Obavijesti

Show

Komentari 38

'Profesor' T. Huljić: Magazin sam odavno trebao ukinuti

'Profesor' T. Huljić: Magazin sam odavno trebao ukinuti
3

Ako ste očekivali nešto pametno čuti, vjerojatno ćete se razočarati. Čak se i jedno od moje djece čudi što to tata ima za reći, našalio se Tonči Huljić (54) na početku predavanja na zagrebačkom fakultetu

VIDEO

Na ulasku u prepunu predavaonicu studenti su ga najavili kao 'muškarca, oca, kralja'. Glazbeniku u čast, zbor Ekonomskog fakulteta zapjevao je njegovu pjesmu “Providenca”, a Tonči im se oduševljeno pridružio.

- Odmah ste mi natjerali suze na oči. Ja sam jako emotivan čovjek – rekao je Huljić koji se prisjetio glazbenih početaka. Pohvalio se kako je već od djetinjstva bio ambiciozan.

- Ja sam dijete iz bajke. Moji su roditelji Ivica i Marica. Sin sam jedinac, imao sam sve predispozicije da budem razmaženi neradnik i bonvivan, ali sam odabrao drugi put – kaže glazbenik. Prisjetio se kako je prvi nastup imao sa 17 godina u striptiz baru.

- Bio je to malo finiji bar, nisu se baš skidale. Sve je bilo crveno, puno žena i pića - rekao je Huljić. Dodaje da je već tada zaključio kako se nije uopće loše baviti glazbom.

- Magazin je trebao prestati s radom prije osam godina. Njima pišem instant-pjesmice iz kolegijalnosti jer su mi vjerovali i prije 30-ak godina - rekao je skladatelj. Tvrdi da te glazbene grupe ne bi nikad bilo da nije izbjegao vojsku.

Tonci Huljic

- Sad je preveliki nesrazmjer u godinama između pjevačice i benda. Teško je pogoditi ciljnu skupinu - objašnjava Huljić koji na godinu producira oko 120 pjesama. Danas ih piše, kaže, samo po svojem guštu i briga ga hoće li se slušati.

- Nije istina da sve moje pjesme prođu. Puno ih više propadne - kaže glazbenik.

U publici je bio i lanjski natjecatelj 'Voicea' Pjerino Ružević, a u blizini su sjedile skladateljeva supruga Vjekoslava (52) i kći Hana (24).

- Moja žena je najpoznatiji tekstopisac na ovom području - ponosno je rekao i naglasio kako nije 'rasist' po pitanju glazbenog ukusa. Lady GaGu smatra briljantnom umjetnicom, a drag mu je i američki reper Eminem.

- On je bijelac koji je ušao u crnački geto. Brijao sam na njega, bio mi je ludilo - rekao je Huljić koji najradije sluša klasiku.

Dodaje da je još dobar prijatelj s violinisticom Vanessom Mae (37). Pred kraj predavanja, komentirao je i Eurosong.

- Pjesma Nine Kraljić je dobra jer ima kontrolirane emocije. Zapadni svijet razumije samo nasilje, a emociju gledaju kao slabost - objašnjava Tonči. Ponudu za apliciranje za ovogodišnji Eurosong je odbio jer, kaže, drži svoju cijenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja