Obavijesti

Show

Komentari 45

Presudilo pečenje bifteka na 3 načina: Silvia ispala iz showa

Presudilo pečenje bifteka na 3 načina: Silvia ispala iz showa
8

'STRES TEST' Mario je bio tužan jer mu je ispala cimerica. Rekao je da mu je to najveći stres ikada. Silvia Ravenšćak Mešanović najviše će mu faliti zbog štrukli

VIDEO

Bojana je mislila da bi vođa jednog tima trebala biti Petra Gerić jer je ona to zaslužila, dok za drugog vođu nije znala. Nije bila u pravu. Žiri je kao vođu crvenog tima odabrao Martinu koja je bila dobra s pačjim prsima.

- Moj plan je da moj tim pobjedi. Želim da me moj tim sluša jer sam najmlađa ovdje - izjavila je.

Dino je kao vođu 'plavih' prozvao Časlava jer je dobro kuhao i napredovao. Časlav je izjavio da će plavi tim ovaj put biti dugih rukava. Martina je u crveni tim odabrala Marka Palfija, Ivonu Kristinu, Ines, Marinu, Hrvoja, Marka Raića, Nikolu i Bojanu. ´Plavi´ su bili vođa Časlav, Petra Gerić, Marko Matei, Ivana, Andrija, Petra Plantak, Silvia, Stanko i Mario.

Martina je bila u šoku nakon što ju je žiri odabrao za vođu. Rekla je da je Bojanu zadnju odabrala jer je znala da nju Časlav neće odabrati radi odnosa u kući. Dodala je da je neće razočarati ako Bojana bude igrala solo jer misli da je mora slušati. Petra Gerić je bila jako sretna jer ju je Časlav odabrao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bit će izvrstan vođa tima jer ima puno životnog iskustva. On nam je kao tata, pa ćemo ga slušati - izjavila je.

Za Bojanu je rekla kako je čista slučajnost što je odabrana zadnja.

Kandidati nisu znali da idu u Petrinju

Kad je Časlav primijetio da dolaze u Petrinju prva asocijacija mu je bio – Gavrilović. I imao je prvo. Kandidati su pravili piknik za grupu od četrdesetak ljudi koji su članovi interne akademije, potencijali s edukacije ili pak članovi uprave Gavrilovića. Oni su ih naposljetku trebali ocijeniti 'nabadanjem' papirića. Pošto se radilo o tjednu mesa oba tima su morala napraviti mesni meni. Kuhali su na otvorenom, a pošto su radili roštilj vjetar im nije bio najbolji prijatelj.

Časlav je uloge u timu podijelio na ljude koji pripremaju meso, salatu te priloge. Kao svoju zamjenicu je odabrao Petru Gerić koja je u Izazovu šefa kuhinje osvojila imunitet. Časlavova zadaća kao vođe je bila koordinirati tim, te nakon što je sve bilo gotovo probati i začiniti. Tim je djelovao harmonično.

- Mi smo disali istim plućima - izjavio je.

Bio je vrlo ponosan na svoje ljude jer su svi dali maksimum od sebe.

Sok crvenog tima – trik za ´kupovinu najmlađih´ili pametna dosjetka?!

Crveni tim se dosjetio napraviti sok za djecu gostiju koja su također bila na pikniku. Međutim, kad je soka nestalo i kad je kuhanje već bilo završeno, crveni tim je počeo pripremati još soka za najmlađe. Plavom timu se to nije svidjelo.

- Dio mog tima je počeo protestirati. To je kao da je utakmica završila, a oni još zabijaju golove - kazao je Časlav.

Dodao je da po njemu to nije regularno i zaključio da će netko drugi o tome odlučiti. On osobno nije bio ljut, ali neki članovi njegovog tima jesu.

- Ne mora značiti da je sok prednost, mislim da je hrana najbitnija - izjavila je Petra Gerić.

Bojana, koja je bila u crvenom timu, smatrala je da su oba tima podjednaka jer je njezin tim imao dobro meso, a ´plavi´ odlične salate.

- Neke stvari su bile dobre, a za neke bih radije da me šibaju po nogama nego da ih opet probam - rekao je Mate.

Dino je pohvalio oba tima jer su shvatili važnost hijerarhije i organizacije.

- Goste nismo oduševili, a nadao sam se da hoćemo - rekao je.

Radovan nije bio zadovoljan, očekivao je puno više. Igor je kazao kandidatima da su organizacijski napredovali, ali hranom i ne.

Žiri je ocijenio jela zajedno s gostima. Plava boja je ponovno bila nesretna: crveni tim je imao 33 papirića, a plavi tim 29. Dino je dodao da su oba tima, po njegovom mišljenju, kuhala podjednako. Strahovao je što je crveni tim išao od ramsteka raditi odreske, a to je na kraju ipak ispalo jelo dana. Pohvalio je ideju posluživanja pića uz piknik. Primijetio je da je Martina vodila ´crvene´ čeličnom rukom. Po njemu je odluka o pobjedi crvenih bila ispravna. Da nije, žiri bi je imao pravo promijeniti.

Mario žrtveno janje?!

U eliminacijskom izazovu se našao Časlav koji je odabrao Silviju i Maria. Silvia je bila zadužena za ćufte koje je žiri istaknuo kao jedno od lošijih jela u meniju ´plavih´ te zamjerio korištenje brašna u njihovom umaku. Ipak, nikome nije bilo jasno zašto je Časlav odabrao Marija za eliminacijski izazov jer je većinom radio kao ´pomagač´ Stanku na mesu te na takav način ne bi trebao snositi veliku odgovornost.

Časlav je kazao kako nema neki određeni razlog za odabir Marija na što mu je Mate održao govor. Mario nije zamjerio Časlavu na odabiru i nije mislio da bi netko drugi trebao biti na njegovom mjestu. Rekao je da Silvia inače radi tradicionalnu i domaću kuhinju te da se ćufte tako rade što je moderna kuhinja promijenila.

Petra Gerić je kazala da su u njihovom timu svi zajedno odlučivali te da nije bilo velikih razlika u odgovornosti. Marko Matei se osjećao krivim i smatrao je da bi trebao biti na Markovom mjestu pošto se žiri referirao na nju.

- Ako Silvia ispadne, ispast će sa razlogom - izjavio je.

Stres test: tri ista komada mesa ispeći na tri različita načina

Pred Silviom, Mariom i Časlavom zatim je bio izazov ispeći biftek na tri načina. Jedan je trebao biti medium rare, odnosno srednje do slabije pečen, drugi medium well tj. srednje prema dobro pečenom, a zadnji komad mesa rare, odnosno slabo pečen.

- Onaj koji to dobro napravi, ostaje u kući, a onaj koji loše napravi odlazi kući - rekao je Radovan.

Časlav je rekao da u Masterchefu želi ostati, ali ne pod svaku cijenu jer mu je na prvom mjestu da budu dobri ljudi.

Silvia je mislila da neće nikome faliti jer nije ni s kim u tako dobrim odnosima da bi njezino ispadanje bilo tragedija. Stanko je pretpostavljao da netko možda misli da bi on trebao biti u Stres testu pošto je bio zadužen za meso, ali on nije mislio tako.

- S obzirom na uvjete, ni profesionalni kuhar to ne bi bolje napravio - rekao je.

Dino: Izgleda kao da nikad ne jedete odreske niti ste ikad čuli za njih

Dino je prema trojki u eliminacijskom izazovu bio strog.

- Možemo odabrati jedino manje loše. Izgleda kao da nikad ne jedete odreske niti ste ikad čuli za njih - izjavio je.

 Komentirao je da odluka nije bila laka te da je Časlav u ovom izazovu bio najbolji. Žiri je odlučio da ispada Silvia.

- Provukao si se za vrlo vrlo malo - rekao je Mate Mariju.

Mario je bio tužan jer mu je ispala cimerica. Rekao je da mu je to najveći stres ikada. Kazao je da će mu Silvia najviše faliti po štruklama koje će sada morati pripremati on ili Zagi (Hrvoje).

- Ovo je dobro za mene završilo, ali da ću slaviti neću - rekao je Časlav.

Silvia je komentirala da se nema čega sramiti jer svakoga može pogledati u oči i zaključila da će joj faliti pozitivna energija u showu. Andriji je bilo teško jer Silvia odlazi.

- Nas dvoje smo ratni drugovi još od TOP 50 kad smo mlatili bjelanjke - rekao je Andrija i dodao da će ostati u kontaktu bez obzira na show.

Marku Mateiju je bilo drago što je Mario ostao jer je navijao za njega te se osjećao odgovornim, ali mu je bilo žao što Silvia odlazi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju