Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Provocira:Yoko objavila 'fotku' krvavih Lennonovih naočala

None Foto: Twitter 4

Fotografijom krvavih naočala Johna Lennona, njegova udovica želi podsjetiti javnost da je od dana kad je ubijen u SAD-u vatrenim oružjem smaknuto više od milijun ljudi

Umjetnica i mirovna aktivistica Yoko Ono ponovno provocira i to putem Twittera. Najpoznatija udovica na svijetu objavila je na 44. godišnjicu braka fotografiju krvavih naočala ubijenog Johna Lennona kako bi ljude podsjetila da je od 8. prosinca 1980., odnosno od dana kada je popularnog "beatlea" ubio Mark Chapman, u SAD-u je vatrenim oružjem smaknuto više od milijun ljudi, javlja Telegraph.

- Njegova smrt prebolno je iskustvo. Meni i sinu Seanu nedostaje i nakon 33 godine - napisala je u jednom tweetu dok je u drugom podsjetila kako ''u Americi svake godine iz vatrenog oružja bude ubijeno 31.537 osoba.''

Slika krvavih naočala, koja je osvanula i na njenom prvom albumu nakon Lennonove pogibelji "Season of Glass" 1981. godine, retweetana je više od 88.000 puta. Čini se da je 79-godišnja aktivistica za mir još jednom na provokativan način uspješno izrazila svoje gledište o kontroli, odnosno zabrani nošenja oružja te ''natjerala'' američko društvo da se dobro zamisli i okrene zdravom razumu umjesto eskaliranim emocijama nakon masakra u osnovnoj školi Sandy Hook.

Komentari (20)
  • ma ko provocira? ona samo ukazuje na to koliko je ljudi ubijeno!

    21. 3. 2013,   17:21
  • ja ne vidim sta je tu provokacija...samo realnost

    21. 3. 2013,   17:26
  • ne znam po čemu je to provokacija. Kad bi bilo više takvih provokacija možda bi nekome došlo iz dupeta u glavu da je oružje zlo, pogotovo kad ga može imati tko hoće.

    21. 3. 2013,   21:50