Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Smiješno mi je da su zabranili 'Prokletu nedjelju' na radiju...'

None Foto: Petar Glebov/PIXSELL 3

Radio Split koristio je pjesmu Parnog valjka 'Prokleta nedjelja' kao najavnu špicu koju su redovno pustili i prošlu nedjelju na Uskrs, no mnogi su se slušatelji pobunili protiv toga

U ime urednika Radio Splita, Mladena Vukovića, slušatelji su u srijedu ujutro mogli čuti ispriku u jutarnjem programu što su se u nedjelju u najavi emisije koristili refrenom pjesme ‘Prokleta nedjelja’ Parnog valjka.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

- Zahvaljujemo slušatelju na upozorenju. Ispričavamo se što se ponekad u programu vrti stari jingle s neukusnom riječju koji smo već jedanput promijenili. Sada smo snimili potpuno novi - glasio je tekst koji je, u urednikovo ime, pročitao urednik i voditelj jutrošnjeg programa. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nevjerojatno. Smiješno. Bilo je i prije govorkanja o toj pjesmi da ima religijski prizvuk. Znamo otkud vjetar puše, a nema ga nimalo. Tako je kad netko želi biti veći katolik od Pape - rekao nam je autor i frontmen benda Husein Hasanefendić Hus (65). 

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Kako neslužbeno doznajemo, pjesma i stihovi nisu sporni, ali na radiju su se ispričali jer je najava išla neposredno prije religijske emisije 'Vjera i život' emitira se nedjeljom od 8.05 sati do 8.55.

ZANIMAJU IH SAMO AVANTURE I ZABAVA: Ovi horoskopski znakovi se nikad neće vjenčati

Komentari (73)
  • Živimo u vremenu u kojem se svi nalaze uvrijeđeni za sve i svašta i u kojem su nečije emocije važnije od bilo čega drugoga. S jedne strane živozidaši napali Pernara jer je čestitao Uskrs i izvrijeđali ga na pasja kola zbog toga, s druge strane ovo. Jedne vrijeđa spominjanje Isusa, druge vrijeđa riječ peder, treći se nađu uvrijeđeni na nešto treće... takvima i njima sličnima poručujem - get a life! Ima ona engleska dječja pjesmica - "sticks and stones may break my bones, but words can not hurt me". To djeca znaju, a neki odrasli čini se, ne. Isto tako, primjećujem određene komentare ovdje koji generaliziraju čitavu jednu populaciju ljudi zbog jedne ili dvije budale. Ti nisu ništa bolji, prepuni mržnje i netrpeljivosti i jedni i drugi. Živi i pusti druge da žive.

    24. 4. 2019,   16:49
  • Ljudi, dajte nek se nadje netko normalan tko moze zaustaviti to ludilo. Sad je i Parni valjak u nedjelju problem. Odosmo mi u nepovrat.

    24. 4. 2019,   16:26
  • Nekima je nedjelja sveta, nekima radna, nekima prokleta... Trebalo bi je ukinuti

    24. 4. 2019,   17:16