Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prvi tjedan listopada riječki će Putokazi biti na turneji po Kini

None Foto: 24sata.hr 3

Tradicijsku etno glazbu i dašak hrvatske kulture doživjet će publika jedne od najstarijih svjetskih civilizacija. Naime Kina će od 1. do 8. listopada ugostiti riječke Putokaze

Tradicijsku etno glazbu i dašak hrvatske kulture doživjet će publika jedne od najstarijih svjetskih civilizacija. Naime Kina će od 1. do 8. listopada ugostiti riječke Putokaze, koji će tamošnjoj publici predstaviti hrvatsku glazbenu baštinu, uspješnice s jazz etno i world music albuma 'Zemlja' i 'Nova Zemlja'.

Putokazi su odabrani kao predstavnici hrvatske kulture i umjetnosti da nastupe u sklopu projekta China Central and Eastern European Countries – Cultural Season, s ciljem kulturne razmjene između NR Kine i zemalja centralne i istočne Europe. U sklopu turneje Putokazi će gostovati na trodnevnom Chuama Music festivalu u gradu Jinchengu, u pokrajini Shaanxi s dva koncerta, te održati i treći u glavnom gradu Kine, Pekingu, u prestižnoj dvorani Palače narodnosti.

Izvedbu u Pekingu obogatit će fotografije Hrvatske, autora Renca Kosinožića i video projekcije Martina Šesnića. Kineskoj će publici Putokazi prirediti iznenađenje  izvodeći na kineskom jeziku neke od atmosferičnih pjesama s albuma „Mjesec, u prepjevu Rite Zhao Simonić.

Tema: Muzika

Komentiraj, znaš da želiš!