Obavijesti

Show

Komentari 6

Psycho, Speed, Wild i Android članovi su Vucine Psihijatrije

Psycho, Speed, Wild i Android članovi su Vucine Psihijatrije
1

SPLITSKI PSIHO Hrvoje, mlađi brat Siniše Vuce, snimio je prvi album s bendom Psihijatrija. Inače radi kao stolar u brodogradnji, a konobaricu su uzeli za pjevačicu

VIDEO

Psycho, Speed, Wild i Android. To su članovi splitskog benda Psihijatrija. Oformio ga je mlađi brat Siniše Vuce (45), stolar i bubnjar Hrvoje (40). Psihijatrija na sceni postoji šest godina, a nedavno su snimili album istoimena naziva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:38

- Pomalo smo radili, nismo žurili. Teško je okupiti bend i naći ženskog vokala za takvu vrstu glazbe - objašnjava Hrvoje. Sviraju punk, rock i metal.

Pokretanje videa...

00:23

- Bend se zove Psihijatrija jer je sve oko nas ludnica - rekao je frontmen Hrvoje, koji je ujedno i bubnjar benda. Njegovo umjetničko ime je Psycho.

Divlji rokeri: Okružuju ih golišave plesačice

- Nisam lud, ime je takvo jer se bend zove Psihijatrija - tvrdi Hrvoje. Samouki je glazbenik koji radi kao stolar u brodogradnji jedrenjaka nedaleko od Splita.

Ne sviramo po pirevima

Pjevačica Nera Dumanić (34) zove se Wild jer je, kaže Hrvoje, pomalo divlja. Ime je dobila po uzoru na Kim Wilde, a Nera radi kao konobarica u klubovima. Na gitari je Andrej Katušić (33), a njegovo umjetničko ime je Android zbog mobitela. On prodaje aluminijsku i PVC stolariju. Na bas gitari je Ante Madunić (33), kojeg su prozvali Speed jer je brz u skidanju pjesama. Inače radi kao vozač.

- Mi nismo splitski bend koji nastupa u šesto grupa. Držimo se Psihijatrije. Svi rade normalne poslove i ne sviramo po pirevima - ističe Hrvoje.

Hrvoje s bratom Sinišom Vucom na njegovu prvom koncertu komadao je prase

Bend nastupa u klubovima, na festivalima i motosusretima, a Hrvoje kaže da zasad nije bilo ekscesa. Znaju biti predgrupa i Živom blatu, bendu Hrvojeva starijeg brata i mentora Siniše, koji im pomaže naći gaže. Hrvoje zna na gitari 'uletjeti' bratu Siniši u zabavnim pjesmama, poput 'Crna ženo' i 'Volim piti i ljubiti'. Neke od pjesama koje je Psihijatrija snimila su 'Umri zbog mene', 'Kraj svijeta', 'Gmazovi' i “Bolest”. Hrvoje ističe da su to životni tekstovi, a on ih većinu i potpisuje.

- To su normalni tekstovi, iako su malo agresivni - kaže Hrvoje.

Angažirali fitness trenericu

Uskoro snimaju i spot za pjesmu 'Pit Bull Fight' sa splitskom fitness trenericom Marijom Tomaš, koja će glumiti samu sebe, odnosno dizat će utege u teretani.

- Meni osobno uzor je Riblja čorba. Na sljedećem albumu obradit ćemo pjesmu ‘Jak, mlad i glup’, a možda i dođe do neke suradnje. Scena kao scena. Ne da mi se trošiti riječi. Prljavo kazalište je za mene jedini bend koji valja u Hrvatskoj - kaže Hrvoje. Motiv im, dodaje, nisu nikako slava ni novac.

- Svi radimo nešto pored toga što sviramo. Punimo male rokerske klubove. Nismo zabavljači. Gušt nam je svirati - zaključuje Hrvoje.

To sam se ja malo zezao

Hrvoje je nedavno pozirao sa zračnom puškom. Ističe da je to bila zezancija. Prijatelji su ga usporedili s pokojnim Cobainom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...