Obavijesti

Show

Komentari 78

Raskinula je nekoliko zaruka, sreću je pronašla s Kojićem...

Raskinula je nekoliko zaruka, sreću je pronašla s Kojićem...
28

Splitska pjevačica bila je u vezi s glazbenikom, konobarom i vlasnikom fitness centra, poduzetnicima, 'kraljem bakra', a sada je u braku s bivšim nogometašem, sinom pjevača Dragana Kojića Kebe

VIDEO

Severina se rodila u Splitu 21. travnja 1972., a vrlo rano se počela baviti glazbom i nastupati po festivalima.

Nakon debitantskog studijskog albuma imena HRT-a pod nazivom 'Severina' iz 1990.,  pjevačica Severina Kojić rođena Vučković (46) započinje suradnju s Croatia Recordsom i 1992. izdaje drugi, istoimeni studijski album. Tada je započela i poslovnu suradnju sa Zrinkom Tutićem, koji je obilježio početak njene karijere. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:33
Porin 1998

Šest je godina trajala suradnja 'djevojke sa sela' i Tutića, a onda je sve puklo i razišli su se. Seve je Zrinko Tutić uzeo pod svoje okrilje kada je bio alfa i omega domaće scene, a ona njegova muza. Pjevačica je 1998. prekinula sve veze sa Zrinkom i prvi put javno progovorila o 'robovlasničkim' ugovorima koje je potpisivala za Tutića i zbog kojih ga je tada tužila.

Ostali suradnici na njenom drugom albumu su redom poznata imena s domaće scene poput Zlatana Stipišića - Gibonnija, Huseina Hasanefendića, Jurice Pađena i Dine Dvornika. Na albumu se nalazi deset pjesama, a dvije su posebno zapamćene i izdane su kao singlovi, 'Tvoja prva djevojka' i 'Kad si sam' (treba ti boca vina, treba ti Severina...).

Porin 1998

Prvi dečko s kojim se atraktivna Splićanka pojavila u javnosti bio je pjevač grupe Kojoti Alen Marin (45). 

Njih dvoje su imali 'kratku, ali burnu vezu', pa su se početkom 90-ih zaručili. Alen je tako postao 'prvi poznati' od Severininih zaručnika. Razišli su se u miru i bez velike medijske pompe, a on je kasnije oženio kazališnu glumicu Goranu Vrdoljak s kojom ima i kćer. 

Porin 1998

Već godinu dana nakon drugog, Seve s Croatia Recordsom izdaje i treći studijski album 'Dalmatinka' na kojem opet kao producent radi Zrinko Tutić, ali u suradnji s Nikšom Bratošem. Ostali suradnici su Nenad Ninčević i Zlatan Stipišić - Gibonni. Album ima osam autorskih pjesama i dvije obrade, od Bijelog dugmeta 'Ne spavaj, mala moja' i pjesmu 'Maria Christina'. Izdana su i dva singla s albuma, 'Dalmatinka' i 'Paloma Nera'.

Sljedeći studijski album pop pjevačice, četvrti po redu, je 'Trava zelena' , objavljen 1995. godine, ponovno uz producente Zrinka Tutića i Nikšu Bratoša, ali i Mire Buljana i Vedrana Ostojića. Ostali suradnici su Faruk Buljubašić, Nenad Ninčević, Rajko Dujmić, a po prvi put je Severina potpisana kao autor tri teksta.

Na albumu je deset pjesama, a 'Ti si srce moje" je duet je s Draženom Žerićem Žerom, pjevačem Crvene jabuke. Osim naslovne pjesme i dueta, ovaj joj album nije dao neke velike hitove kao prethodni, ali je bio jednako komercijalno uspješan.

Slijedi album 'To je moja stvar' iz 1996., inače prvi Sevkin na kojem je potpisana kao autor naslovne i još nekoliko pjesama. Uz nju su radili brojni glazbenici, između ostalog i Faruk Buljubašić, Ivan Mikulić, Saša Lošić, Miro Buljan... Ovaj je album naišao na oštre kritike publike i struke zbog prenaglašenog rock zvuka.

Šesti studijski album 'Djevojka sa sela' objavljen je 1998., a ujedno je i posljednji na kojem je Zrinko Tutić zastupljen kao producent i autor. Nakon objavljivanja albuma dolazi do konačnog raskida suradnje skladatelja i pjevačice.

- Udalje se ljudi, na jedan ili drugi način. U svakoj suradnji postoje faze veselja, zajedničke ljubavi i faze zasićenja. Nakon tih zasićenja svatko traži neke svoje puteve - rekao je Tutić uoči svog 62. rođendana o Severini za Slobodnu Dalmaciju, a na pitanje što misli o njenoj glazbi kratko je odgovorio: 'Ne mislim ništa'. Dodao je i kako 'ona bira svoj put, te da je valjda sretna, što joj i želi.'

Na albumu 'Djevojka sa sela' se nalazi deset pjesama, a sama Severina je većinski autor sa šest potpisanih pjesama. Izdana su četiri singla, a najveći uspjeh imala je pjesma 'Djevojka sa sela', koja postaje himna nogometne reprezentacije, odnosno 'Vatrenih', koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojili brončanu medalju, a pjevala im je na dočeku prije 20 godina.

'Ja samo pjevam'  je sedmi studijski album hrvatske pjevačice koji je objavila 1999. Deset pjesama s potpisuju brojni autori, između ostalog Đorđe Novković, Jadranka Krištof, Faruk Buljubašić, Aleksandra Kovač, Ante Pecotić, Nikša Bratoš, Rajko Dujmić i Severina. Na albumu se nalazi i obrada pjesma 'Dodirni mi koljena'.

Album nije podržan dvoranskom turnejom kako je planirano, ali 6. srpnja 2000. Severina je održala solistički koncert red više od 20.000 ljudi na Starom placu u rodnom Splitu. 

Severina potkraj 2000. odlazi na treću turneju po Australiji, a godinu kasnije izdaje svoj osmi album 'Pogled ispod obrva' na kojem je napisala većinu pjesama. S 'Virujen u te' pobijedila je na 'Melodijama hrvatskog Jadrana' i osvaja Grand prix. Album 'Pogled ispod obrva' postaje do tada najprodavaniji album u njenoj karijeri.

U prosincu 2001. Severina je imala veliku dvoransku turneju 'Virujen u te' koja je započela koncertom u Splitu na Gripama. Pjevačica je imala koncerte u cijeloj Hrvatskoj te u Sloveniji, BiH i Makedoniji. Splićanka je izdala album uživo 'Virujen u te' 2002. za koji je kasnije primila zlatnu ploču i priznanje za najprodavaniji 'live' album. 

Pjevačica je iste godine osvojila i nagradu 'Zlatna ptica' za najtiražnijega izvođača desetljeća. U srpnju 2003. Severina je dobila ponudu od Mani Gotovac za ulogu u predstavi 'Karolina Riječka' koju je prihvatila. 

Splićanka je 2004. izdala deveti album 'Severgreen' na kojem su bili singlovi 'Hrvatica' te 'Adam i Seve'. U ljeto iste godine je procurila snimka s jahte, a pjevačica je tada bila zaručena za poduzetnika Srećka Vargeka. Par je navodno prekinuo zbog snimke. Godinu kasnije igrala je u filmu 'Duhovi Sarajeva' koji je snimala u Sarajevu glumcima Enisom Bešlagićem te je tumačila i ulogu u predstavi 'Čekajući svog čovika'.

Filmski festival Mostar

Pjevačica se 2005. zaljubila u tada 26-godišnjeg poduzetnika Matu Čuljka, a prekinuli su nakon nešto više od godinu dana veze i zaruka. Splićanka je svojedobno rekla da su se rastali ljudski i kako krivac nije treća osoba. 

eurosong

Severina je 2006. pobijedila na Dori s pjesmom 'Moja štikla' i otišla na Eurosong u Atenu te osvojila 13. mjesto. Pjevačica se godinu poslije ponovno 'vratila' glumi te je odigrala barunicu Castelli u drami 'Gospoda Glembajevi'. Iste godine je sa Sašom Lošićem snimila pjesmu 'Gardelin' za slovenski film 'Pijetlov doručak'.

seve

Splićanka je 2008. u suradnji s Goranom Bregovićem objavila album 'Zdravo, Marijo', a potkraj godine je imala dvoransku turneju 'Tridesete', koja je obuhvatila sve velike gradove u državama bivše Jugoslavije.

severina

U ljeto 2008. Severina je započela vezu s bivšim konobarom i poduzetnikom Slavkom Šajinovićem (49) te se par zaručio. Počeli su graditi troetažnu kuću iznad Ičića, a već su isplanirali i raspored soba. Severina ga je nakon dvije i pol godine veze ostavila zbog 'srpskog kralja bakra' Milana Popovića (51) u kojeg se zaljubila dok mu je pjevala na rođendanskoj proslavi. 

severina i bregovic

Severina je 2009. nastupila na Splitskom festivalu s 'Ko to pita', jednom od posljednjih pjesama Đorđa Novkovića. Dvije godine kasnije je godine najavila novi album sa singlovima 'Brad Pitt' i 'Grad bez ljudi'

Singl 'Italiana' je objavila 2011., te krajem te iste godine i svoj jedanaesti album 'Dobrodošao u klub'. Tada je imala i veliku dvoransku turneju. Pripremila je veliki scensko-vizualni spektakl koji je bio na razini svjetskih koncerata, te je oborio sve rekorde posjećenosti regionalnih dvorana. Iduće godine rodila je sina Aleksandra. Godinu dana kasnije njezina je veza s Popovićem 'pukla', a sudski sporovi oko sina Aleksandra, koji danas ima šest godina, između njih traju i danas.

U Makedoniji je 2014. osvojila nagradu za najbolju pjevačicu regije, za najbolji album godine, te za najbolju regionalnu turneju. Nekoliko mjeseci poslije objavljuje pjesme 'Alcatraz', 'Brazil', te 'Uno momento' koji je u samo 24 sata bio preslušan više od 728 tisuća puta. Zaredala je s hitovima poput 'More tuge' i 'Generale', a 2015. je izdala singl 'Calimero'. U studenom te godine udala se za bivšeg nogometaša Igora Kojića (31). 

Sljedeće godine su nastale pjesme 'Sekunde' i 'Silikoni', a izdala je i drugi singl iz spomenutog mjuzikla. Početkom 2017. objavila je singl 'Kao' kojim najavljuje svoj 12. studijski album, a nekoliko mjeseci kasnije objavljuje i pjesmu 'Otrove' koja je oborila dotadašnje regionalne YoTube rekorde. Nakon toga je otišla na mini turneju po Americi, te pjevala u Chicagu i Las Vegasu.

Poreč: Severina i Mia Dimšić otvorile Rise Up Festival

Početkom srpnja ove godine nastupila je na festivalu 'Rise Up', a izdala je i ljetne hitove poput 'Od leta do leta', 'Tutorial' i 'Magija'. Trenutno je u tijeku završna faza realizacije novog, 12. studijskog albuma.

VIDI OVO! Zvijezde čije su gole slike procurile u javnost. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu