Obavijesti

Show

Komentari 7

Rak ne bira: 'Uzeo' je neke od najvećih talenata na svijetu

Rak ne bira: 'Uzeo' je neke od najvećih talenata na svijetu
5

Opaka bolest uzela je mnoge živote. Neke od najvećih zvijezda koje su svojim talentom uveseljavali ljude cijeloga svijeta izgubili su bitku s rakom te nas napustili prerano

VIDEO

Steve McQueen

Jedna od najvećih 'faca' Hollywooda, koji se proslavio svojim 'antiherojskim' ulogama tijekom šezdesetih i sedamdesetih, umro je u 51. godini 1980. Obolio je od vrste raka koju uzrukuje dugoročna izloženost azbestu. McQueen je bio dio američki marinaca, a kasnije se posvetio autima i motorima, zbog čega je, vjerovao je, na kraju i obolio.

Glumac se pokušao liječiti u Meksiku alternativnim metodama, no umro je od srčanom udara nakon operacije tijekom koje su odstranjivali veliki tumor.

Graham Chapman

Član legendarnih 'Monty Pythona'1998. otišao je na rutinski pregled zubaru koji je uočio maligni tumor na Grahamovom krajniku. Iduće godine, rak mu se proširio, pa se podvrgnuo operaciji, a zatim i kemoterapiji. U to vrijeme umrla mu je i majka. Bolest je pobjedila i Chapman je umro u listopadu 1989. u 49. godini.

John Cleese slomio se na Chapmanovom sprovodu te je morao napustiti prostoriju. Graham je umro uoči 20. godišnjice emitiranja prve epizode 'Letećeg cirkusa', a Terry Jones je to nazvao 'najgorim slučajem unišatavanja tuluma ikad'. 

George Harrison

Dvije godine prije smrti, Harrison je rekao: 'Neću vam još umrijeti, smirite se. Svi odmah pomisle da život treba završiti u agoniji ako boluješ od raka. Ne mora biti tako. Veliki sam sretnik'. Najmlađem članu 'Beatlesa' dijagnosticiran je rak sredinom 1997. Harrison je okrivio svoju ovisnost o cigaretama za bolest, no bio je optimističan jer su mu nakon operacija liječnici rekli da se rak povukao. 

No, opaka bolest se vratila, a Harrison je umro u 59. godini u svom domu u Los Angelesu, okružen obitelji i prijateljima. 

- Umro je samo s jednom porukom na usnama: volite jedni druge - rekao je njegov dugogodišnji prijatelj Gavin De Becker. 

Edith Piaf

Francuska cabaret ikona umrla je u 49. godini 1963. Baš kao o njenom rođenju, i o njenoj smrti postoje mnoge prilče, a najrasprostranjenija je ona da je umrla od raka jetre. Na njenom tijelu nije obavljena obdukcija. Nekoliko godina prije smrti išla je na operaciju zbog čira na želucu. Tada je već bila ovisnica o jakim tabletama protiv bolova, a pila ih je i zbog insomnije. Cijelog života pila je, kako kažu njeni biografiju, nevjerojatne količine alkhola. Za vrijeme smrti je, kažu, imala samo 35 kilograma. 

David Bowie

REUTERS/PXL

Smrt velikog glazbenika dogodila se gotovo pred očima javnosti. Njegov posljednji album, 25. po redu, 'Blackstar' izašao je na njegov 69. rođendan. Bowie je na albumu opjevao smrtnost, a u spotu za pjesmu Lazarus kao da se opraštao od ovoga svijeta. 

'Pogledaj gore, u nebesima sam, imam ožiljke koje se ne vide', pjevao je David. Rak jetre dijagnosticiran mu je sredinom 2014. Rekao je samo svojoj obitelji i najbližim suradnicima, a ostatak svijeta bio je šokiran kada je preminuo. 

Farrah Fawcett

Smrt slavne glumice koja je sedamdesetih bila najslavnija djevojka 's postera' gotovo je prošla nezamijetno jer je istoga dana, samo nekoliko sati kasnije, umro Michael Jackson. Fawcett je dijagnosticiran rak crijeva 2006. Pet godina ranije, od raka joj je umrla sestra u 63. godini. Farrah je nazigled pobijedila rak, no bolest se vratila iduće godine i metastazirala je na jetru. Glumica se pokušala i liječiti u Njemačkoj metodama koje su bile zabranjene u Americi. Fawcett je umrla u lipnju 2009. u 63. godini u kalifornijskoj bolnici.

Alan Rickman

Screenshot

Da je slavni i cijenjeni britanski glumac bio bolestan, nitko nije znao osim njegove obitelji. Tek nakon njegove smrti u siječnju 2016. saznalo se da je sredinom 2015. imao srčani udar, nakon čega mu je dijagnosticiran rak gušterače. Rickam je umro četiri dana nakon druge britanske ikone, Davida Bowieja. Baš kao i Bowie, i on je imao 69 godina. 

Bob Marley

DPA/Pixsell

Lice reggea glazbe, Jamajčanin Bob Marley umro je 11. svibnja 1981. godine od metastaze na mozgu u bolnici u Miamiju u 36. godini života. Glazbeniku je četiri godine ranije otkriven zloćudni tumor na nožnom palcu. Iako je bolest mogao spriječiti njegovom amputacijom, nije to napravio jer se to protivilo njegovoj rastafarijanskoj vjeri prema kojoj ljudsko tijelo mora ostati potpuno.

Marley nije usporio tempo, iako mu se zdravlje pogoršavalo pa je 1980. krenuo na svjetsku turneju. Pozlilo mu je tijekom nastupa u New Yorku, a sljedećeg jutra se onesvijestio tijekom trčanja. Tada su mu liječnici otkrili da mu se tumor proširio na mozak, pluća, jetru i želudac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja