Obavijesti

Show

Komentari 27

Publika se smije, žiri očajava: Mile Kekin je 'hit' u Maestru

Publika se smije, žiri očajava: Mile Kekin je 'hit' u Maestru
16

Natjecatelji emisije 'Maestro' stali su prvi put, bez poduke, pred Simfonski orkestar HRT-a. Dok je nekima ravnanje pošlo za rukom, drugi su izazivali smijeh i očaj

VIDEO

Izvedbom Dvořákova Slavenskoga plesa br. 8  u prvoj emisiji druge sezone Maestra ravnali su glumica Jelena Miholjević i HRT-ov novinar Dražen Ilinčić

Jelena Miholjević otkrila je da se za ravnanje orkestrom pripremala glačajući i slušajući skladbu. Za svoje je ravnanje Simfonijskim orkestrom čula ohrabrujuće poruke žirija. Koncertna majstorica Mirjam Pustički Kunjko poručila je da će joj sigurno biti lakše kad dobije stručnu pomoć, dok je maestro Kranjčević uz nekoliko konkretnih savjeta upozorio da vitlanje rukama po zraku ne pomaže. 

'Imali ste lažni kraj iz kojega ste se ipak uspješno izvukli', istaknuo je pak maestro Fačini te izrazio nadu u uspješnu budućnost Jelene Miholjević u emisiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
HRT

Bitno bržega Dvořáka orkestar je ponudio pod ravnanjem Dražena Ilinčića, a njegovo je ravnanje pratio smijeh i članova orkestra i žirija i publike. 'Skup' su počeli, skup' su svršili, a ovo između, kak' smo čuli, bila je jedna velika gužva', kazao je komentirajući Ilinčićevo dirigiranje maestro Kranjčević uz savjet da se ubuduće dok vježba 'gleda u špigl'. Maestro Fačini Ilinčićeve ruke pri ravnanju usporedio je s malim hobotnicama koje treba smiriti i sjediniti, dok je Mirjam Pustički Kunjko zaključila da je Ilinčić dao jedan potpuno novi pogled na Slavenski ples. Za kraj je Dražen Ilinčić uz smijeh publike i orkestra zaključio da je očito pogrešno odabrao emisiju te da se trebao uključiti u neki pjevačku emisiju jer bi tamo možda bolje prošao. 

HRT

U petu brzinu simfoničare su ubacili glazbenici Jelena Radan i Mile Kekin koji su dirigirali Hačaturjanov Ples sablji

Jelena Radan svoj je nastup završila uz isprike orkestru jer je vidjela koliko je teško bilo slijediti tempo koji je nametnula od početka. Čestitke orkestru uputili su članovi žirija, koji su izrazili i suosjećanje s njima. 'Ne bih bio u koži gudača koji su svirali kontre', poručio je maestro Fačini dok je Mirjam Pustički Kunjko uz iskrene čestitke orkestru zaključila da se teško vratiti u tempo kad se pogrešno krene. 'Držali ste ritam, ali naopačke i mora da imate neki svoj lobi u orkestru jer su odsvirali perfektno unatoč Vašem kontra dirigiranju', ocijenio je maestro Kranjčević. 

HRT

Držeći ritam ispružena kažiprsta desne ruke i tek povremenim kretnjama lijeve, salve smijeha u orkestru i publici izazvao je Mile Kekin. U jednome trenutku primio se za glavu u nevjerici prateći skladbu. Nakon dugoga pljeska Mirjam Pustički Kunjko zaključila je da je utemeljio novu tehniku dirigiranja – tehniku jednoga prsta

'Svirate u ansamblu koji se zove Hladno pivo, a ovo je bilo kao da ste došli u birtiju i dobili hladne čevapčiće i toplo pivo', zaključio je maestro Kranjčević, dok je mestro Fačini Kekina dožvio kao dječaka u trgovini koji se osvrće i govori: 'Pogle' – trombon, gle' trube, gle'...'.

HRT

  Izvedbom Straussove Trič-trač polke ravnali su novinarka Željka Ogresta i poduzetnik Davor Štern

U uvodnoj lekciji maestro Kranjčević studentima je ispričao da nije vidio maestra koji je pao u nesvijest za vrijeme izvedbe, ali da vidio kako su dva velika maestra umrla tijekom ravnanja orkestrom. Osvrćući se na tu priču Željka Ogresta je poručila da je sretna što je živa. 'To što dajete sve od sebe, kao što vidite, ne znači da će takav biti i rezultat', poručio joj je maestro Kranjčević te pohvalio što se ipak u nekim situacijama izvanredno snašla. 

Na tvrdoći i sporosti zamjerio joj je maestro Fačini, koji je njezinu kretnju rukom u jednome dijelu usporedio sa 'šarafljenjem kojim je prišarafila kompoziciju o dno.' Mirjam Pustički Kunjko poručila joj je pak da se opusti i da će samo tako dati mnogo više. 

HRT

Nakon što je doveo orkestar do kraja skladbe, Davor Štern je zaključio da je sve skupa bilo sporo, ali da je orkestar bio fantastičan. Šternovo dirigiranje maestro Fačini ocijenio je kao staloženo i suvereno, dok je Pustički-Kunjko poručila da je teško dati znak za početak Trič-trač polke, što ni Šternu nije pošlo za rukom pa i tempo nije bio kakav bi trebao biti. 'Bila je ovo prekomotna Trič-trač polka, ali to mi nije smetalo jer nije bilo raspada sistema', zaključio je pak maestro Kranjčević. 

HRT

Posljednji je u emisiji nastupio glumac Borko Perić, koji je ravnao izvedbom Šostakovičeva Valcera br. 2

Energično ravnanje orkestrom donijelo mu je prilično dobro ocjene žirija. Njegovu opuštenost posebno je pohvalila Mirjam Pustički Kunjko ističući da se trema kod njega uopće nije primijetila.'Perfektno ste dali znak rukom puhačima i još ste bili sretni kako su krenuli, pa ste dignuli palac', pohvalio je maestro Kranjčević poručujući da je pred Perićem velika budućnost. Za karakternu i sigurnu izvedbu pohvalio ga je i maestro Fačini. 

HRT

Za večerašnji prvi susret s ravnanjem Simfonijskim orkestrom sedmero se studenata pripremalo samo. 

Za drugu emisiju pripremat će se uz mentore ravnatelje, U sljedećoj emisiji, naime, žiri daje ocjene, a orkestar će glasovanjem odlučiti koga će od dvoje najslabije plasiranih spasiti te mu omogućiti daljnje natjecanje. 

Druga emisija na rasporedu je u subotu 10. listopada na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 20 sati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život