Obavijesti

Show

Komentari 33

Raj za ljubitelje knjiga: Ovo je prilika koja se ne propušta...

Raj za ljubitelje knjiga: Ovo je prilika koja se ne propušta...
1

Za sve ljubitelje krimića izdvajaju roman lihtenštajnskog autora Armina Öhrija 'Tamna muza' te novi roman Åse Larsson 'Prolivena krv', nastavak napetog krimića 'Sunčeva oluja'

VIDEO

Potresan dokumentarni roman Ivice Đikića o genocidu u Srebrenici, i čovjeku koji je to stravično masovno ubojstvo organizirao, Ljubiši Beari, jedan je od naslova koji se mogu naći na štandu Naklade Ljevak na Interliberu, koji se održava do 13. studenoga na Zagrebačkom velesajmu

- Među ostalim novim knjigama koje predstavljamo na ovogodišnjem Interliberu ističemo 'Izbjeglištvo u suvremenom svijetu'  Duška Petrovića, koja je originalan interdisciplinarni doprinos razumijevanju aktualnih prijepora oko pitanja migracije i izbjeglištva, kako u hrvatskom, tako i u europskom i globalnom konteksta. Osim toga, zanimljiv je pregled teorijskog promišljanja fenomena izbjeglištva u posljednjih nekoliko desetljeća, od pozicije Hanne Arendt o fenomenu izbjeglištva kao posljedici modernog političkog sustava Zapada, preko Foucaultove pozicije o reguliranju populacije i Agambenove ideje o biopolitici do Benjaminove, Laclauove i Žižekove teorije o ideologiji - kažu iz Ljevaka koji među novitetima nudi još i 'neizostavno djelo za ljubitelje sedme umjetnosti', "Leksikon YU filma' Nenada Polimca, potom dugo iščekivani roman višestruko nagrađivane pjesnikinje i prozaistice Ivane Bodrožić 'Rupa', u kojem se 'kroz žanr političkog trilera hrabro upušta u raskrinkavanje tranzicijskog društva duboko prožetog korupcijom i kriminalom'. 

- Od ostalih domaćih autora tu je Ankica Tomić s novim romanom 'Vice Versa', obiteljskoj priči koja se događa u samo dva dana, što je posve dovoljno da sveznajući pripovjedač uđe preko zidova u kuće i odnose među članovima šireg obiteljskog stabla Vice Drče i Nikole Glavine. U fragmentarnim minijaturama, čitatelji saznaju o onome o čemu se obično pred drugima šuti. Tu je i prva knjiga voditeljice i pjevačice Ivane Plechinger, 'Ono što ostaje, uvijek ljubav je'- kažu iz Ljevaka koji među stranim naslovima nudi i knjigu islandskoga književnika Ófeigura Si­gurðssona 'Pripovijest o Jónu' koja propituje vječna pitanja o vjeri, ljubavi i životu, a za koju je autor dobio nagradu Europske unije za književnost 2011. godine. Govori o pastoru Jónu Steingrímssonu, jednoj od najznačajnijih osoba u islandskoj povijesti, takozvanom 'vatrenom svećeniku', koji je živio u 18. stoljeću, u vrijeme velike erupcije vulkana Katle. U ovoj je priči Steingrímsson mlad čovjek, tek na početku, a pratimo i početak novog doba na Islandu.

- Ističemo, osim toga, i  knjigu Simone de Beauvoir 'Drugi spol', koja je po svom objavljivanju izazvala buru i udarila temelje feminizma, ali i odličan roman ruske autorice Marine Stepnove 'Lazarove žene' te hvaljeni roman makedonske autorice Lidije Dimkovske 'Rezervni život', o životu sijamskih blizanki. Tu je i mračni roman 'Sve ptice pjevaju' anglo-australske autorice Evie Wyld, duhoviti roman ceste 'Smrt vozi Audi' danskog autora Kristiana Banga Fossa te za kraj roman jednog od najcjenjenijih albanskih autora Bena Blushija 'Otelo' - kažu iz Naklade Ljevak. Za sve ljubitelje krimića izdvajaju roman lihtenštajnskog autora Armina Öhrija 'Tamna muza' te novi roman Åse Larsson 'Prolivena krv', nastavak napetog krimića 'Sunčeva oluja'.

- Nismo zaboravili ni najmlađe čitatelje za koje smo pripremili novi roman Želimira Hercigonje Tajni leksikon 2, nastavak hita Tajni leksikon, u kojem se ponovno susrećemo s djevojčicom Anamarijom i njezinim prijateljima, novu knjigu Jadranke Klepac Spomenar, nastavak autoričinih hvaljenih knjiga Miris knjige i Kora od jabuke, novo izdanje iznimno duhovitog romana Mladena Kopjara Čokoladne godine te prvu slikovnicu s proširenom stvarnošću Mačak Sivko Jagode Milolože - poručuju iz Naklade Ljevak koja je za posjetitelje 39. međunarodnog sajma knjiga i učila - Interliber pripremila niz pogodnosti i akcija. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju