Obavijesti

Show

Komentari 0

'Ratnih godina smo nastupali dok je Dubrovnik bio u mraku'

'Ratnih godina smo nastupali dok je Dubrovnik bio u mraku'
2

On nije bio samo dio Dubrovačkog simfonijskog orkestra ili Dubrovačkih trubadura ili autor popularnih pjesama, on je bio ikona koja je obilježila cjelokupnu hrvatsku glazbenu umjetnost, kaže pjevačica

VIDEO

Nismo surađivali u smislu da sam ja izvodila njegove pjesme, ali imala sam radost Đelu koristiti kao dirigenta sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Surađivali smo i ratnih godina, zajedno smo nastupali dok je Dubrovnik bio prisiljen živjeti u totalnom mraku u crkvi Male braće, u crkvi Dominikanaca, odlično smo surađivali, surađivali smo i u Italiji, rekla nam je Radojka Šverko (71). Dubrovački skladatelj, dirigent i gitarist Đelo Jusić preminuo je u 81. godini u Zagrebu. 

Djelo Jusic

'Ikona hrvatske glazbe'

- Bili smo stalno u telefonskoj vezi, a svaki put bi se susreli kad bih dolazila u Dubrovnik. U zadnje vrijeme se kontakt prorijedio, ali meni će Đelo Jusić ostati jedna vrlo dragocjena uspomena. Utoliko što je obilježio jedan period mog života i mog kulturnog stvaralaštva. On nije bio samo član Dubrovačkih trubadura, on nije bio samo dio Dubrovačkog simfonijskog orkestra ili autor popularnih pjesama, on je bio ikona koja je obilježila cjelokupnu hrvatsku glazbenu umjetnost - kazala nam je Šverko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Djelo Jusic

Odlazak maestra rastužio je njegove prijatelje i suradnike.

- Poklonio mi je najbolji opus svojih pjesama. Teško mi je odlučiti se koja mi je najdraža, ali da je napisao samo 'Dubrovačka zvona', himnu ratnoga Dubrovnika, to bi bilo jako puno. A pjesme koje je napravio i za druge, posebno za Trubadure, to je nemjerljivo. Zadužio je svoju zemlju, treba biti pristojno ispraćen i zauvijek poštivan - rekla nam je Tereza Kesovija (80).  

Skladatelj Đelo Jusić umro je u 81. godini: 'Bio je veliki borac'
Skladatelj Đelo Jusić umro je u 81. godini: 'Bio je veliki borac'

- Zatečena sam, žalosna i mislim da je scena izgubila još jedno veliko ime, još jednog velikog glazbenika - rekla nam je Meri Cetinić (65). 

- Eh, kakav je to gospar bio! U svemu i do kraja. Razumio se u note i činio je s njima divnu muziku. Razumio se i u život te u svoju obitelj i prijatelje. Na samo njemu svojstven gospodski način, s puno ljubavi i neke posebne elegancije kako to umiju samo pravi majstori. Pravi gospari! - kazao nam je Rade Šerbedžija (72). 

PROCURILE GOLIŠAVE FOTKE PJEVAČICE: 'Dobivam odvratne komentare, ovo je previše'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700  €'
ZADAR PRETVORILI U MOSUL

Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700 €'

Zadarski kvart Voštarnica danima je bio zatvoren za parkiranje, a dio centra grada preko noći pretvorio se u irački Mosul. Stanari nam otkrivaju kako je to biti u žiži zbivanja...