Obavijesti

Show

Komentari 5

Radolfi: Gipsy Kings prate moj rad godinama, to me šokiralo

Radolfi: Gipsy Kings prate moj rad godinama, to me šokiralo
4

Davor Radolfi u studiju 24sata zasvirao je i zapjevao, progovorio o svom četvrtom duetu u karijeri i otkrio kako je to bilo ostvariti suradnju sa slavnim Gypsy Kingsima

VIDEO

Davor Radolfi (62), koji je s grupom Ritmo Loco nastupao u prosincu u Ljubljani kao predgrupa slavnom francuskom bendu podrijetlom iz Katalonije, Gypsy Kings, snimio je nedavno duet s tenorom iz Metkovića Brankom Medakom. To mu je, rekao je, tek četvrti duet u karijeri. 

- Nemam ih puno, surađujem samo s onima s kojima imam dodirnih točaka, pa se sve dogodi spontano uz čašu vina - rekao nam je glazbenik koji je gostovao u studiju 24sata. 

Razgovor s Davorom Radolfijem u studiju 24sata pogledajte ovdje:

Poznati glazbenik Davor Radolfi otkriva: 'Ispričat ću vam sve o tulumarenju s Gipsy Kingsima' Gost: Davor Radolfi, glazbenik Voditeljica: Ana Lukiček

Posted by 24sata on 7. ožujka 2018

S Medakom je snimio pjesmu 'Karma južnjačka', a mladi ga je tenor oduševio glasom, a odmah mu se svidjela i pjesma. Do sada je snimao duete s Oliver Dragojevićem, Krunoslavom Cigojem i Vannom. 

Sa svojim bendom Ritmo Loco, Radolfi svira već trideset godina, a gaže ga i dalje vesele. 

- Sretan sam kada sam na koncertu i vidim da ljudi znaju mojih 20, 30 pjesama. To je bogatstvo koje je trebalo steći - rekao je glazbenik kojem, priznaje, na koncerte dolaze više žene nego muškarci. Obožavateljice ga i dalje oblijeću no danas je to zbog, smatra, šarma. 

- Prije sam bio zgodan, a danas 'padaju' na dušu i šarm. Možda im doma fali ljubavi, nikad ne znaš - rekao je. 

Radolfi je kao 12-godišnjak glumio u filmu Kreše Golika 'Imam dvije mame i dva tate'. Zbog toga je morao ponavljati peti razred osnovne škole. Tada je gajio veliku ljubav prema glumi te je bio i aktivan u Kazalištu mladih, gdje je igrao uz Ivicu Zadru, Bucku, Darka Janeša i druge. Iz kazališta su ga poslali na audiciju Golikova filma, a ulogu je odmah dobio. 

No glazba je ipak prevagnula. Na prvoj gitari 'skidao' je Beatlese i Cata Stevensa, a kasnije nije propuštao zagrebačke koncerte velikih rock zvijezda poput Rolling Stonesa i Jethro Tulla.

Jedna od najvažnijih u bogatoj karijeri bio mu je suradnja s francuskim bendom Gypsy Kings. 

- Moj menadžer je dobio poziv da budemo gosti na koncertu. Iznenadilo me kada su rekli da godinama prate moj rad - rekao je Radolfi. Za slavnu grupu kažu da su 'skromni ljudi'. S njima su se družili i pjevali, a 'Kingsi' su poželjeli izaći na pozornicu s Radolfijem pa su zajedno pjevali hit 'Volare'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine
Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu