Obavijesti

Show

Komentari 120

Rajko je bolestan i zatvoren, a supruzi Snježani ne smije prići

Rajko je bolestan i zatvoren, a supruzi Snježani ne smije prići
6

Skladatelja Rajka Dujmića policija sumnjiči za kazneno djelo na štetu supruge, ali nije riječ o nasilju u obitelji. Dujmić je zbog obiteljskog nasilja 2015. već bio u zatvoru

VIDEO

Gospodin Rajko Dujmić (64) trenutačno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj. Nisam iskreno ni sigurna zašto je tamo, očito se ne osjeća dobro. Njegovo zdravstveno stanje je njegova privatna stvar, priča nam odvjetnica Sandra Hančić iz odvjetničkog društva Grubeša i partneri koja na sudu brani skladatelja Rajka Dujmića.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:04

Naime, Rajka, kako nam je rekla, policija sumnjiči za kazneno djelo na štetu svoje supruge Snježane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne radi se o obiteljskom nasilju - naglasila je Hančić. Objasnila je da je skladatelju Novih fosila 1. srpnja određen istražni zatvor u trajanju mjesec dana. U ovoj fazi istrage, po tom prvom rješenju, naglasila je, istražni zatvor može trajati maksimalno mjesec dana, što znači da će Rajko na slobodu izaći 1. kolovoza. U srijedu je Dujmićeva supruga Snježana dala iskaz na Županijskom sudu u Zagrebu. Na sudu je bio i Rajko, a kako nam je rekla Hančić, supružnici se nisu pozdravili ni zagrlili. Uopće nisu komunicirali.

- Rajko je u istražnom zatvoru, među ostalim i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tijekom trajanja sudskog postupka. Zbog toga ne smije ni komunicirati sa suprugom - rekla je Hančić.

Detalje Snježaninog iskaza nismo uspjeli saznati zbog, kako nam je rekla odvjetnica, tajnosti postupka. Sada postupak ide dalje.

- Vidjet ćemo što će državni odvjetnik odlučiti. Obrana će predlagati neke nove dokaze. Hoće li ih državni odvjetnik prihvatiti, to ćemo vidjeti u vremenu koje slijedi - zaključila je Hančić.

Neslužbeno doznajemo da je Dujmićevo zdravstveno stanje sve lošije i lošije. Navodno jako teško diše i jedva hoda.

Podsjetimo, prije tjedan dana čitatelji 24sata snimili su Rajka Dujmića ispred zagrebačke bolnice ‘Dr. Fran Mihaljević’ u pratnji dva pravosudna policajca koji su ga tamo doveli iz zagrebačkog zatvora Remetinec. U Remetincu je boravio zbog prijave za prijetnje.

- Nisu se odvajali od njega nijednog trenutka. Kad je išao u čekaonicu, oni su išli s njim, kad je bio ispred bolnice, oni su bili s njim, kad je ulazio na pregled unutra, oni su ušli s njim - priča nam čitatelj, koji je Dujmića ulovio na cigareti ispred zaraznog odjela. Dodao je da je Dujmić teško disao i još se teže kretao.

- Čini se da je lošeg zdravstvenog stanja - rekao nam je tada čitatelj. Tada smo pokušali kontaktirati i Dujmića, ali mobitel mu je bio isključen. Njegova supruga Snježana nije bila zainteresirana za davanje izjava. Nije nam htjela reći zašto je njen suprug u bolnici niti nam otkriti je li zbog njenih prijava u zatvoru.

- Njegovo zdravstveno stanje nije stvar za javnost. Ne želim ništa komentirati - rekla nam je tada. Iako Snježana u javnosti nikada nije otvoreno govorila protiv supruga ili ga optuživala za nasilno ponašanje, Rajku ovo nije prvi put da boravi iza zatvorskih rešetaka.

Naime, prije četiri godine na Županijskom sudu osuđen je na 30 dana istražnog zatvora. Baš kao i sada, i te 2015., zadržali su ga u pritvoru kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo. Policija ga je prethodno privela jer je suprugu Snježanu zgrabio za vrat i silom ju pokušao izbaciti iz stana dok je bio pijan. Tada su policiju zvali susjedi nakon što su čuli buku u stanu Dujmićevih.

- Bili smo zajedno u stanu. Cijeli dan je pio i puštao si dvije omiljene pjesme dive Whitney Houston koju obožava. Skupile su mu se emocije, počeo je plakati i odjednom je bez razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom izbaciti iz stana. Susjedi su čuli buku, uplašili se i zvali policiju - rekla nam je tad Snježana Dujmić. Rajko je tada bio optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda svojoj supruzi. Prijetile su mu čak tri godine zatvora. Ipak, zbog tog slučaja Dujmiću je izdan i kazneni nalog kojim ga se kaznilo sa šest mjeseci uvjetnog zatvora i rokom kušnje dvije godine.

Deset godina prije toga, 2005., policija je Dujmića uhitila zbog posjedovanja kokaina. Kaznili su ga novčano i morao je platiti 3.000 kuna kazne. Boravak u zatvoru 2015. Rajku je iznimno teško pao. Navodno je neprestano bio pod utjecajem lijekova, a veselio se samo posjetima svoje supruge koja mu je dolazila svaki dan. Svojim je zatvorskim cimerima često pričao o popularnim Novim fosilima. Razlaz od benda s kojim je doslovno disao i živio godinama, Dujmića je jako pogodio. Članovi benda kasnije su ispričali kako su Rajka 2014. izbacili iz Novih fosila jer nije bio u stanju odraditi tri sata na sceni. Dujmić je potom tužio ostale članove benda zato što su kasnije htjeli nastupati pod imenom ‘Novi fosili’, što im je on zabranio.

- Nažalost, još smo uvijek na sudu jer nas je Rajko Dujmić tužio zbog imena Novi fosili. Zabranio nam je upotrebu tog imena - iskreno je u siječnju rekla pjevačica i voditeljica Sanja Doležal (55).

Slučaj još nije zaključen, a ostatak Novih fosila - Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago - još nastupaju, ali ne pod originalnim imenom.

- Žao mi je da se ovo dogodilo jer mislim da takav bend kao što su Novi fosili, koji ove godine slave 50 godina postojanja, nije zaslužio jednu ovakvu mrlju u svojem postojanju - rekla je tada Doležal i dodala da je Dujmić genijalac i najbolji stvaratelj glazbe na našim prostorima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...