Obavijesti

Show

Komentari 9

Prisjetite ih se: Legendarni hrvatski televizijski skandali

Prisjetite ih se: Legendarni hrvatski televizijski skandali
1

Nećeš impresionirati zagrebačke pi...ce zato što ćeš uništiti Kusturicu! Tako sa mnom nije razgovarao ni Jay Leno, pa nećeš ni ti, urlao je Emir Kusturica na Aleksandra Stankovića

VIDEO

Iako su se dogodili prije dosta godina, ovih televizijskih skandaloznim momenata mnogi se i danas rado sjećaju.

Željko Kerum: 'Imam ljubavnicu'

Tek što je 2009. godine sjeo u gradonačelničku fotelju splitski poduzetnik Željko Kerum iznenadio je televizijske gledatelje iskrenim priznanjem da se nakon 20 godina braka namjerava razvesti od supruge Ankice jer je u vezi s drugom ženom s kojom čeka dijete.

- Nažalost, napuštam suprugu. Ne želim povrijediti djecu, ni suprugu, ni rodbinu, ali moram to ovako kazati”, izgovorio je Željko Kerum 19. listopada 2009. godine tronutim glasom u televizijske kamere TV Dalmacije i šokirao ne samo gledatelje, nego i voditeljicu s kojom je u toj emisiji trebao pretresati isključivo političke teme. 

Zeljko Kerum

Budući da je Kerum to izjavio na samom početku svog gradonačelničkog mandata, odmah se počelo nagađati je li ga netko ucijenio i tako natjerao da iznese detalje iz privatnog života, je li se o tome konzultirao sa svojim medijskim savjetnikom ili je osebujni Željko i ovaj put reagirao spontano kao i bezbroj puta prije toga. 

No dobar dio građana njegovo javno priznanje smatrali su hrabrom i iskrenom gestom zbog čega je zaradio još više simpatija. Otkrilo se tako da je s Fani Horvat već nekoliko godina i da je priznao preljub jer je njegova djevojka već tada bila trudna tri mjeseca.

Zeljko Kerum

Kusturica i Stanković: Zatočio TV ekipu

Nećeš impresionirati zagrebačke pi...ce zato što ćeš uništiti Kusturicu! Tako sa mnom nije razgovarao ni Jay Leno, pa nećeš ni ti! Nikada više nijednom hrvatskom novinaru neću dati intervju, urlao je redatelj Emir Kusturica na Aleksandra Stankovića.

Kad je krenuo na intervju Kusturici, Aco Stanković je mislio da ide na rutinski zadatak Kusturica je u 22. minuti razgovora planuo i bespogovorno završio komunikaciju,

vv

Nakon 22 minute završio je intervju s Aleksandrom Stankovićem u svom selu Drvengradu na Mokroj Gori. Urednik emisije “Nedjeljom u dva” ostao je zatečen arogancijom i agresivnošću kojom je 4. studenog 2009. godine 45 minuta maltretirao njega i ekipu s kojom je došao na razgovor.

Kusturica je pobjesnio u trenutku kad mu je Stankovićem postavio nekoliko neugodnih pitanja o njegovom prijateljskom druženju sa Slobodanom Miloševićem u trenutku kad su srpske granate padale po Kusturičinom rodnom gradu Sarajevu. 

- Znate što, neću ovaj razgovor više ovako... Ajmo malo pričat o ustašama i o Franji Tuđmanu! U stvari nećemo više uopće pričati. Došli ste u ovu kuću, primljeni ste, a ponašate se kao ispitivač. Završili smo priču - izgovorio je Kusturica, a zatim ispod majice izvukao mikrofon i ustao iz fotelje. 

No tu priča ni izbliza nije završila. Počeo je vrijeđati i urlati na HTV-ovce pa je Stanković u jednom trenutku čak pomislio da će ih istući. Opisao je to ovako: ”Nastala je užasno neugodna situacija. Pitao sam ga u jednom trenutku: ’Što slijedi? Hoćete li nas sad i
tući?”. Prije no što ih je na jedvite jade pustio iz Drvengrada

VENEZIA - VIP A VENEZIA IN OCCASIONE DEL MATRIMONIO DI SALMA HAYEK E PINAULT

Kusturica je uvjetovao da mu kamermani moraju predati sav snimljeni materijal. Tek nakon nekoliko dana, kad se ohladio od čitavog događaja Emir je poštom vratio kazete.

Dikan: Gospodar prstenova

Samo četiri dana nakon što se saznalo da je iz njegovog stana izletjela Vlatka Pokos, Josip Radeljak pojavio se tog 31. svibnja 2007. godine na HTV-u, u emisiji Otvoreno.

Voditelj Mislav Bago kao i mnogo puta do tad, predstavio je goste u studiju i najavio da će te večeri razgovarati o pravu na privatnost javnih osoba. O temi su razgovarali s glavnim akterom nedavnog skandala Josipom Radeljakom, zatim kolumnisticom tjednika Nacional, Vedranom Rudan i glavnom urednicom magazina Story, Tonkicom Zlački.

Glavnu riječ je i ovaj put vodio Josip Radeljak i strpljivo odgovarao na pitanja voditelja, sve do potkraj emisije. U jednom trenutku javila se za riječ Vedrana Rudan i u svom stilu prokomentirala kako bi voljela da i nju jednog dana privede policija kao što je privela Radeljaka, ali da bi joj bilo drago da ju stave u ćeliju sa splitskim sociologom Draženom Lalićem, jer da voli kršne muškarce. Kad je netko prokomentirao da je Lalić nažalost zauzet, Radeljak se osjetio pozvanim da se ponudi Vedrani.ž

U trenutku kad se kamera okrenula prema njemu, teatralno je dohvatio svoj vjenčani prsten, izvukao ga s prsta i jednim potezom ruke zavitlao ga u studio prema voditelju i Tonkici Zlački. 

- Evo, ja sam od ovog trenutka slobodan! - uzviknuo je dok su se zbunjeni Bago i Tonkica osvrtali po podu ne bi li pronašli odbačeni simbol savršenog spajanja dvoje zaljubljenih. Na Bagino pitanje kako to misli da je odjednom slobodan i da nije više oženjen,
Radeljak je hladnokrvno odgovorio:'Nisam oženjen jer sam zatražio rastavu!'.

Ovom gestom najavio je da će njihova rastava još godinama privlačiti pažnju javnosti. Tek mnogo kasnije saznalo se da je Radeljak bacio prsten u afektu. Vlatka Pokos u svojoj je biografiji napisala da ju je samo nekoliko tjedana kasnije zvao i molio ju da mu se vrati.

Tarik Filipović: A gdje je lova?

Ta bolnica u Klaićevoj trebala bi biti cijela u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći. Ne znam gdje je završio sav taj novac, zapitao se zamišljeno Tarik Filipović 24. rujna 2009. godine u kvizu “Tko želi biti milijunaš”.

Njegova osobna opaska toliko je uzburkala strasti na HTV-u da je tadašnji direktor programa Domagoj Božidar Burić odmah nakon emisije e-mailom uručio otkaz suradnje

Tražili su se krivci, ispitivalo se i provodilo istrage, razglabalo se o tome i na Vijeću HRT-a. Na kraju su zaključili da su svi krivi osim Tarika. Prva je kažnjena urednica kviza Maja Jurković koja je već u idućoj emisiji degradirana u stručnu suradnicu i skinuli su joj 30 posto plaće.

Zatim je nastradala urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi kojoj su srezali 10 posto plaće, a govorilo se i o smjeni  Marija Sedmaka, urednika Kontakt programa. 

Svi oni bili su dežurni krivci jer nisu iz snimljenog materijala izrezali spornu Tarikovu rečenicu. Nakon svega HRT se u idućoj emisiji ogradio od njegovog, kako su ga nazvali, neprimjerenog istupa. Tarik je sve kratko komentirao: 'Ljudski sam se zapitao gdje je
novac sakupljen u humanitarnim akcijama'.

Nova TV: Omakla im se psovka

Svi koji su 2. lipnja 2010. gledali “Farmu” na NovojTV nemalo su se iznenadili kad se u kadru pojavila najava za emisiju koja slijedi. U vrhu ekrana na jarko narančastoj podlozi umjesto serije “Privatna praksa” velikim tiskanim slovima pisalo je: SLIJEDI: KAJ
K....C P...A DINAMOOOOOO.

Odmah se oglasila tadašnja glasnogovornica NoveTV Vedrana Cvetko s pomalo nezgrapnim objašnjenjem u kojem je svu krivnju svalila na server koji je “greškom umjesto najavne trake povukao pogrešan tekst” koji, kako je rekla nije primjeren, niti mu je mjesto na ekranu NoveTV. Dodala je i da istražuju okolnosti koje su dovele do ovog događaja, te se ispričavaju gledateljima zbog rječnika koji ni u kojoj situaciji nije službena komunikacija Nove TV,

Hloverka: U krilu ministra

Smatram da se Orkestar HTV-a može komercijalizirati. To su sjajni glazbenici koje bi hrvatski građani rado slušali u raznim prigodama, oponirao je ministar financija voditeljici Hloverki Novak Srzić u emisiji Otvoreno 9. lipnja 2010. godine, u kojoj se govorilo o smanjenju pristojbe za HRT. 

Da bi što zornije prikazala što bi u budućnosti značilo komercijalizacija javne televizije Hloverka je skočila prema Šukeru, obgrlila ga i htjela mu sjesti u krilo aludirajući pri tome na emisije komercijalnih televizija poput “Farme” i “Big Brothera”.

- Evo, hoćete da se i ja ponašam komercijalno? Sad ću vam pokazati kako to izgleda. Sad ću vam sjesti u krilo...'

Namrgođeni Šuker i ovaj put nije imao smisla za šalu, već je upotrijebio svoju izlizanu poštapalicu kojom se koristi kad se nađe u neugodnim situacijama, i Hloverkino ponašanje nazvao neukusnim, čime je također jednom prilikom počastio i političarku Vesnu Pusić. 

Nova TV: Svadba tigrova

Prilog o vjenčanju dvaju tigrova u Kini postao je pravi profesionalni izazov za voditeljski par NoveTV. Saša Kopljar prvi je prasnuo u smijeh kad sena ekranu pojavio majmun u žutoj majici koji svira činele, a kad je drugi majmun počeo paliti vatromet u znak početka  velikog slavlja, smijeh nije mogla suspregnuti ni Mirjana Hrga.  Pokušala je spasiti situaciju gestikulirajući tehničkom osoblju, ali nije shvatila da je u kadru. “Ovo je bilo veselo... za Sašu su ove manifestacije....

'Mirjana je najavila izvještaj iz Maksimira u kojemu, kako je rekla, ništa novo. To je Saši bilo dovoljno za napad novog smijeha, pa su na jedvite jade završili emisiju s ‘Lijep pozdrav!’ i‘Doviđenja do sutra!’.

Ivan Čačić: Ciklona se premiješta

Sutra će iznad naših krajeva proći ciklona koja će se brzo premještati prema sjeveroistoku kontinenta. Stoga nas idućih dana očekuje, počeo je serioznim glasom meteorolog Ivan Čačić u središnjem Dnevniku HRV-a i suprotno od ciklone, krenuo s desne strane kadra na lijevu. Zatim se zagledao nekud iza kamera, prema tehničarima i počeo rukama vrtjeti kao da namata klupko vune, a onda prasnuo u smijeh, da bi nakon nekoliko sekundi potpuno nestao iz kadra, a umjesto prognoze gledatelji su vidjeli odjavnu špicu Dnevnika. 

Čačiću ni danas nije jasno zašto su realizatori Dnevnika pustili tu snimku jer je nakon pogreške snimio novu prognozu.

Tomislav Jelinčić: Lopata i ovce

Prilog o komuni za odvikavanje od ovisnosti o drogama u Novom Pazaru počeo je izjavom bivšeg štićenika: ' dakle ujutro prepisujemo dva šamara, u podne pet udaraca ašovom i navečer opet dva šamara...', a onda se u kadru pojavio Tomislav Jelinčić i počeo grcati od smijeha: 

- Zanima nas što vi mislite o terapiji lopatom. Kratke odgovore možete poslati hmf, hmpf, na adresu.. - rekao je.

Voditelj je poznat po napadima smijeha jer se nije mogao suspregnuti u nekoliko navrata. Jednom mu se to dogodilo kad je čitao vijest o udaru groma na Pagu koji je spalio 23 ovce, a drugi put kad je čitao vijest o izborima u Iraku. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...