Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rajko Dujmić: 'Iz zatvora sam izašao ranije, ali nisam doma...'

None Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL 4

Prijatelj Nenad Ninčević tvrdi kako je glazbenik nakon izlaska iz istražnog zatvora otišao na liječenje. Odvjetnica Hančić tvrdi da je Rajku svaki dan u pritvoru počinjao pitanjem ‘Kako je Snježana?’

Nisam doma, rekao nam je Rajko Dujmić (65). Skladatelj nam se ekskluzivno javio nakon izlaska iz istražnog zatvora. Kaže da nam ne može davati detaljnije izjave dok se sudski proces ne okonča.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njegov prijatelj Nenad Ninčević (58), kaže da je skladatelj u bolnici.

- Rajko me nazvao čim je izašao iz Remetinca i nakon mnogo godina zvučao je suvislo i normalno. Samoinicijativno je otišao u bolnicu na liječenje. Nikad nije bio tako čvrst, odlučan u želji da se makne od svega - kaže nam Ninčević. Dujmić mu se povjerio da je u Remetincu imao i više nego dovoljno vremena za razmišljanje o sebi i svemu pogrešnome što je radio ljudima oko sebe.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Komentirali smo kako je svako zlo za neko dobro, tako i ova njegova priča. Uistinu vjerujem da će uspjeti i brzo se vratiti k sebi, glazbi, prijateljima i obitelji - uvjeren je Ninčević.

Splićanin je dodao da je Rajko u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj izliječio duh i psihički je, smatra, znatno bolje nego prethodnih mjeseci, a sad želi dovesti tijelo u red. U zatvorskoj bolnici Rajka je osoblje voljelo jer je slušao liječničke upute. Nije se nametao niti je tražio poseban tretman. Bio je u peterokrevetnoj sobi s drugim pacijentima. Mogao je gledati televiziju.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je 1. kolovoza optužnicu kojom traži za Rajka kaznu zatvora zbog kaznenog djela prijetnje i nanošenja tjelesne ozljede supruzi Snježani. Glazbeniku je određen istražni zatvor od mjesec dana, koji je potom i produžen. Dujmićeva odvjetnica Sandra Hančić 20. rujna podnijela je prijedlog za ukidanje pritvora. Odlukom Optužnog vijeća Rajka su pustili.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

- Ne mogu vam reći ništa. Rajko mi je zabranio da dajem izjave - kaže nam Hančić. Općinsko državno odvjetništvo Zagreb 26. rujna žalilo se na to rješenje i, bude li optužnica potvrđena, spis ide sucu.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Komentari (27)
  • JBT-e nisam ni znao da je bio u buksi. :-O

    27. 9. 2019,   21:21
  • neznam niti jednoga koji je rekao "idem se urokati"" svi se kunu nikada više- ali ti su rijetki koji se izvuku.

    28. 9. 2019,   00:28
  • pazi "ekskluzivno", otišao se lječiti, hahahaha........senzacija, ode ja na pivu

    27. 9. 2019,   21:38