Obavijesti

Show

Komentari 17

Prošetali su Zagrebom, a bivši vegetarijanac uživao je u mesu

Prošetali su Zagrebom, a bivši vegetarijanac uživao je u mesu
9

SKROMNI U Zagreb su stigli u utorak, a istu večer prošetali su centrom grada. Pozirali su s obožavateljima na Cvjetnom trgu, a posjetili su i Tehnički muzej

VIDEO

Vidjeli smo muzej košarkaša Dražena Petrovića. Počivao 
u miru, napisao 
je na Twitteru prve dojmove gitarist benda Michael Peter Balzary (49), poznatiji kao Flea.


Članovi kalifornijskog rock benda Red Hot Chili Peppers jučer su u 15 sati stigli na tonsku probu na zagrebački hipodrom. Na čak 400 kvadratnih metara imali su garderobe, dnevni boravak i lounge bar. Prostorije su bile klimatizirane i uređene kožnatim namještajem. Jutro prije koncerta Peppersi su jeli u hotelu Westin i odmarali se.

U Zagreb su stigli u utorak, a istu večer prošetali su centrom grada. Pozirali su s obožavateljima na Cvjetnom trgu, a posjetili su i Tehnički muzej. U dvorištu muzeja gitarist Flea fotografirao je stari radio, koji ga je oduševio, a uočio je i da jedan trg nosi ime po bivšem američkom predsjedniku Franklinu Rooseveltu.

Poslije razgledavanja grada vratili su se u hotel. Dečki su ondje večerali najskuplje ribe i rakove, a bivši vegetarijanac, pjevač Anthony Kiedis (49), isprobao je i hrvatske mesne specijalitete.

Seks, droge i r'n'r

Anthony Kiedis prvi je džoint zapalio s ocem, holivudskim dilerom, kad je imao 12 godina. Vrlo brzo prešao je na kokain i heroin.

- Nakon silnih godina zloporaba svega živog, zabijanja u drvo sa 130 kilometara na sat, predoziranja i bolesti jetre koje sam preživio, osjećam se bolje nego prije deset godina. Možda imam ožiljke, ali to je u redu. Glavno da napredujem - napisao je u autobiografiji “Ožiljci” iz 2004. Anthony Kiedis.

Pjevač je dijete rastavljenih roditelja. Uoči 12. rođendana preselio se u Hollywood k ocu koji je pokušavao uspjeti kao glumac, no bolje mu je išlo prodavanje droge. Unatoč divljem životu (heroin je probao s 14, a s 15 je slomio kralježnicu skačući u bazen s petog kata) Kiedis je u srednjoj školi imao same petice.

Osovina benda stvorena je upoznavanjem Kiedisa s Michaelom Balzaryjem Fleaom i Hillelom Slovakom, gitaristom koji je Fleau naučio svirati bas. Red Hot Chilli Peppers su osnovali 1983. s bubnjarom Jackom Ironsom, koji je napustio bend nakon Slovakova predoziranja 1988. i svirao s Pearl Jamom. Slovakova smrt Kiedisa nije skinula s droge, ali počeo je pisati sporije i osjećajnije pjesme, poput “Under the Bridge”. Najveći hit Peppersa Kiedis je skladao s gitaristom Johnom Fruscianteom.

Album “Blood Sugar Sex Magik” radili su u kući mađioničara Harryja Houdinija za koju vjeruju da je ukleta.

Što bi tek bilo da nije prestao svirati trubu

Flea, po mnogima jedan od najboljih basista u rock’n’roll glazbi, prvo je svirao jazz trubu. Smatrali su ga čudom od djeteta.

Nakon razvoda Klum se utješila s Kiedisom

Anthony je krajem 2002. bio u kratkoj vezi sa supermodelom Heidi Klum, koja se malo prije toga rastala od prvog supruga.

Gitarist zaslužan za dobar zvuk Peppersa

John Frusciante više je puta napuštao RHCP zbog problema s drogom i slavom, ali radio je sve njihove najbolje albume.

Kiedis se očistio od heroina i postao tata

Anthony kaže da od 2000. godine nije na heroinu, a 2007. je dobio sina Everlyja Beara s manekenkom Heather Christie.

Prerano je otišao, ali nisu ga zaboravili

Uz njega sam shvatio koliko trebam učiti o glazbi, rekao je Kiedis o Hillelu Slovaku. Frusciante oponaša njegov stil sviranja.

Slomila mu je srce jer nije htjela djecu

Kiedis je većinu pjesama s “By the Way” napisao kreatorici Yohanni Logan, s kojom je godinama bio u slobodnoj vezi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin