Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pudle na torbama spašavat će brojne psiće iz azila Dumovec

None Foto: Dumovec 5

Zoran Mrvoš dizajnirao je torbe, broševe i majice s likom stilizirane pudlice. Novac od njihove prodaje dat će azilu za zbrinjavanje ostavljenih pasa i mačaka

Zagrebačko sklonište za nezbrinute životinje Dumovec u četvrtak će po treći put gostovati na Cro-A-Porteru. Poslije suradnje s Lukom Grubišićem i ELFS-ima, Zoran Mrvoš (37) dizajnirao je torbe, broševe i majice s likom stilizirane pudlice. Novac od njihove prodaje dat će azilu za zbrinjavanje ostavljenih pasa i mačaka. Mrvoš je ovaj tjedan posjetio životinje, hranio ih, mazio, vodio u šetnju i raspitivao se za njihovo zdravlje. 

- Zoran je divan. Često dolazi vidjeti životinje, a veliko srce pokazao je i volontirajući u raznim udrugama - pohvalili su ga u Dumovcu. 

Za cjelodnevnog druženja sa psima Mrvoš se, kaže, na prvi pogled zaljubio u veliku crnu čupavu kujicu Polly. I sam je prije tri godine udomio malog španijela Špirita. Osim njega, ima i pet rasnih pasa, ruske, afganistanske i talijanske hrtove.

Špirit će, nažalost, zauvijek ostati uplašen psić. Dugo je bio zlostavljan pa se boji svakog nepoznatog zvuka. Čini mi se da je prije udomljavanja gladovao jer je sad u stanju pojesti sve što mu se ponudi. Ljudi ga obožavaju i kod mene mu ne nedostaje ljubavi. Odlična je dadilja štencima mojih hrtova - rekao nam je Zoran. Sa svojim ljubimcima najviše vremena provodi u prirodi jer psima, kaže, nije mjesto na špici. Njegovi hrtovi česti su gosti na izložbama gdje su do sad postizali odlične rezultate.  

Komentari (15)
  • životinje trebaju našu pomoć..učinimo nešto za njih..donirajmo makar kunu..kuna po kuna..osobno uplaćujem svaki mjesec već godinama azilu..isto radim i sa unicefom za djecu..po trajnom nalogu mi skidaju svaki mjesec dogovoreni iznos..jbga, ne odem koji put u mjesecu na kavu već dam onima kojima je potrebnije..ovo je prekrasno, zorane, hvala ti što radiš na tome da senzibiliziraš javnost..

    22. 3. 2012,   09:45
  • Mrvoš je definitivno porastao u mojim očima. Inače ne volim dizajnere, stiliste i sl., ali evo i jednog koji voli životinje i ne smatra ih samo materijalom za svoje kreacije (krzno). I ja sam prije dosta godina udomila prekrasnog, odraslog psa iz VHS-a, i ni sekunde nisam požalila. Danas ga na žalost više nema, ali sretna sam što sam mu nakon patnji koje je sigurno prošao omogućila da ostatak života provede okružen srećom, ljubavi i pažnjom.

    21. 3. 2012,   19:59
  • svaka čast Zorane :)

    21. 3. 2012,   20:20