Obavijesti

Show

Komentari 17

Prijatelji na nogama: 'Obnovit ćemo grob naše kraljice Esme'

Prijatelji na nogama: 'Obnovit ćemo grob naše kraljice Esme'
9

DOBIT ĆE I KRUNU Budući da je Redžepova bila kraljica romske glazbe, obitelj Dedić odlučila joj je izraditi spomenik na koji će staviti i krunu. Novac će prikupiti donacijama

VIDEO

Moji su roditelji imali restoran Ciganska noć, između Banje Luke i Bosanske Gradiške. Tamo su dolazile najveće zvijezde, a među njima je bila i Esma Redžepova, rekao nam je Ramo Dedić (62). Bio je uzbuđen pri upoznavanju kraljice romske glazbe, a tad je imao 18 godina. To je bio početak njihova prijateljstva koje se nastavilo desetljećima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

- Uvijek bismo se našli kad bi dolazila u Hrvatsku - ispričao je Ramo. Njezina smrt ih je pogodila, ali najveći šok je uslijedio kad su vidjeli fotografije groba Esme Redžepove. Njezino posljednje počivalište je hrpa zemlje s jednom tablom.

‘Dobit će najljepši spomenik’

- Moja žena Jasmina se rasplakala kad je vidjela na što grob sliči. Nije bilo dobro ni mojim unucima Tini i Tilenu, kojima je Bandić kum - govori Dedić. Kad je vidio koliko je to pogodilo djecu, Ramo je odlučio uzeti stvar u svoje ruke.

Kraljici Esmi opustošili su dom: Uzeli haljine i suprugovu urnu!
Kraljici Esmi opustošili su dom: Uzeli haljine i suprugovu urnu!

- Napravit ćemo Esmi spomenik kakav zaslužuje - kaže i dodaje kako će novac prikupiti donacijama na večeri. Kad prikupe određen iznos, kontaktirat će klesare. Što se tiče izgleda spomenika, Ramo točno zna što želi da krasi njezin grob u Skoplju. Ispričao je kako će Redžepovoj, s obzirom na to da je kraljica romske glazbe, dati napraviti krunu koju će objesiti na vrh spomenika.

- Poslat ću klesare da joj naprave najljepši spomenik - rekao je Ramo pa dodao kako bi Šabanu Šauliću, kralju romske glazbe, volio pokloniti krunu. O Esmi ima samo riječi hvale.

Nerazdvojni: Svaki put kad bi Redžepova došla u Hrvatsku, susrela bi se s Ramom

- Esma je bila izrazito humana, takva dobrota se rijetko viđa - izjavio je Ramo. Inače, Redžepova je posvojila 47 sinova i jednu kćer. Kako kaže Dedić, obožavala je djecu.

- Nažalost, nikad nije mogla imati biološku - rekao je Ramo.

Glazbenica je dvaput bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir, a 2013. dobila je titulu “Nacionalnog umjetnika Makedonije”. Sve je ostavila državi jer je smatrala kako je svoju djecu zbrinula. Unuci Esmina brata, odnosno njezini najbliži krvni srodnici s državom se spore na sudu oko ostavštine.

Na grobu su zemlja i tabla

Umrla je krajem 2016. godine, a domovini je ostavila i kuću od 750 kvadrata koja je danas devastirana. Nestali su urna Esmina supruga Svete Teodosijevskog, zatim Esmine haljine, odlikovanja, a navodno više nema ni radijatora.

Iako je grob pust, Esmina jedina kći Eleonora tvrdi kako nije istina da nitko tamo ne dolazi. Njezina menadžerica Vesna tvrdi da je Esma jednom sinu ostavila autorska prava.

 

Snimila više od 1000 pjesama i odgojila 47 sinova i jednu kćer
Snimila više od 1000 pjesama i odgojila 47 sinova i jednu kćer

- No njezini daljnji rođaci osporavaju tu oporuku i to je sad na sudu. Obvezali su se da će joj napraviti grob, ali od toga godinu i pol dana nakon njezine smrti nisu učinili ništa - rekla je.

Zbog Tine i Tilena se odlučio na novi spomenik

'Kad je moja supruga vidjela Esmin grob, počela je plakati. u šoku su bili i moji unuci'

Dedić će organizirati skupljanje sredstava

'Organizirat ćemo večeru i skupljati novac pa će klesari Esmi napraviti nešto lijepo'

Glazbenica je posvojila 47 sinova i jednu kćer

'Bila je izrazito humana te je obožavala djecu. nažalost, nikad nije mogla imati svoju'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu