Obavijesti

Show

Komentari 23

Rak ne bira... Tragična sudbina ljubavnika koje smo svi voljeli

Rak ne bira... Tragična sudbina ljubavnika koje smo svi voljeli
8

'PRLJAVI PLES' Tijekom testnog prikazivanja danas kultni romantični film nije se svidio publici. Producenti su razmatrali da ga lansiraju direktno na VHS. Mislili su da će film u kinima proći katastrofalno

VIDEO

Jedan od 'najprljavijih' plesnih filmova u kina je stigao prije 30 godina, 21. kolovoza 1987. godine i postao je instant hit. Glavne protagoniste, koje su utjelovili Patrick Swayze i Jennifer Grey pretvorio je u zvijezde.

Bio je jedan od najunosnijih filmova te godine. Do 2009. godine zaradio 214 milijuna dolara te je bio prvi film u povijesti koji je prodao više od milijun primjeraka video kopija. Soundtrack je dosegao istu slavu, a pjesma 'The Time Of My Life' osvojila je Oscara za najbolju pjesmu te Grammy za najbolji duet. 

Romantičnu plesnu dramu koju je režirao Emile Ardolino, a za kojeg je scenarij napisala Eleanor Bergstein prema vlastitom iskustvu, imala je mali budžet i nepoznate glumce. Publika koja je film imala prilike gledati na testnom prikazivanju loše je reagirala, stoga su producenti htjeli film dati u kina na samo nekoliko dana, nakon čega bi se odmah pojavio na VHS-u. 

Dirty Dancing / Jennifer Grey / Patrick Swayze

Ali, nitko neće stjerati Baby u kut. Američka publika doslovno je poludjela za filmom. Mnogi mladi su se mogli poistovjetiti s glavnom junakinjom, Frances 'Baby' Houseman (Jennifer Grey), koja je cijeli život poštivala pravila no onda se odlučila upustiti u zabranjenu romansu sa svojim instruktorom plesa, Johnnyjem Castleom.

via GIPHY

Iako je kemija između Jennifer i Patricka u filmu nevjerojatna, glumci se za vrijeme snimanja nisu podnosili. Grey bi se često počela smijati usred snimanja scene, što je Swayzeu neopisivo išlo na živce. 

Jedan od trenutaka na kojima se to i vidi je scena u kojoj Johnny rukom prelazi preko Babyinog tijela. 

- Bilo je jako kasno i svi smo bili iscrpljeni. Jennifer je škakljiva i počela se smijati, a Patricka je to živciralo. Kasnije smo zaboravili da imamo snimljene te kadrove, a kada smo ih prvi puta vidjeli, svi smo prasnuli u smijeh jer su djelovali toliko simpatično da smo ih morali staviti u film - ispričala je scenaristica Bergstein.

Slavna scena plesnog poteza kojeg mnogi i dan danas pokušavaju 'skinuti' te koji je postao djelom pop kulture, kasnije je otkrila Jennifer, nije bila ni uvježbana.

via GIPHY

- Bojala sam se da ne padnem pa nisam htjela vježbati. Uspjeli smo iz prve. Više to nikad ne bih ponovila - priznala je 'Baby'. 

Jedan od najcitiranijih rečenica iz filma: 'Nitko neće stjerati Baby u kut', Swayzeju je zvučala toliko otrcano da ju nije htio izgovoriti. No ipak u ga uspjeli nagovoriti, a kada je pogledao film, složio se da film ne bi bio isti da toga nije bilo. 

Patricka je pobijedila bolest

Oboje glumaca bili su nominirani za Golden Globe nagrade te za još nekoliko internacionalnih nagrada. No Swayze je bio taj koji je ostvario bogatu i zavidnu karijeru holivudskog glumca i plesača. Ranih devedesetih nizao je uspješne uloge, no najupečatljiviju je ostvario u filmu 'Duh'. Nakon toga je oduševio i ulogom pljačkaša/surfera u filmu 'Pakleni val' u kojem je glumio uz Keanua Reevesa. 

Patrick Swayze Vanity Fair 2004

Swayze je posljednje dvije godine života proveo u borbi protiv raka gušterače. Umro je 14. rujna 2009. godine. Nakon njegove smrti, počelo se pričati da ga je supruga, s kojim je bio u braku 34 godine, tukla i zlostavljala, a kada je bio najbolesniji mu je zabranila da se viđa s obitelji i ostavljala bi ga danima da leži u svojoj mokraći. 

Jennifer su se nanizale tragedije

Iako je Jennifer oduševila u ulozi Baby, za koju su se borile i Sarah Jessica Parker te Sharon Stone, karijeru nije uspjela ostvariti. Naime, glumicu je pogodila tragedija uoči premijere filma koji ju je proslavio.

Doživjela je stravičnu prometnu nesreću sa svojim tadašnjim dečkom i kolegom, Matthewom Broderickom. Godinama nakon toga, patila je od depresije te se povukla iz javnog života. Nekoliko godina kasnije, dijagnosticiran joj je rak štitnjače koji je uspjela pobijediti. 

Film premiere Trust Me - Los Angeles

Devedesetih godina, Grey je otišla na operaciju nosa koja joj je potpuno promijenila lice. 

- U operacijsku salu sam ušla kao zvijezda, a izašla kao nepoznata žena. To je bila operacija iz pakla. Zauvijek ću biti jednom poznata glumica koju nitko ne prepoznaje zbog novog nosa - rekla je iskreno Jennifer 2012. godine. 

Posljednjih nekoliko godina, ipak, Jennifer se vraća na scenu te je snimila seriju 'Red Oaks' te sudjelovala u showu 'Ples sa zvijezdama'. U jednoj emisiji, dok je vježbala s plesnim partnerom, rasplakala se jer se prisjetila plesanja s, tada već preminulim, Swayzeijem. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'