Obavijesti

Show

Komentari 13

Queen Real Tribute Symphony zabavili Zadrane: 'Isti Freddie'

Queen Real Tribute Symphony zabavili Zadrane: 'Isti Freddie'
11

Ivan Ristanović je utjelovio glasom i pokretom legendarnog frontmena do te mjere da se zbilja činilo da po pozornici na zadarskom Forumu skakuće sam Freddie Mercury

VIDEO

'Gle, naježila sam se. Možda ću i plakati kad krene 'Bohemian Rhapsody'. Koja nesretna duša, taj Freddie. A ovaj je isti on, kako mu je dobro skinuo pokrete', tako su komentirali Zadrani iz publike gledajući nastup benda Queen Real Tribute Symphony, koji je proglašen najboljim europskim Queen tribute bendom. 

Freddie Mercury bio je Ivan Ristanović koji ga je utjelovio glasom i pokretom do te mjere da se zbilja činilo da po pozornici na zadarskom Forumu skakuće sam Freddie. 

- Par puta kad sam se popeo na one zvučnike, morao sam ozbiljno razmisliti što radim na njima jer su se jako pomicali i bili su dosta visoki. Tako da sam bio kao moj mačak Čomski kada se popne na drvo. Jako drzak i pun samopouzdanja kad se penje, a onda kuka kad treba da se spusti. Ljudi iz orkestra su bili uvjereni da ću cijelu svirku provesti na tim zvučnicima zbog toga - rekao nam je Ivan koji se doista vrlo lako penjao po kulisama, na kojima se znao i zadržati. 
 

Iza njega, glazbu megapopularne grupe Queen svirao je simfonijski orkestar sa čak 50 glazbenika, na pozornici dugoj 10, a širokoj 12 metara, složenoj tako da joj kulise čini crkva svetog Donata iz devetog stoljeća. Gitarist je svirao na gitari kakvu je koristio i gitarist Queena Brian May (72) te se služi kovanicom umjesto trzalicom kako bi dočarao originalni Queen zvuk. 

'Barcelonu', koju je s Freddiejem Mercuryjem pjevala Montserrat Caballé, s Ivanom Ristanovićem otpjevala je zadarska operna diva svjetskog glasa Nela Šarić (31).

Legendarni Freddie: Partijao je s princezom i obožavao mačke
Legendarni Freddie: Partijao je s princezom i obožavao mačke

'Under pressure', koju je Freddie pjevao s Davidom Bowiejem, Ristanović je otpjevao s Milom Šatnikom, glumcem češkog porijekla koji je imao manju ulogu u megapopularnom filmu o Freddiejevom životu, gdje je bio potencijalni Freddiejev ljubavnik u nekoliko scena s njegovih divljih tuluma. U ulozi Davida Bowieja se izvrsno snašao i glasovno i scenskim nastupom. 

- Zadrani su super,  a sinoć je bila najbolja atmosfera ikad - kaže nam frontmen te priznaje da mu je uvijek vruće u kožnim hlačama dok mijenja Freddiejeve kostime.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:45


NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin