Obavijesti

Show

Komentari 5

Proslavljen je 10. rođendan omiljene emisije 'Provjereno'

Proslavljen je 10. rođendan omiljene emisije 'Provjereno'
2

'Provjereno' jedanaestu sezonu nastavlja idućeg četvrtka u večernjem terminu s istim ciljem – pričati priče koje moraju biti ispričane

VIDEO

Danas je Nova TV s ponosom proslavila 10. rođendan 'Provjerenog', najgledanije istraživačke emisije u zemlji. Odličan uvod u proslavu bila je prva emisija jedanaeste sezone koja je, obradivši teme bizarnih prevara, napada kiselinom u Velikoj Britaniji, pričom o Zdravku Mamiću te ženi koja je rođena bez dijela udova, oduševila gledatelje – njih čak 39 posto sinoć je pred malim ekranima pratilo upravo ‘Provjereno’. 

Uz redakciju Provjerenog, predvođenu glavnom urednicom Ivanom Paradžiković, slavlje su uveličali i predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić, direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, ali posebice neki od pojedinca čije su priče u ovih deset godina obilježile emisiju i ostvarile veliki utjecaj na javnost općenito.

- Provjereno je emisija na koju smo na Novoj TV izrazito ponosni. U ovih deset godina postavljalo je standarde istraživačkog novinarstva i postalo svojevrsna institucija pravde u Hrvatskoj. Njegovu redakciju čine vrhunski novinari koji ne odustaju dok ne istraže priču u cijelosti. Zahvaljujući njima, Provjereno svakog dana ispravlja nepravde, pomaže i mijenja društvo nabolje. Želim im puno uspjeha u daljnjem radu - rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.

Okupljenima se obratila i glavna urednica 'Provjerenog' Ivana Paradžiković koja je dio emisije od samog početka – 2007. godine, a uredničku je palicu preuzela davne 2009.

- Desetljeće je to obilježeno smijehom, tugom, strepnjom, neprospavanim noćima, ali najviše ponosom – što smo tu gdje jesmo i što smo imali priliku promijeniti mnoge živote nabolje. Danas prije svega želim iskreno zahvaliti svima koji su pomogli da Provjereno bude to što je, cijeloj produkcijskoj ekipi i svima onima čiji je glas pokretač promjena u društvu. Oni su naši heroji - ljudi koji su se usudili licem, imenom i prezimenom, stati pred naše kamere i ispričati svoju priču. Oni su nam inspiracija i poticaj da idemo dalje, da ne odustajemo i da se borimo. Tako ćemo nastaviti i u ovoj sezoni, i kao i uvijek dati sve od sebe -  rekla je urednica Provjerenog Ivana Paradžiković.

Slavlju su prisustvovali: Ivanka Dujmić, žena koja je u Provjerenom otvoreno progovorila o mobbingu poslodavca Bose i postala sinonim borbe za radnička prava, Alisa Šimić koja je uspjela izboriti status njegovateljice prije nego je taj zakon proširen, mali genijalac Šimun Majnarić kojem je zahvaljujući prilogu u 'Provjerenom' u rekordnom roku sakupljen novac za potrebni komunikator, Patrik Miljanović, hrabri dječak koji je cijelu naciju naučio toleranciji prema onima koji izgledaju drugačije,  Renata Gredelj čiji je otac bio jedna od žrtava bjelovarskog prevaranta Tita Gubića, Ivančica Banković-Mandić koja je dvije godine bila žrtva Amerikanke Vanesse Raney, Željko Nosić, čovjek koji je u 'Provjerenom' prvi javno progovorio u slučaju skraćivanja penisa uslijed operacije Peyronijeve bolesti, Cico i Pero Pavlović, slijepa braća koja su još u prvoj godini emitiranja emisije pokazala da invaliditet ne mora ograničavati te Matija i Milan Basarac, otac i sin iz Komareva kojima je Provjereno promijenilo život nabolje.

Njihov susret s redakcijom Provjerenog nikoga nije ostavio ravnodušnim i emocije se nisu mogle sakriti, no cijelo je događanje proteklo u znaku velikog ponosa što su svi zajedno, tijekom deset godina, učinili mnogo kako bi promijenili društvo nabolje.   

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama