Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prošle su 64 godine od njegove smrti, u filmu će mu oživjeti lik

None Foto: Screenhoot 3

Obitelj to doživljava kao njegov četvrti film koji nije stigao snimiti. Nećemo razočarati njegove fanove, rekao je Anton Ernst, jedan od utemeljitelja Magic City Films i suredatelj filma uz Tati Golykh

Više od šest desetljeća nakon svoje smrti, James Dean će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživjeti lik tog američkog glumca, potvrdila je u srijedu produkcijska kuća Magic City Films.

U dugometražnom filmu 'Finding Jack' čije snimanje uskoro počinje, ta nova verzija Jamesa Deana, poginulog 1955., imat će ulogu Rogana, precizira stranica The Hollywood Reporter.

24sata | Autor: screenshot/ Foto: screenshot/

Magic City Film surađuje na tom projektu s dvije tvrtke koje se bave specijalnim efektima, kanadskom Imagine Engine i južnoafričkom MOI World Wide.

Prema Hollywood Reporteru, film će koristiti tehnologiju 'full body' koja stvara sliku neke osobe na temelju arhivskih fotografija i video snimaka.

24sata POGINUO PRIJE 64 GODINE Bio je najveći frajer: James Dean volio je samo jednu ženu

Magic City Films se upustila u taj projekt jer kontrolira sva prava korištenja lika Jamesa Deana koja je kupila od glumčeve obitelji.

- Obitelj to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspio snimiti - rekao je Anton Ernst, jedan od utemeljitelja Magic City Films i suredatelj filma uz Tati Golykh. Nećemo razočarati njegove fanove, obećao je.

Screenshot | Autor: Screenshot Foto: Screenshot

James Dean je umro 30. rujna 1955. u prometnoj nesreći u dobi od 24 godine, kada je svojim Porscheom udario u drugi auto na kalifornijskoj cesti blizu mjesta Cholame.

Glumio je u tri filma: 'Buntovnik bez razloga', 'Istočno od raja' i 'Div' (1956.), a za dva potonja bio je nominiran za Oscara.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (5)
  • Zanimljivo što sve današnja tehnologija može, nekada nezamislivo bilo. Jedino me zanima koga će navesti kao glumca? Staviti njega bilo bi malo morbidno jer čovjek je mrtav preko 60 godina, s druge strane to će biti on u filmu, njegovo lice, tijelo, glas...

    7. 11. 2019,   23:10
  • Ima kod nas jedan lik, dobio ime po njemu... Jamezdin. Bravo mama i tata😂😂

    8. 11. 2019,   08:33
  • Ako se kod nas bude snimao neki film o njemu Janko Volaric mora biti prvi izbor za glavnu ulogu :)))

    8. 11. 2019,   09:39