Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prerano umrla: Film o slavnoj pjevačici počinje sa snimanjem

None Foto: Profimedia 8

Premda je već prije nekoliko godina obitelj kontaktirana ne bi li se snimio biografski film o životu Amy Winehouse, to se nije dogodilo jer je obitelj osjećala tugu radi smrti umjetnice

Prije sedam godina i tri mjeseca svijet se oprostio od jednog od svojih većih vokala, Amy Winehouse. Pjevačica je umrla od trovanja alkoholom te se tako upisala u 'Klub 27' uz legendarne glazbenike Jimija Hendrixa, Briana Jonesa, Janis Joplin, Jima Morrisona i Kurta Cobaina.

IRON FIST Nema više 'kung fu' majstora: Tragično loša serija otkazana

Premda je već prije nekoliko godina obitelj kontaktirana ne bi li se snimio biografski film o njenom životu, to se nije dogodilo jer je obitelj još uvijek osjećala tugu radi prerane smrti ove pjevačice. No izgleda da je proteklo dovoljno vremena ili su se ispraznili bankovni računi pa će nam tako tijekom naredne godine u kina doći film o životu ove pjevačice.

U igri je studio Monumental Pictures, koji će producirati film. Producentice Alison Owen and Debra Hayward, koje imaju višedesetljetno iskustvo s produkcijom nadgledat će projekt, dok je za scenarista odabran Geoff Deane. Otac pokojne pjevačice, Mitch Winehouse, o cjelokupnom projektu imao je i što za reći.

- Osjećamo kako sada možemo slaviti Amyn nevjerojatan život i talent. I znamo, putem fondacije 'Amy Winehouse', da istinita priča o njenoj bolesti može pomoći tolikim drugima koji možda imaju iste probleme. Alison i Debra su fantastične britanske producentice koje razumiju što je Amy značila ljudima te ih se već zna po njihovoj sposobnosti da dovedu nevjerojatne priče o slavnim ženama na velike ekrane - izjavio je Mitch Winehouse.

Prije tri godine dobili smo i dokumentarac o pjevačici, nazvan jednostavno 'Amy'. Publika je film proglasila najboljim recentnim britanskim dokumentarcem, a niti kritika nije štedjela riječi hvale. Redatelj filma Asif Kapadia koristio se izvornim arhivskim snimkama kako bi priču tragično preminule pjevačice ispričao njenim riječima.

Kako stvari stoje, pred dvjema producenticama bit će poprilično puno posla, jer je Winehouse imala osebujan izgled, pa će odabir prikladne glumice koja će utjeloviti pjevačicu biti od kritične važnosti.

Tema: FILM

Komentari (2)
  • Šteta...meni je ona bila savršena pjevačica a tek boja glasa....perfekcija, obožavam njenu glazbu

    17. 10. 2018,   16:13