Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preminuo hotelijer Hilton (91), Paris shrvana: 'Sad je u raju'

None Foto: Instagram 6

Pretužna sam što sam izgubila djeda, ali sam sretna što znam da je sad u raju sa svojom srodnom dušom. Moja baka Marilyn bila je jedna od najljepših žena, izvana i iznutra, kaže Paris

Legendarni hotelijer Barron Hilton, djed manekenke i starlete Paris Hilton, preminuo je u četvrtak u 92. godini u Sjedinjenim Američkim Državama. Tužnu vijest potvrdila je njegova fondacija 'Conrad N. Hilton', a Paris se od djeda oprostila emotivnom objavom na društvenim mrežama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Duboko sam ožalošćena gubitkom svog djeda, Barrona Hiltona. Bio je legenda, vizionar, briljantan, zgodan, ljubazan i živio je život pun dostignuća i avantura. Od malena sam se ugledala na njega kao na biznismena. Neizmjerno sam zahvalna što sam imala takvog nevjerojatnog mentora. Uvijek sam ga nastojala učiniti ponosnim. U našem posljednjem razgovoru koji smo vodili prije nekoliko dana rekla sam mu koliki utjecaj je imao na moj život. Njegov duh, srce i nasljeđe živjet će u meni - napisala je Paris uz video u kojem su njezine najdraže uspomene na njega.

Foto: Instagram

- Pretužna sam što sam izgubila djeda, ali sam sretna što znam da je sad u raju sa svojom srodnom dušom. Moja baka Marilyn bila je jedna od najljepših žena, izvana i iznutra - dodala je Paris. 

Foto: Visnja Kragic Marinic

Barron je jedan od najzaslužnijih za veliku ekspanziju u obiteljskoj industriji koju je osnovao njegov otac Conrad. Prvi hotel u danas globalnoj hotelijerskoj franšizi Hilton Conrad je otvorio još 1919. Barron je dobio priliku raditi s ocem kad mu je bilo svega 19 godina, ali je odbio i osnovao svoju kompaniju za distribuciju citrusa na području Los Angelesa.

Foto: Instagram

Iako je bio uspješan, Barron se odlučio uključiti u obiteljski biznis. Četiri godine kasnije postao je potpredsjednik tvrtke, a nakon očeve smrti 1979. u potpunosti je preuzeo tada već golemu hotelsku korporaciju. Bio je vrhunski, ali i nemilosrdni biznismen. Smanjio je plaće zaposlenicima, objedinio sustav nabave i racionalizirao troškove pripreme obroka u hotelima. Za njegove vladavine dinastija Hilton prerasla je u megakorporaciju.

Komentari (18)
  • "Bio je vrhunski i nemilosrdni biznismen. Smanjio je place zaposlenicima...."- imamo i mi takvih koliko hoces. Najlakse je kresat troskove na nacin da se udari po radnicima.

    21. 9. 2019,   16:27
  • Raj? Srodne duše? Oh, God!.

    21. 9. 2019,   16:24
  • eno ga u raju, svi ce tamo imati manje place od 1.10.

    21. 9. 2019,   17:01