Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rat bez pravila je započeo: Svi su meta terorističkih ubojica

None Foto: Facebook/Screenshot 4

Bespoštedan rat narko kartela protiv američkih i meksičkih vlasti ući će napokon u svoju završnicu. Kada se prašina slegne, samo jedna strana će ostati stajati

Jedan od kvalitetnijih filmova 2015. svakako je bio i film o ratu protiv meksičkih narko kartela i droge, u Meksiku. Film 'Sicario' pokazao je onu stranu cijelog tog sukoba o kojoj javnost u stvari rijetko čuje. Vidjeli smo onaj najbrutalniji dio, bespoštednu bitku u kojoj ginu i 'ratnici', kao i djeca te drugi nevini promatrači.

Foto: Facebook/Screenshot

Film je odlično ocijenjen, a niti publika nije štedjela komplimente. Uz te pohvale, 'Sicario' je jako dobro zaradio, kako u kinima, tako i u daljnjoj prodaji. Stoga nikoga ne bi trebalo iznenaditi što ćemo ove godine dobiti još jedan film o tom ratu, 'Soldado'. Iako se do sad nije saznalo mnogo o ovom djelu, spekulira se kako će to biti film koji će dovršiti priče glavnih likova, Alejandra Gillicka (Del Toro) i Matta Gravera (Brolin).

U 'Soldadu' ćemo gledati golem sukob između terorista i narko kartela s jedne strane te američkih i meksičkih vlasti s druge strane. Teroristički fundamentalisti neće prezati ni pred čime kako bi došli do pobjede, pa će Graver i Gillick postat će prva linija obrane.

Pogledajte novi, brutalan foršpan

U nastavku sage o ratu protiv narko kartela glavne uloge sada drže Benicio Del Toro i James Brolin, koji repriziraju svoje uloge iz 'Sicarija'. Nažalost (ili možda na sreću) Emily Blunt odlučila je glumiti u filmu svojeg supruga, Johna Krasinskog, 'Mjesto tišine'. Stoga se njezin lik, Kate Macer, neće vratiti u 'Soldadu'.

Foto: Facebook/Screenshot

Na mjesto redatelja ovaj put 'uskače' Stefano Sollima, redatelj s dugogodišnjom karijerom snimanja policijskih drama kao i policijskih trilera. Stoga bi se moglo reći kako je film u dobrim rukama. Uz njega se filmu vratio i originalni scenarist, Taylor Sheridan, koji je napisao scenarij i za ovaj film.

Prvi film, 'Sicario', režirao je Denis Villeneuve, no 'Soldadu' se nije mogao posvetiti zbog obaveza sa snimanjem 'Blade Runnera 2049'. Uzevši u obzir koliko je taj film loše prošao u kinima, Villeneuve se možda sad i kaje.

'Soldado' ćemo u kinima gledati krajem lipnja ove godine.

Tema: FILM

Komentari (3)
  • Prvi dio gledao odavno, odličan film i brutalan. Benicio del Toro kao uvijek savršen za takve uloge! Preporučam, čista 10! Drugi jedva čekam!

    31. 1. 2018,   18:24
  • Prvi odličan.. ako ovaj drugi bude i upola tako dobar, vrijedit će gledanja

    5. 2. 2018,   13:11