie Claire 2007. #xtina #christinaaguilera #throwback #flashback

A post shared by Xtina 💋 (@mydivaxtina) on

- Kao žena ponosna sam što sam prigrlila svoje tijelo u svim fazama života ostavši neustrašiva i samopouzdana u nepoznatom okruženju - istaknula je Aguilera koja s Rutlerom ima kćer Summer Rain (3), a s bivšim mužem, glazbenim producentom Jordanom Bratmanom (40) sina Maxa Lirona (10). 

JESSICA SIMPSON

- Htjela sam to učiniti. Nisu me iz magazina pitali nego sam ja to predložila. Nekako sam oduvijek razmišljala o tome - rekla je pjevačica i voditeljica Jessica Simpson (37) koja je pozirala gola u istoj pozi kao glumica Moore.  'Zabilježila' je 2012. svoju prvu trudnoću s kćeri Maxwell Drew (5) koju je dobila s drugim mužem, bivšim igračem američkog nogometa Ericom Johnsonom (38). Supružnici imaju i sina Acea Knuta (4). 

Na fotografiranju je sudjelovao i njezin suprug Eric koji joj je ljubio trbuh. 

MONICA BELLUCCI 

Talijanska glumica Monica Bellucci (53) pozirala je gola i trudna u obje svoje trudnoće za magazin Vanity Fair. Također je bila na naslovnici s tek rođenom Leonie (7) koju je dobila s bivšim mužem, francuskim glumcem Vincentom Casselom (51). Nekadašnji supružnici imaju i kćer Devu (13). 

- Dozvoliti da te fotografiju je način da upoznaš samu sebe - ispričala je Belluci koja je posebno oduševila fanove 2010. poziravši u 45. godini. Tada se usporedila sa zrelom kruškom i istaknula da je nekoć bila depresivna. No s godinama je, kako kaže, postala savršeno zrela te slatka i sočna. 

CLAUDIA SHIFFER

Supermodel Claudia Shiffer (47) postala je još jedna poznata žena u nizu koja je  'prekopirala' pozu Moore na naslovnici njemačkog magazina Vogue iz 2010. godine. Pozirala je u sedmom mjesecu trudnoće s trećim djetetom, kćeri Cosimom Violet (7), a cijelo snimanje je osmislio urednik i fotograf Karl Lagerfeld (84). 

Schiffer, koja je poznata kao Lagerfeldova muza, stala je pred objektiv u 40. godini i istaknula da su djeca promijenila njezin život. Nekada je putovala diljem svijeta svaki dan, radila redovito vikendom i nije uzimala ni trenutka slobodnog vremena. 

- Majčinstvo mi je promijenilo stajalište o životu i važno je pokazati kako je lijepo, a mislim da to fotografije pokazuju - rekla je manekenka. Dodala je kako voli biti trudna jer možeš raditi što hoćeš i ne osjećaš se krivo kada odmoriš cijeli dan. Dodaje da joj je trudnoća promijenila i kilažu. 

- Nekada sam morala uvijek paziti na težinu, a dok dojim gubim kilograme samo tako. Mogu jesti što hoću i kada jedem slabije smršavim više - objasnila je Schiffer koja je od 2002. u braku s filmskim producentom Matthewom Vaughnom (46) te osim Cosime imaju kćer Clementine Poppy (13) i sina Caspara (15). 

MIRANDA KERR

Za mene je obitelj život, rekla je manekenka Miranda Kerr (34) pojavivši se 2010. gola na naslovnici američkog modnog magazina W. Odlučila se za to očekujući prvo dijete sa sada već bivšim mužem, glumcem Orlandom Bloomom (41). 

Tadašnji supružnici nisu htjeli znati spol bebe, a dobili su sina kojeg su nazvali Flynna Christophera (7). Kerr je rodila prirodno bez epiduralne jer je htjeli najbolji mogući početak života za dijete. Australka se prošle godine udala za milijardera Evana Spiegela (27) koji se obogatio na aplikaciji Snapchat i vrijednost joj je 175 milijardi kuna. Supružnici nisu spavali prije braka. 

 

Such a magical day 😍❤️😍

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

 - Ne, ne još, sve dok se ne vjenčamo. Moj partner je jako tradicionalan. Mislim, ne možemo... samo čekamo - rekla je bivša Victorijina anđelica koja očekuje dijete sa Spiegelom. 

Pogledajte naš novi serijal Ljubav ide kroz želudac:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju