Obavijesti

Show

Iznenada preminuo Alen Balen, suosnivač radija Yammat FM

Iznenada preminuo Alen Balen, suosnivač radija Yammat FM
5

Suosnivač Yammat FM-a, DJ, producent i voditelj u petak je iznenada preminuo. Utjelovio je glasove mnogim likovima iz crtića. Šalio se da ne vjeruje u bajke, ali da zbog posla zna sve o njima

VIDEO

Alen Balen, osnivač radija Yammat, u petak je iznenada preminuo. Imao je 46 godina. 

Vijest o smrti šokirala je njegove kolege, a koliko je bila iznenadna govori činjenica da je Balen na dan smrti sudjelovao na Danima komunikacija u Rovinju.

- Kao klinac slušao je talijanske radije i kreveljeći se oponašao njihove brbljave voditelje, mjesecima nakon što bi ih čuo - tim riječima započinje Balenov životopis na stranicama Yammata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Alen je profesionalni put započeo radeći kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Kada se otvorio Aquarius, počeo je i ondje vrtiti ploče, ali i baviti se produkcijom. Producirao je live album grupe Cubismo s Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, ali i prve albume grupe Jinx.

Dragi slušatelji i prijatelji Yammata! Radijski eter ostao je bez jednog iznimnog čovjeka – iznenada je preminuo naš...

Objavljuje Yammat FMPetak, 29. ožujka 2019.

Bavio se i sinkronizacijom te je utjelovio glasove mnogim likovima iz crtića. Šalio se da ne vjeruje u bajke, ali da zbog posla zna sve o njima. Radeći na radiju stekao je i nadimak The Voice koji nije volio. 

Rovinj: 11. WMF, panel diskusija 7 izazova radija 21. stoljeća

Život je shvaćao kao epizode serije. Gdje su drugi vidjeli krize, on je vidio izazove. Bilo je tako i 2015., u vrijeme kada su mnogi vidjeli krizu i na tržištu radijskog emitiranja. No, Balen je u tome vidio priliku te sa suradnicima otvorio Yammat.

- Nije lako, no otkad znam za sebe stalno je neka kriza. Kriza je istodobno i prilika za one koji su kreativni i spremni na naporan rad i odricanje. Medijska slika je onakva kakvom ju ponudiš konzumentu - ispričao je godinu dana kasnije za portal Buro.

A to je i živio. Medijsku sliku svog radija stvarao je i sam svakodnevno radeći na njemu.

Obitelj Balen dobila je velik broj izraza sućuti.

- Napustio nas je najtopliji i najupečatljiviji glas našeg medijskog prostora, a Yammat FM izgubio je osobu koja je svakodnevno živjela i stvarala sadašnjost i budućnost ovog radija. Hvala ti, prijatelju! - poručili su preminulom kolegi s Yammata.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija